autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Gulas de pui cu galusti de cartofi

Autor: suteanu gabriela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: suteanu gabriela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 mai 2008

Ingrediente
3 pulpe intregi dezosate, taiate in bucatele, o cana suc de rosii (250 ml), o ceapa mare tocata marunt ( sau una si jumatate), 2 catei usturoi, 1 lingura paprika dulce, 4 cartofi medii, 1 ou, o cana de faina, sare, piper, nucsoara (pt. galuste daca va place aroma)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

8 voturi

Mod de preparare

Se caleste ceapa si usturoiul, apoi se adauga paprika si se mai prajeste un minut pana devine fragranta, apoi se pune carnea de pui condimentata. Se prajeste pana devine carnea opaca, apoi se adauga apa cat sa acopere carnea si se face focul mai mic, incat sa fiarba incet.
Intre timp se fierb cartofii, se scurg si se zdrobesc ca pt. piure, apoi se amesteca cu un ou, sare, piper, o bucatica de unt ( cat o nuca) si faina, treptat, framantandu-se ca o coca, pana nu mai e lipicioasa, dar nici f. densa. Se fac forme de chiftele si se taie pe jumate si se pun la fiert precum pastele in apa sarata clocotita, si se lasa cam 2-3 minute de cand s-au ridicat la suprafata. Se scot cu strecuratoarea si se vor adauga in mancare cand sunt toate gata.
Cand a scazut sosul de la carnea de pui pe jumatate se adauga sucul de rosii si se lasa sa mai dea in clocot, se sareaza si se pipereaza dupa gust. Apoi se adauga galustele, lasandu-se pe foc cca 10 minute, sa se imbibe de gust de la sos si sa mai scada putin.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas de pui cu galusti de cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Chiftele de curcan cu piure de cartofi

Chiftele de curcan cu piure de cartofi

Pentru chiftele: Amestecam toate ingredientele foarte bine, formam chiftelutele si le prajim in

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Ceafa de porc cu cartofi la cuptor

Ceafa de porc cu cartofi la cuptor

Cartofii curatati se taie in jumatati apoi se feliaza si se aseaza in tava de la aragaz. Ceafa de

42 voturi    5 comentarii
1h 50 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

8 voturi

Ingrediente

  • 3 pulpe intregi dezosate
  • taiate in bucatele
  • o cana suc de rosii (250 ml)
  • o ceapa mare tocata marunt ( sau una si jumatate)
  • 2 catei usturoi
  • 1 lingura paprika dulce
  • 4 cartofi medii
  • 1 ou
  • o cana de faina
  • sare
  • piper
  • nucsoara (pt. galuste daca va place aroma)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele în apa rece, având grijă să luăm spuma ce se formează în momentul fierberii.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Ragu de carne pe mamaliguta Ragu de carne pe mamaliguta

Intai punem o cratita larga la incalzit cu putin ulei si cand uleiul este cald, adaugam treptat ceapa, morcovul si ardeiul iute, dupa

1 vot    0 comentarii
3h 20 min
Mancaruri cu carne
Iepure cu masline