autor:

COPILOU

» » Mancaruri cu carne

Gulas by copilou

Autor: COPILOU (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Ungaria


    Reteta postata pe: 19 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: COPILOU (Chef de cuisine)   
Specific:  

Ungaria


Reteta postata pe: 19 ianuarie 2010

Ingrediente
-500g carne porc, -500g cartofi, -200g untura, -3 rosii(sau 300g rosii in bulion), -1 morcov, -1 ardei, -un litru apa, -1/2 pastarnac, -1/2 telina radacina, -4 cepe, -10 graunti usturoi, -sare, -boia, -piper, -busuioc, -o lingurita zahar, -smantana, -patrunjel

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

80 voturi

Mod de preparare

Pentru aceasta reteta ar fi indicat sa se foloseasca carne de porc mai grasa sau impanata cu sunca, iar aceasta sa fie prajita in untura in loc de ulei pentru ai da un gust mai intens si o savoare mai placuta.
Se taie carnea bucatele mai mici, se curata legumele si se taie marunt, morcovul se da pe razatoare, usturoiul trebuie pisat, iar restu taiate marunt.
Intr-o cratita se pune untura, dupa ce aceasta sa incins se adauga carnea care se prajeste pana capata o culoare placuta, o culoare spre aramiu. Dupa ce sa prajit carnea se scoate si in untura se introduce ceapa, care se caleste pana cand capata o cupoare frumoasa, cand aceasta este gata se adauga usturoiul, carnea, morcovul, ardeiul, telina, rosiile, pastarnacul si condimentele. Se acopera cu apa si se lasa la foc mic pana cand carnea este aproape fiarta.
Cand carnea este aproape fiarta se adauga cartofii si se mai pune apa daca este nevoie.
Se lasa sa fiarba in continuare la foc mic pana cand cartofii sunt fierti, dar se incearca cu o furculita sa nu se sparga.
Se serveste cu smantana si patrunjel.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas by copilou" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 18 comentarii

  • Ioan Andreica , 11 februarie 2015

    cartofii se taie feli

  • Lucia

    Lucia (Chef de cuisine) , 10 iulie 2012

    Este o mancare foarte gustoasa! Cate regiuni, atatea variatiuni de retete pentru Gulyás... toate sunt foarte bune :-)

  • Chava

    Chava (Chef de cuisine) , 07 iulie 2011

    E buna reteta dar nu este nici pe aproape a fi GULYAS si nu gulas.In primul rind in gulyas nu se pune telina,busuioc,smantana iar bulion in nici un caz si se foloseste carne de vita,manzat.

    • tim (Bucatar) , 08 aprilie 2011

      Saptamana trecuta am facut-o a 2-a oara in 2 luni... Delicioasa :D

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

      Picanta e super !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

      Foarte gustoasa mancare!

    • Estera Flori (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      Foarte interesanta reteta

    • chilli , 12 mai 2010

      si ardeiul iute?

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

      Sa-i zica oricum, e de mancare, e un fel de mancare, satura si e bun cu muratura.

    • ioana , 25 aprilie 2010

      in primul rand gulasul de face cu carne de vita.si ce este acolo e doar tocanita...gulasul are o cu totul alta reteta!

    • Michael , 03 martie 2010

      Daca unii fac salata de boeuf cu carne de pui, ba chiar si cu salam, de ce nu ar face gulasul cu carne de porc? Eu stiu de ce: Ca sa nu o numeasca tocanita, ca suna prea prozaic, ii zice "gulyas", ca suna mai exotic!

    • a , 19 februarie 2010

      nu sunt de acord cu reteta asta, sincer

    • panseluta

      panseluta (Chef de cuisine) , 09 februarie 2010

      e bun si cu porc si cu smantana.dar ala traditional e fara astea.in loc de porc vaca.da' de bun cred ca e bun,numai ca nu-i mai zice gulyas

    • julian , 07 februarie 2010

      gulasul(gulyas)se face cu carne de vacá . sorry

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2010

      Gustos si foarte bun cu castraveti murati.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2010

      Bun, bunut ! Eu adaug si chimion dar nu pun smantana. Felicitari...copilu !!!

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2010

      trebuie sa fie delicios gulasul,felicitarile mele si votul meu

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2010

      O bunatate,mai ales ca are si untura.Felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

80 voturi

Ingrediente

  • -500g carne porc
  • -500g cartofi
  • -200g untura
  • -3 rosii(sau 300g rosii in bulion)
  • -1 morcov
  • -1 ardei
  • -un litru apa
  • -1/2 pastarnac
  • -1/2 telina radacina
  • -4 cepe
  • -10 graunti usturoi
  • -sare
  • -boia
  • -piper
  • -busuioc
  • -o lingurita zahar
  • -smantana
  • -patrunjel

Raporteaza reteta

Retete
de COPILOU
Pui pe sticla by copilou

Pui pe sticla by copilou

Aveti nevoie de o sticla de 500ml in care se va pune uleiul, vinul si apa pana se umple sticla. Se

6 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Fripturi
piept de pui cu sos de smantana si ciuperci by copilou

piept de pui cu sos de smantana si ciuperci by copilou

Se taie pieptul de pui in bucatele mai mici, se condimenteaza si se prajeste pe intr-o tigaie bine

11 voturi    2 comentarii
30 min
Sosuri
Pulpe de pui cu legume by copilou

Pulpe de pui cu legume by copilou

Se spala bine pulpele, apoi se taie partea superioara de cea inferioara si se condimenteaza bine. Rosia,

6 voturi    3 comentarii
1h
Fripturi

Lucia (Chef de cuisine)

Este o mancare foarte gustoasa! Cate regiuni, atatea variatiuni de retete pentru Gulyás... toate sunt foarte bune :-)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Parizer de porc cu praz