autor:

maria mihalache

» » Dulciuri diverse

Guguluf umplut cu dulceata de gutui

Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 ianuarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 ianuarie 2014

Ingrediente
6 albusuri, 1 cana faina, 1 cana zahar, 1 praf de copt, 1 esenta de vanilie, 2 plicuri zahar vanilat, 1 lingura cacao, un strop de sare, ulei pentru uns forma, faina pentru tapetat forma, Pentru umplutura, 1 borcan de dulceata de gutui de 400 g, Pentru decor, frisca, ciocolata alba, visine

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

0 voturi

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri.
Mixam albusurile cu un strop de sare.Adaugam treptat zaharul si aromele(esenta de vanilie si zaharul vanilat).Incorporam faina pe care am amestecat-o cu praful de copt.Amestecam bine cu o lingura de lemn.
Ungem o forma de guguluf cu ulei si o tapetam cu faina.
Turnam jumatate din aluatul pregatit mai sus, in forma.
In cealalta jumatate de aluat incorporam cacao si apoi turnam peste aluatul alb.
Preincalzim cuptorul.
Dam la cuptor ,la 180 grade pana cand prajitura este bine facuta(facem testul scobitorii)
Scoatem din cuptor ,lasam sa se racoreasca iar apoi scoatem guguluful din forma si il taiem pe jumatate,orizontal.

Scobim partea de jos a gugulufului

umplem cu dulceata

Punem capacul


si apoi ornam..........eu am folosit frisca,ciocolata alba si visine.
Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf umplut cu dulceata de gutui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Bulgarasi de zapada

Bulgarasi de zapada

Întreaga cantitate de biscuiţi se sfărâmă si se amestecă cu miezul de nucă măcinat. Într-un

4 voturi    4 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Crema de zahar ars

Crema de zahar ars

Intr-o oala se pun 200g zahar si se topesc cu grija sa nu se arda ca devine amar. Dupa ce s-a topit

9 voturi    2 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

0 voturi

Ingrediente

  • 6 albusuri
  • 1 cana faina
  • 1 cana zahar
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta de vanilie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lingura cacao
  • un strop de sare
  • ulei pentru uns forma
  • faina pentru tapetat forma
  • Pentru umplutura
  • 1 borcan de dulceata de gutui de 400 g
  • Pentru decor
  • frisca
  • ciocolata alba
  • visine

Raporteaza reteta

Retete
de maria mihalache
Omleta cu ceapa rosie

Omleta cu ceapa rosie

Se spala ceapa,se taie marunt si se pune intr-o tigaie unde am pus ulei in prealabil.Se adauga si

4 voturi    17 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

Fasolea se lasa de pe o zi pe alta la inmuiat.A doua zi se scurge de apa si se pune la fiert cu apa

24 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

Se spala orezul si se fierbe in apa sarata.Separat , se caleste in ulei ceapa taiata marunt si dovleceii

4 voturi    8 comentarii
50 min
Budinci
Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Turte "Scutecele Domnului"