Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Punem untul moale intr-un bol,mixam putin,adaugam putina sare, zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana ce devine o crema deschisa la culoare si spumoasa. Apoi adaugam ouale pe rand mixand bine dupa fiecare pana la omogenizare. Amestecam faina cu praful de copt si punem alternant cand faina, cand lapte pana la terminarea ingredientelor. Amestecam cu o paleta de plastic sau cu o lingura de lemn. Adaugam si coaja rasa de la cele 2lamai. Ungem cu unt si tapetam cu faina o forma de guguluf si turnam compozitia in aceasta. Coacem in cuptorul preincalzit aprox.50min. la 180grade. Se scoate din cuptor si se lasa la racit, iar apoi se glazureaza dupa dorinta. In compozitie se mai pot adauga bucatele de ciocolata, fructe uscate, stafide sau coaja de portocala zaharisita. POFTA BUNA!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii