Ingrediente
600g vita taiata cubulete, 60g faina, 3 linguri ulei vegetal, 1 ceapa mare taiata felii subtiri, 1 ardei gras verde fara seminte si taiat marunt, 2 morcovi curatati si taiati cubulete, 1 telina taiata marunt, 1 lingurita paprika, 3 linguri bulion, Un praf de nucsoara, 3 lingurite de ierburi uscate mix, 200 ml supa de vita, 200g rosii tocate la conserva, 200 ml vin rosu, 3 linguri sos worcestershire
Dificultate: Medie | Timp: 5h
18 voturi
Mod de preparare
Se inabusa ceapa, telina, ardeiul si morcovii in ulei pentru cateva minute pana ceapa devine sticloasa. Se adauga paprika si carnea. Se amesteca pana carnea devine aurie. Se adauga bulionul, nucsoara, ierburile, sare, piper si lasati pe foc 2 minute. Adaugati supa de vita, rosiile tocate, vinul si sosul worcestershire. Aduceti la fierbere apoi transferati intr-un slow cooker si lasati 5-6 ore. Daca nu aveti, asa ca mine, puneti capacul si dati la foc si lasati cateva ore bune, amestecand din cand in cand, pana se lasa sosul, dar nu definitiv. Daca scade inainte sa fie facuta carnea, mai puneti apa.
Eu am pus si galusti facute astfel:
Am amestecat 90g faina cu un ou, sare si putina apa cat sa devina o pasta lipicioasa. Am lasat-o deoparte 30 de minute, apoi am pus-o pe un fund de lemn ud si deasupra unei cratite in care fierbe apa cu o lingura de sare si o lingura de ulei, am inceput sa pun coca cu cutitul, foarte subtire pentru ca in apa se vor umfla galustile. Am amestecat bine sa nu se lipeasca si le-am luat cu o paleta dupa cateva minute cand le-am gustat si erau facute. Metoda am luat-o de aici unde arata si ceva poze, in josul paginii.
Puteti servi cu cartofi fierti cu patrunjel deasupra.
Mihaela Cristina Fetecau , 08 septembrie 2013
Asta nu-i gulas! Este maxim tocanita...Nu zic ca-i nasoala dar nu-i gulas!
Drejan Bela , 08 septembrie 2013
place la mine foarte mult.
Daniel Timofte , 13 august 2013
deja am inceput sa salivez.promit ca o voi incerca.
Marta Gabriela Abdelhafiz , 15 iunie 2013
trebuie incercat!
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 iulie 2012
Eileen, toate retetele tale sunt minunate, insotite de imagini sugestive, reusite!