autor:

Sidy

» » Dulciuri diverse

Guguluf marmorat

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 februarie 2011

Ingrediente
4 oua, 1 cana zahar, 250 g margarina, 1 cana lapte, 2 cani +1/2 faina, 3 linguri cacao, 1 plic praf de copt, 1 plic zahar vanilat, coaja rasa de la o lamaie, un borcan visine fara samburi, 1 plic glazura ciocolata Dr Oetker

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

8 voturi

Mod de preparare

Separam ouale,galbenusurile le mixam bine cu zaharul si margarina tinuta la temperatura camerei.Adaugam treptat laptele si faina amestecata cu praful de copt, zaharul vanilat si coaja de lamaie.
Albusurile le batem bine spuma, apoi cu grija le incorporam in compozitia cu galbenusurile.
Ungem o forma de guguluf cu unt si o tapetam cu faina.
3/4 din compozitie o punem in forma de guguluf, presaram visinele deasupra.
In restul de aluat adaugam cacaoa si inca 2 linguri cu lapte, amestecam pina se omogenizeaza si rasturnam compozitia peste cea din forma.
In cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade , punem tava cu guguluful la copt pentru 30-40 de minute, in mijlocul cuptorului.
Verificam daca e copt cu ajutorul scobitorii.
Scoatem guguluful din cuptor si il lasam sa se raceasca in forma , apoi il rasturnam pe o farfurie.
Preparam glazura si o rasturnam deasupra gugulufului.
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf marmorat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Guguluf marmorat

Guguluf marmorat

Batem untul spuma. Separam ouale. Galbenusurile si 100 gr de zahar le adaugam la compozitia de unt

10 voturi    2 comentarii
30h
Prajituri
Prajitura rasturnata cu mere

Prajitura rasturnata cu mere

Mod de preparare:Incepem prin prepararea caramelului: punem untul si zaharul pe foc la temperatura

2 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • tatiana

    tatiana (Chef de cuisine) , 16 iulie 2011

    Poti modifica denumira. Nu guguluf ci gugelhupf, de la Gugel = kapuze, ( gluga ), hupf ( zu hupfen ) = sich heben, ( nastere ), popular, se mai numeste "prajitura imparatului ".

  • tatiana

    tatiana (Chef de cuisine) , 15 iulie 2011

    Poti modifica denumira.

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 09 februarie 2011

    Ca deobicei specialista in guguluf. Felicitari si pentru acesta.

    • sorina gabriela

      sorina gabriela (Chef de cuisine) , 07 februarie 2011

      yamy yamy, ce bunatate ciocolätoasa !

    • danutza

      danutza (Chef de cuisine) , 07 februarie 2011

      Dragă doamnă,tot respectul! Eşti foarte tare!Ce-mi place cum arată! N-ma,dar îmi voi lua şi eu un vas de-ăsta şi poate fac. Bravo ţie ! Pupici!

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 06 februarie 2011

      Tare bun.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 06 februarie 2011

      Adelina...se mai intimpla ! Multumesc frumos....am corectat !

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 05 februarie 2011

      ce deliciu..yami yami:)

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 05 februarie 2011

      Mmmmmmmm ce gustos si frumos!

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 05 februarie 2011

      Nu ai trecut ouăle la ingrediente!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

8 voturi

Ingrediente

  • 4 oua
  • 1 cana zahar
  • 250 g margarina
  • 1 cana lapte
  • 2 cani +1/2 faina
  • 3 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • un borcan visine fara samburi
  • 1 plic glazura ciocolata Dr Oetker

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

222 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

tatiana (Chef de cuisine)

Poti modifica denumira. Nu guguluf ci gugelhupf, de la Gugel = kapuze, ( gluga ), hupf ( zu hupfen ) = sich heben, ( nastere ), popular, se mai numeste "prajitura imparatului ".

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Rulada turceasca