Intr-o cratita punem grasimea (am folosit grasime de gasca) si cind s-a incins adaugam ceapa pe care o calim cateva minute. Se adauga carnea de vita taiata cubulete si amestecam continuu pina cind se evapora tot sucul lasat de carne.
Luam cratita de pe foc si punem si boiaua de ardei dulce, amestecam si imediat adaugam apa fierbinte, aproximativ 500 ml. Revenim cu cratita pe foc, adaugam chimenul, sare dupa gust si lasam sa fiarba la foc mic pina se evapora toata apa.
Dupa ce apa s-a evaporat adaugam faina si prajim putin. Vom adauga apa fierbinte si amestecam. In functie de cum preferam sosul, mai gros sau mai subtire vom mai adauga sau nu apa. Adaugam si usturoiul zdrobit, maghiranul si sare daca mai este nevoie. Vom lasa sa fiarba maxim 20 minute si gulasul este gata.
Daca doriti puteti adauga si putin patrunjel verde tocat marunt.
Vom servi gulasul cu „knedla fierbinte“ care este o paine speciala pregatita la aburi sau fiarta in apa cu sare.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii