Carnea o taiem in bucatele cam de 3/3cm, zarzavaturile le curatam, le taiem in cuburi, morcovii in rondele si le punem in boluri separate.
Intr-o oala de 4L, incingem uleiul, adaugam ceapa si o calim2-3’dupa care punem carnea. Amestecam si dinstuim cam 10’, pana carnea isi schimba culoarea, fara sa o prajim. Adaugam pe rand ardeiul, usturoiul pisat, morcovii si telina atat radacina cat si frunzele maruntite. Amestecam totul si mai lasam la dinstuit inca 10’ dupa care adaugam si cartofii. Intre timp spalam cimbrul si mararul verde, legam tulpinile cu ata alba(de bumbac ) si le punem in oala. Adaugam si foaia de dafin, asezonam cu sare si piper si coplectam cu 3L de apa. Punem capacul si lasam sa fiarba, la foc mic. Dupa 2h, scoatem foaia de dafin si legatura de cimbru care se arunca si adaugam semintele de chimen, apoi cele 2 linguri de tarhonya si mai lasam la fiert 30’.
Se serveste calda cu muratura sau ardei iute.
Pofta buna!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii