autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Gulas de pui cu galusti de cartofi

Autor: suteanu gabriela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: suteanu gabriela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 mai 2008

Ingrediente
3 pulpe intregi dezosate, taiate in bucatele, o cana suc de rosii (250 ml), o ceapa mare tocata marunt ( sau una si jumatate), 2 catei usturoi, 1 lingura paprika dulce, 4 cartofi medii, 1 ou, o cana de faina, sare, piper, nucsoara (pt. galuste daca va place aroma)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

8 voturi

Mod de preparare

Se caleste ceapa si usturoiul, apoi se adauga paprika si se mai prajeste un minut pana devine fragranta, apoi se pune carnea de pui condimentata. Se prajeste pana devine carnea opaca, apoi se adauga apa cat sa acopere carnea si se face focul mai mic, incat sa fiarba incet.
Intre timp se fierb cartofii, se scurg si se zdrobesc ca pt. piure, apoi se amesteca cu un ou, sare, piper, o bucatica de unt ( cat o nuca) si faina, treptat, framantandu-se ca o coca, pana nu mai e lipicioasa, dar nici f. densa. Se fac forme de chiftele si se taie pe jumate si se pun la fiert precum pastele in apa sarata clocotita, si se lasa cam 2-3 minute de cand s-au ridicat la suprafata. Se scot cu strecuratoarea si se vor adauga in mancare cand sunt toate gata.
Cand a scazut sosul de la carnea de pui pe jumatate se adauga sucul de rosii si se lasa sa mai dea in clocot, se sareaza si se pipereaza dupa gust. Apoi se adauga galustele, lasandu-se pe foc cca 10 minute, sa se imbibe de gust de la sos si sa mai scada putin.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas de pui cu galusti de cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Rasolul de porc cu varza calita

Rasolul de porc cu varza calita

Rasolul se impaneaza cu usturoi. Se condimenteaza cu sare, vegeta si piper dupa gust si se aseaza

1 vot    5 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Chiftelute in aluat de bere

Chiftelute in aluat de bere

Pentru aluat, am amestecat intâi ingredientele lichide, apoi am adăugat drojdia, zahărul,

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi 12

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

8 voturi

Ingrediente

  • 3 pulpe intregi dezosate
  • taiate in bucatele
  • o cana suc de rosii (250 ml)
  • o ceapa mare tocata marunt ( sau una si jumatate)
  • 2 catei usturoi
  • 1 lingura paprika dulce
  • 4 cartofi medii
  • 1 ou
  • o cana de faina
  • sare
  • piper
  • nucsoara (pt. galuste daca va place aroma)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Cotlet de porc cu sos de mustar Cotlet de porc cu sos de mustar

Se spala cotletele (neaparat cu os), se sterg, se ung cu mustar si se presara cu baza pentru mancaruri, sare si piper, dupa gust. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Friptura de miel la cuptor cu legume si masline verzi