Ingrediente
-500g carne porc, -500g cartofi, -200g untura, -3 rosii(sau 300g rosii in bulion), -1 morcov, -1 ardei, -un litru apa, -1/2 pastarnac, -1/2 telina radacina, -4 cepe, -10 graunti usturoi, -sare, -boia, -piper, -busuioc, -o lingurita zahar, -smantana, -patrunjel
Dificultate: Medie | Timp: 2h 30 min
80 voturi
Mod de preparare
Se taie carnea bucatele mai mici, se curata legumele si se taie marunt, morcovul se da pe razatoare, usturoiul trebuie pisat, iar restu taiate marunt.
Intr-o cratita se pune untura, dupa ce aceasta sa incins se adauga carnea care se prajeste pana capata o culoare placuta, o culoare spre aramiu. Dupa ce sa prajit carnea se scoate si in untura se introduce ceapa, care se caleste pana cand capata o cupoare frumoasa, cand aceasta este gata se adauga usturoiul, carnea, morcovul, ardeiul, telina, rosiile, pastarnacul si condimentele. Se acopera cu apa si se lasa la foc mic pana cand carnea este aproape fiarta.
Cand carnea este aproape fiarta se adauga cartofii si se mai pune apa daca este nevoie.
Se lasa sa fiarba in continuare la foc mic pana cand cartofii sunt fierti, dar se incearca cu o furculita sa nu se sparga.
Se serveste cu smantana si patrunjel.
tim (Bucatar) , 08 aprilie 2011
Saptamana trecuta am facut-o a 2-a oara in 2 luni... Delicioasa :D
constanta proca (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010
Picanta e super !
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 mai 2010
Foarte gustoasa mancare!
Estera Flori (Chef de cuisine) , 14 mai 2010
Foarte interesanta reteta
chilli , 12 mai 2010
si ardeiul iute?
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010
Sa-i zica oricum, e de mancare, e un fel de mancare, satura si e bun cu muratura.
ioana , 25 aprilie 2010
in primul rand gulasul de face cu carne de vita.si ce este acolo e doar tocanita...gulasul are o cu totul alta reteta!
Michael , 03 martie 2010
Daca unii fac salata de boeuf cu carne de pui, ba chiar si cu salam, de ce nu ar face gulasul cu carne de porc? Eu stiu de ce: Ca sa nu o numeasca tocanita, ca suna prea prozaic, ii zice "gulyas", ca suna mai exotic!
a , 19 februarie 2010
nu sunt de acord cu reteta asta, sincer
panseluta (Chef de cuisine) , 09 februarie 2010
e bun si cu porc si cu smantana.dar ala traditional e fara astea.in loc de porc vaca.da' de bun cred ca e bun,numai ca nu-i mai zice gulyas
julian , 07 februarie 2010
gulasul(gulyas)se face cu carne de vacá . sorry
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2010
Gustos si foarte bun cu castraveti murati.
Sidy (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2010
Bun, bunut ! Eu adaug si chimion dar nu pun smantana. Felicitari...copilu !!!
Alice85 (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2010
trebuie sa fie delicios gulasul,felicitarile mele si votul meu
dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2010
O bunatate,mai ales ca are si untura.Felicitari.