autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Gulas cu carne de vaca

Autor: ada ada (Bucatar)   
    Reteta postata pe: 04 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ada ada (Bucatar)   
Reteta postata pe: 04 septembrie 2005

Ingrediente
Ai nevoie de:500g carne, de vaca(poate fi si de porc,dar cu cea de vaca gulasul este mai gustos) 100 ml ulei, 50 ml vin, 5-6 catei de usturoi, 5-6 cepe potrivite, o lingurita de chimen, 5-6 rosii zemoase(sau 50g pasta de tomate, 6 ardei grasi(2 buc sa fie din cei rosii), 100 g faina, un ou,700g cartofi, 50 g unt, 1 legatura patrunjel, 2 foi de dafin, cimbru, piper, sare, boia de ardei, dupa gust.

Dificultate: Medie Timp: 1h

38 voturi

Mod de preparare

Cum procedezi : carnea se portioneaza, se spala, se scurge, se condimenteaza si se inabusa in 1/2 din cantitatea de ulei si putina apa. Ceapa si ardeiul gras se curata, se spala si se tale marunt, apoi se inabusa in uleiul ramas cu adaos de apa. Se adauga sucul de rosii (sau pasta de tomate dizolvata in putina apa), boiaua, chimenul, foile de dafin si apa. Se fierb componenteie cca 10 minute, se amesteca si se pun peste carne. Se fierb impreuna cca 60 minute. Din faina, oua batute si sare, se framinta o coca care se lasa sa stea circa o ora. Din aceasta compozitie se formeaza galustele, cu lingura, se fierb in apa, se scurg, apoi se adauga la carne, impreuna cu usturoiul curatat si taiat marunt. Se mai continua fierberea cca 10-15 minute. Spre sfirsit se adauga vinul, se potriveste gustul prin condimentare. Cartofii se curata, se spala si se taie sferturi apoi se fierb in apa cu sare (natur). La servire se asaza In farfurie: carnea, galustele, si cartofii cu verdeaja si unt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas cu carne de vaca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pulpa de curcan la cuptor cu rozmarin si dulceata de ceapa

Pulpa de curcan la cuptor cu rozmarin si dulceata de ceapa

Pulpa de curcan este pregatita in prealabil cu cateva ore inainte. Eu am pus-o de cu seara. Se toaca

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Aripioare chinezesti picante

Aripioare chinezesti picante

Se spala aripioarele si se pun la prajit in ulei. Se deshidrateaza ciupercile in apa clocotita.

7 voturi    5 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

38 voturi

Ingrediente

  • Ai nevoie de:500g carne
  • de vaca(poate fi si de porc,dar cu cea de vaca gulasul este mai gustos) 100 ml ulei
  • 50 ml vin
  • 5-6 catei de usturoi
  • 5-6 cepe potrivite
  • o lingurita de chimen
  • 5-6 rosii zemoase(sau 50g pasta de tomate
  • 6 ardei grasi(2 buc sa fie din cei rosii)
  • 100 g faina
  • un ou,700g cartofi
  • 50 g unt
  • 1 legatura patrunjel
  • 2 foi de dafin
  • cimbru
  • piper
  • sare
  • boia de ardei
  • dupa gust.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Stufat de vita Stufat de vita

Se taie carnea in cuburi mici (cca 2 cm) si se rumeneste in margarina si cca. 2 linguri de ulei de masline. Adaugam boiaua si chimionul,

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Mancare de praz cu masline