autor:

murigneau

» » Mancaruri cu carne

Gulas de oaie

Autor: murigneau (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Ungaria


    Reteta postata pe: 09 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: murigneau (Chef de cuisine)   
Specific:  

Ungaria


Reteta postata pe: 09 ianuarie 2010

Ingrediente
1 kg carne de oaie, , 50 g untura,, 300 g ceapa, , 1 kg cartofi, , 50 g rosii, , 150 g ardei gras., boia de ardei (paprika), , sare, piper,, foi de dafin, chimen,

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

54 voturi

Mod de preparare

Se cutata ceapa si cartofii. Carnea de oaie se curata bine de pielita si grasime si apoi se taie in cuburi de 2 cm. Ceapa toacata marunt se prajeste in untura pana devine aurie.Se adauga boia, se amesteca si apoi se pune carnea de oaie. Se sareaza, condimenteaza si se continua fierberea innabusita, sub capac la foc domol. Cand scade zeama se completeaza cu putina apa si se adauga foile de dafin si chimionul. Pentru a se patrunde bine carnea se amesteca din cand in cand si se completeaza cu apa. Se taie cartofii, ardeiul gras si rosiile in cubulete. Cand carnea este patrunsa se adauga cartofii, ardeiul si rosiile (bulionul) si se lasa sa fiarba la foc incet pana sunt gata.
Se poate prepara si la ceaun, in cantitati mai mari, fiind si mai delicioasa si savuroasa !
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas de oaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui pe sare

Pui pe sare

Se spala puiul, se curata, se imparte in 2 pentru a incapea mai bine pe tava, dar nu este obligatoriu. Se

5 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
pui file cu smantana (4portii)

pui file cu smantana (4portii)

Se trage puiul la tigaie cu putin ulei pana se rumeneste apoi se pun ciupercile taiate felii dupa

2 voturi    2 comentarii
1h 5 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei

4.7L Digital HingedLid

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Gabi , 14 septembrie 2018

    Super

  • Fara foto

    Tony , 29 august 2018

    Se lasă să fiarbă înăbușit în ce în untura? Ca apa se adaugă mai tarziu

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 iunie 2010

    O bunatate!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 aprilie 2010

      Foarte gustos!

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2010

      Chiar daca nu sunt din partea Ardealului ,folosesc si eu acest tip de mancare,dar nu am facut niciodata cu oaie..inca...numai cu vita sau porc.Eu am adaugat si mazare pt ca nu stiam ce sa fac cu un singur borcanel de mazare...Reteta ta arata foarte bine.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2010

      Arata grozav,iar gustul trebuie sa fie pe masura... Felicitari...

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2010

      Foarte bun!

    • Fara foto

      minnie84 , 04 februarie 2010

      FELICITARI! Pana acum este cea mai buna reteta de gulas pe care am gasit-o! Tatal meu a fost maestru in prepararea gulasului, in special a celui din carne de oaie (cu toate ca nu suntem unguri, doar ardeleni si gurmanzi :) ) Am fost foarte dezamagita cand am dat un search "gulas" si am gasit atatea retete care nu au nici o legatura cu aceasta mancare gustoasa si totodata reprezentativa pentru zona Ardealului. As vrea sa mai adaug doar ca, fiind vorba de o mancare traditionala ungureasca, se recomanda putina iuteala...pentru novici, pot incerca sa adauge macar o lingurita de boia iute. Incercati cu incredere aceasta reteta, chiar merita, iar pentru cei carora nu le este pe plac carnea de oaie, o puteti inlocui cu vita, porc, pui sau chiar carnati afumati.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2010

      O bunatate,felicitari.Ai votul meu,super arata.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2010

      Apetisant

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

54 voturi

Ingrediente

  • 1 kg carne de oaie
  • 50 g untura,
  • 300 g ceapa
  • 1 kg cartofi
  • 50 g rosii
  • 150 g ardei gras.
  • boia de ardei (paprika)
  • sare
  • piper,
  • foi de dafin
  • chimen,

Raporteaza reteta

Retete
de murigneau
Ciolan afumat cu varza dulce si hrean

Ciolan afumat cu varza dulce si hrean

Se taie ceapa rondele, se prajeste in tigaia incinsa pana se face aurie. Se adauga apoi vegeta, sare,

10 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Rulada din fleica de porc

Rulada din fleica de porc

Bucata de fleică se bate bine cu ciocanul de carne. Pentru a fragezi fleica si ai da aroma dorita

5 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Varza cu costita afumata a la Sic

Varza cu costita afumata a la Sic

Se taie ceapa rondele, se prajeste in tigaia incinsa pana se face aurie. Varza se taie marunt se

25 voturi    14 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Gabi

Super

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

5 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Friptura de vita la cuptor Friptura de vita la cuptor

Scoatem carnea de vită pe care am ținut-o in frigider o oră, ungem carnea pe toate părtile cu ulei sare și piper o mai lăsăm

0 voturi    0 comentarii
30 min
Fripturi
Musaca din legume cu carne de pui