Carnea de vita se taie cuburi potrivite si se caleste in uleiul si untura topite. Dupa ce isi schimba culoarea, se adauga ceapa , ardeiul si morcovul tocate.
Toate se calesc pana cand ceapa devine lucioasa. Se agauga boia dulce si se mai lasa la calit aproximativ 20 minute in timp ce se amesteca pentru a nu se lipi.
Cand toate sunt calitese adauga aproximativ 8-9 litri de apa si se lasa la fiert cu 2-3 frunze de dafin pana cand este fiarta carnea. Dupa aceea se adauga cartofii taiati cuburi. Cand cartofii sunt fierti 80 % se adauga dupa gust sare, piper, pasta de gulas.
Dupa aceea, se fac galuste din 3 oua cu faina si apa minerala. Galustele se adauga cu lingurita pentru a nu prea mari. Dupa ce au fiert galustele, se potriveste gustul si se adauga frunze de patrunjel proaspat tocat. Se serveste fierbinte cu muraturi sau ardei iute si optional smantana.
Pofta buna !!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii