autor:

Eileen

» » Mancaruri cu carne

Gulas de vita

Autor: Eileen (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Ungaria


    Reteta postata pe: 25 ianuarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eileen (Chef de cuisine)   
Specific:  

Ungaria


Reteta postata pe: 25 ianuarie 2012

Ingrediente
600g vita taiata cubulete, 60g faina, 3 linguri ulei vegetal, 1 ceapa mare taiata felii subtiri, 1 ardei gras verde fara seminte si taiat marunt, 2 morcovi curatati si taiati cubulete, 1 telina taiata marunt, 1 lingurita paprika, 3 linguri bulion, Un praf de nucsoara, 3 lingurite de ierburi uscate mix, 200 ml supa de vita, 200g rosii tocate la conserva, 200 ml vin rosu, 3 linguri sos worcestershire

Dificultate: Medie Timp: 5h

18 voturi

Mod de preparare

De cand am gustat preparatul acesta in Budapesta m-am indragostit complet. Am incercat anul trecut sa il fac dar nu am fost asa convinsa, asta pentru ca nu am avut rabdare sa las mancarea pe foc prea mult timp iar galustile le-am facut prea tari. Dar de data aceasta, cum nu aveam chef de invatat, am zis sa rascumpar timpul facand totusi ceva util, cum e aceasta tocana. Secretul este sa puneti putin zahar in sos, pentru a taia din aciditatea rosiilor si pentru a nu deveni amar, de asemenea, nu puneti foarte multe ierburi, eu am pus un mix italian pe care il aveam in casa cumparat, daca nu aveti asa ceva, puteti pune cimbru, oregano. Cu cat lasati mai mult pe foc cu atat devine mai delicios, eu am avut rabdare doar 4 ore si nu am completat cu apa, probabil as fi putut sa fac sosul mai lung, data viitoare, pentru ca sigur va veni foarte curand la cat de bun este! Galustile mi-au iesit, in sfarsit, desi aveam foarte multe emotii dupa rateul de data trecuta, deci aveti incredere in reteta aceasta:)



Se inabusa ceapa, telina, ardeiul si morcovii in ulei pentru cateva minute pana ceapa devine sticloasa. Se adauga paprika si carnea. Se amesteca pana carnea devine aurie. Se adauga bulionul, nucsoara, ierburile, sare, piper si lasati pe foc 2 minute. Adaugati supa de vita, rosiile tocate, vinul si sosul worcestershire. Aduceti la fierbere apoi transferati intr-un slow cooker si lasati 5-6 ore. Daca nu aveti, asa ca mine, puneti capacul si dati la foc si lasati cateva ore bune, amestecand din cand in cand, pana se lasa sosul, dar nu definitiv. Daca scade inainte sa fie facuta carnea, mai puneti apa.

Eu am pus si galusti facute astfel:

Am amestecat 90g faina cu un ou, sare si putina apa cat sa devina o pasta lipicioasa. Am lasat-o deoparte 30 de minute, apoi am pus-o pe un fund de lemn ud si deasupra unei cratite in care fierbe apa cu o lingura de sare si o lingura de ulei, am inceput sa pun coca cu cutitul, foarte subtire pentru ca in apa se vor umfla galustile. Am amestecat bine sa nu se lipeasca si le-am luat cu o paleta dupa cateva minute cand le-am gustat si erau facute. Metoda am luat-o de aici unde arata si ceva poze, in josul paginii.

Puteti servi cu cartofi fierti cu patrunjel deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas de vita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Gulas de vita

Gulas de vita

Treaba nu e complicata deloc. E mai simpla decat sa inventezi o racheta, mai usoara decat sa operezi

2 voturi    6 comentarii
4h 30 min
Mancaruri cu carne
Gulas de vita

Gulas de vita

Ingredientele enumerate mai sus se toaca in bucati potrivite, cartofi eu ii toc de marimi diferite

51 voturi    12 comentarii
3h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Gabriela Felicia Lupulescu , 17 ianuarie 2014

    delicios,am incercato si e foarta buna reteta,sotul meu spune ca e cel mai bun gulas :)

  • Fara foto

    Nicolae Hojbota , 23 octombrie 2013

    gulasul unguresc e mai cu sos mai lichida preparatul

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 26 septembrie 2013

    E buna rau imi place,o sa incerc!

    • Fara foto

      Mihaela Cristina Fetecau , 08 septembrie 2013

      Asta nu-i gulas! Este maxim tocanita...Nu zic ca-i nasoala dar nu-i gulas!

    • Fara foto

      Drejan Bela , 08 septembrie 2013

      place la mine foarte mult.

    • Fara foto

      Daniel Timofte , 13 august 2013

      deja am inceput sa salivez.promit ca o voi incerca.

    • Fara foto

      Marta Gabriela Abdelhafiz , 15 iunie 2013

      trebuie incercat!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 iulie 2012

      Eileen, toate retetele tale sunt minunate, insotite de imagini sugestive, reusite!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

5h

18 voturi

Ingrediente

  • 600g vita taiata cubulete
  • 60g faina
  • 3 linguri ulei vegetal
  • 1 ceapa mare taiata felii subtiri
  • 1 ardei gras verde fara seminte si taiat marunt
  • 2 morcovi curatati si taiati cubulete
  • 1 telina taiata marunt
  • 1 lingurita paprika
  • 3 linguri bulion
  • Un praf de nucsoara
  • 3 lingurite de ierburi uscate mix
  • 200 ml supa de vita
  • 200g rosii tocate la conserva
  • 200 ml vin rosu
  • 3 linguri sos worcestershire

Raporteaza reteta

Retete
de Eileen
Cookies cu ciocolata

Cookies cu ciocolata

Se incinge cuptorul la 170 grade. Frecam bine untul cu tot zaharul pana acesta se topeste si nu se

1 vot    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Varza a la Cluj cu afumatura

Varza a la Cluj cu afumatura

Varza se taie fideluta, se pune sare si se lasa o jumatate de ora. Se scurge de zeama si se pune

35 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Ciorba de salata cu costita

Ciorba de salata cu costita

Se fierb ceapa, telina, morcovii, pastarnacul intr-o oala cu 4 litri de apa cu putina sare. Dupa

3 voturi    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

COSTEO (Chef de cuisine)

E buna rau imi place,o sa incerc!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si smantana