Gulas cu afumatura si cartofi

Timp pregatire
140 minute
Complexitate
redusa
Gulas cu afumatura si cartofi

Ingrediente

  • 500 gr carne de porc pentru gulas portionata
  • 8 bucatele de costita afumata dezosata
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei rosu
  • 4 cartofi potriviti
  • 200 gr rosii decojite
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 2 linguri sos de legume
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 3 linguri ulei
  • 3-4 crengute patrunjel verde

Mod de preparare

Spalam bucatile de gulas si costita, le tamponam cu un servetel.

Curatam ceapa, o tocam, morcovul il decojim, il facem cubulete, ardeiul il facem bucatele.

Incingem uleiul intr-o cratita, rumenim bucatile de carne, inclusiv afumatura.

Adaugam legumele, le innabusim 3-4 minute, apoi punem apa cat sa le cuprinda. Acoperim cu un capac si lasam sa fiarba la foc potrivit.

Cartofii ii curatam, ii spalam, ii taiem in 4-6 bucati, rosiile decojite le maruntim.

Dupa ce carnea a fiert mai bine de jumatate, punem cartofii, condimentam cu sare, piper, boiaua de ardei.

Lasam sa dea 3-4 clocote, dam drumul si rosiilor. Daca mai este nevoie de apa, mai adaugati, dar fierbinte.

Mai fierbem pana sunt si cartofii bine patrunsi, iar zeama a scazut suficient.

Adaugam sosul de legume, pasta de tomate, amestecam si mai lasam pe foc maxim 2 minute.

La final presaram patrunjel verde tocat marunt si tinem acoperit 10 minute gulasul.

Se serveste cald cu muraturi!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise