Gulas de vita

Timp pregatire
210 minute
Complexitate
redusa
Gulas de vita

Ingrediente

  • vrabioara de vita 3,2 kg
  • ceapa 1,1 kg
  • ardei kapia rosu 0.8 kg ,
  • morcovi 0,5 kg
  • ulei 0,1 l
  • untura 0.3 kg
  • piper
  • sare
  • fruze dafin
  • boia dulce
  • pasta gulas dulce
  • pasta gulas iute
  • faina
  • oua 3 buc
  • cartofi 2,5 kg
  • frunze patrunjel

Mod de preparare

Carnea de vita se taie cuburi potrivite si se caleste in uleiul si untura topite. Dupa ce isi schimba culoarea, se adauga ceapa , ardeiul si morcovul tocate.

Toate se calesc pana cand ceapa devine lucioasa. Se agauga boia dulce si se mai lasa la calit aproximativ 20 minute in timp ce se amesteca pentru a nu se lipi.

Cand toate sunt calitese adauga aproximativ 8-9 litri de apa si se lasa la fiert cu 2-3 frunze de dafin pana cand este fiarta carnea. Dupa aceea se adauga cartofii taiati cuburi. Cand cartofii sunt fierti 80 % se adauga dupa gust sare, piper, pasta de gulas.

Dupa aceea, se fac galuste din 3 oua cu faina si apa minerala. Galustele se adauga cu lingurita pentru a nu prea mari. Dupa ce au fiert galustele, se potriveste gustul si se adauga frunze de patrunjel proaspat tocat. Se serveste fierbinte cu muraturi sau ardei iute si optional smantana.

Pofta buna !!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete
Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura reteta simpla. Cum se face reteta de dulceata de zmeura fara conservanti.

Dulceata de zmeura