autor:

Varadi Silvia

» » Mancaruri cu carne

GULAS DIN CARNE DE MANZAT

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 august 2009

Ingrediente
400g carne de manzat, 2 cepe rosii mai mari, 1 ardei gras rosu, 1 lingura boia dulce, 3 rosii, 2 linguri pasta de tomate, 4 catei usturoi, 100ml smantana de gatit de la Milli, 2 linguri ulei, sare, piper, Pentru galusti:, 2 oua, 2 linguri ulei, 1 lingurita unt, 100ml apa, 200 gr faina, sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 40 min

15 voturi

Mod de preparare

Se toaca ceapa si se caleste in ulei pana se inmoaie.
Se adauga carnea de manzat taiata cubulete si se lasa sa se rumenesc, cat sa-si schimbe culoarea. Presarati carnea cu putina sare si piper. Adaugam boiaua si stingem cu 2 cani de apa/supa. Adaugam usturoiul tocat,ardeiu si sosiile date pe razatoare. Punem capacul la cratita si lasam la fiert 50 minute. Le mai amestecam din cand in cand.
La sfarsit adaugam pasta de tomate si smantana si amestecam. Mai lasam 1 minut la fiert.
Pregatire galusti:
Se bat 2 oua cu sare si lingurita de unt,se adauga 100 ml apa si apoi faina pana se obtine un aluat moale dar consistent, apoi am adaugat uleiul.
Se pune la fiert o oala plina cu apa cu 1 lingurita sare,aluatul se pune intr-o punga de plasic si se taie un colt mic la punga.Se dau drumul in apa la mici bucatele de aluat.(cine are instrumentul special il poate folosi, galuscutele cad prin gaurile instrumentului in apa), se lasa sa dea cateva clocote, cand se ridica la suprafata,sunt gata.
Se scot cu o paleta din apa, scurgandu-se bine si apoi se pun in gulas sa absoarba sosul.
Daca ti-a placut reteta noastra "GULAS DIN CARNE DE MANZAT" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Mazare cu carne

Mazare cu carne

Carnea se taie cubulete. Ceapa se curata si se toaca marunt si se caleste in putin ulei.Adaugam o

18 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Pui Sultanica

Pui Sultanica

Carnea de pui transata in bucati potrivite, spalata si stearsa cu un servet de hartie , se pune la

6 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2016

    Mihai,multumesc frumos.

  • Fara foto

    Mihai , 25 decembrie 2015

    Cea mai buna si mai gustoasa reteta de gulas!

  • christyansen

    christyansen (Chef de cuisine) , 11 iulie 2012

    delicios bv bv bv bv!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • Fara foto

      Catalina , 11 octombrie 2009

      Exceptionala reteta, usor de retinut, si facut! Multumesc

    • Alina

      Alina (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2009

      Super buna !!!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2009

      Foarte buna

    • Fara foto

      menuca , 30 august 2009

      Este buna,sa tot mananci

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 30 august 2009

      Cred ca este foarte delicios si eu fac gulas, dar fara galusti.Galustile sunt foarte rele pentru cei ce au probleme cu stomacul sau cu ficatul.Felicitari.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 august 2009

      Imi place foarte mult....

    • LASZLO

      LASZLO (Chef de cuisine) , 28 august 2009

      Da, gustoasa. Reteta ungureasca. Am participat la multe concursuri cu gulas si am preparat si reteta dumneavoastra. Foarte apetisant. Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 40 min

15 voturi

Ingrediente

  • 400g carne de manzat
  • 2 cepe rosii mai mari
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 lingura boia dulce
  • 3 rosii
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 4 catei usturoi
  • 100ml smantana de gatit de la Milli
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • Pentru galusti:
  • 2 oua
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita unt
  • 100ml apa
  • 200 gr faina
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

19 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

Varadi Silvia (Chef de cuisine)

Mihai,multumesc frumos.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Pulpe de iepure cu bere