autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Gulas de pui cu galusti de cartofi

Autor: suteanu gabriela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: suteanu gabriela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 mai 2008

Ingrediente
3 pulpe intregi dezosate, taiate in bucatele, o cana suc de rosii (250 ml), o ceapa mare tocata marunt ( sau una si jumatate), 2 catei usturoi, 1 lingura paprika dulce, 4 cartofi medii, 1 ou, o cana de faina, sare, piper, nucsoara (pt. galuste daca va place aroma)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

8 voturi

Mod de preparare

Se caleste ceapa si usturoiul, apoi se adauga paprika si se mai prajeste un minut pana devine fragranta, apoi se pune carnea de pui condimentata. Se prajeste pana devine carnea opaca, apoi se adauga apa cat sa acopere carnea si se face focul mai mic, incat sa fiarba incet.
Intre timp se fierb cartofii, se scurg si se zdrobesc ca pt. piure, apoi se amesteca cu un ou, sare, piper, o bucatica de unt ( cat o nuca) si faina, treptat, framantandu-se ca o coca, pana nu mai e lipicioasa, dar nici f. densa. Se fac forme de chiftele si se taie pe jumate si se pun la fiert precum pastele in apa sarata clocotita, si se lasa cam 2-3 minute de cand s-au ridicat la suprafata. Se scot cu strecuratoarea si se vor adauga in mancare cand sunt toate gata.
Cand a scazut sosul de la carnea de pui pe jumatate se adauga sucul de rosii si se lasa sa mai dea in clocot, se sareaza si se pipereaza dupa gust. Apoi se adauga galustele, lasandu-se pe foc cca 10 minute, sa se imbibe de gust de la sos si sa mai scada putin.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas de pui cu galusti de cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Cartofi cu ceapa verde, sunca si cheddar

Cartofi cu ceapa verde, sunca si cheddar

Incalziti cuptorul la 180 grade. Fierbeti cartofii taiati felii in apa cu sare. Taiati ardeiul fasii

14 voturi    3 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Pui cu broccoli si sos bechamel

Pui cu broccoli si sos bechamel

Pulpele se spala, se condimenteaza cu sare, piper si boia si se dau la cuptor, in tava acoperita

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

8 voturi

Ingrediente

  • 3 pulpe intregi dezosate
  • taiate in bucatele
  • o cana suc de rosii (250 ml)
  • o ceapa mare tocata marunt ( sau una si jumatate)
  • 2 catei usturoi
  • 1 lingura paprika dulce
  • 4 cartofi medii
  • 1 ou
  • o cana de faina
  • sare
  • piper
  • nucsoara (pt. galuste daca va place aroma)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Cotlet cu ciuperci la cuptor