autor:

kok miori

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Gulas vegetarian

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Ungaria


    Reteta postata pe: 07 ianuarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Ungaria


Reteta postata pe: 07 ianuarie 2013

Ingrediente
pentru 4 portii, , 3 cepe mari cojite si taiate cuburi de 1.5 cm, 2 ardei rosii grasi taiati cuburi de 1.5cm - bineinteles curatati de samburi, 2 ardei verzi taiati de asemenea cuburi de 1.5cm, 4 linguri ulei de masline, 3 catei de usturoi tocati marunti, 5 linguri de paprika rosie dulce, 1 lingurita chilli rosu maruntit - daca nu aveti merge bine un ardei iute mic sau putina pasta picanta de ardei., 1 lingurita de chimen, 4 rosii mari carnoase taiate cubulete de 1.5 cm, 3 cartofi mari curatati, taiati cuburi de 3 cm, sare, , pentru servire, , 2 linguri ceapa verde taiata cuburi, smantana proaspata

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

7 voturi

Mod de preparare

Intr-o tigaie adanca se incalzeste uleiul de masline si se prajeste ceapa; se adauga si ardeii si se prajesc usor la un foc potrivit spre mic, pana devin sticlosi; se adauga mirodeniile si se amesteca bine si se lasa sa se prajeasca usor, mai mult sa fiarba usor; se lasa asa cateva minute dupa care se adauga rosiile si se presara sare si se lasa sa mai fiarba acoperit cateva minute ca rosiile sa lase zeama. Se adauga cartofii si se adauga putina apa ca sa acopere partial gulasul si se lasa sa fiarba acoperit pana cand cartofii sunt gata. Se da la gust cu sare si piper dupa nevoie, este bine de gustat inainte de a pune.



Se serveste caldut cu ceapa verde si marar si putina smantana.



Este o mancare gustoasa care se potriveste si ca garnitura la peste sau carne sau pentru o zi rece cand nu doresti sa mananci carne.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas vegetarian" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
SUFLEU DE CONOPIDA

SUFLEU DE CONOPIDA

Se spala conopida, se pune la fiert apa cu zarzavatul si cand a fiert se adauga bucatelele de conopida

10 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Varza dulce cu pulpa de porc la cuptor

Varza dulce cu pulpa de porc la cuptor

Se taie varza patratele, (vezi video)se pudreaza cu o lingurita de sare, apoi se framanta putin cu

22 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2014

    Gulasul acesta merge ptr vegetarieni sau de post/

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 16 ianuarie 2013

    Foarte bun gulasul tau! Astazi as vrea si eu o portie! Pupici!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

7 voturi

Ingrediente

  • pentru 4 portii
  • 3 cepe mari cojite si taiate cuburi de 1.5 cm
  • 2 ardei rosii grasi taiati cuburi de 1.5cm - bineinteles curatati de samburi
  • 2 ardei verzi taiati de asemenea cuburi de 1.5cm
  • 4 linguri ulei de masline
  • 3 catei de usturoi tocati marunti
  • 5 linguri de paprika rosie dulce
  • 1 lingurita chilli rosu maruntit - daca nu aveti merge bine un ardei iute mic sau putina pasta picanta de ardei.
  • 1 lingurita de chimen
  • 4 rosii mari carnoase taiate cubulete de 1.5 cm
  • 3 cartofi mari curatati
  • taiati cuburi de 3 cm
  • sare
  • pentru servire
  • 2 linguri ceapa verde taiata cuburi
  • smantana proaspata

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

9 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

kok miori (Chef de cuisine)

Gulasul acesta merge ptr vegetarieni sau de post/

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Varza cu carne de pui, la cuptor Varza cu carne de pui, la cuptor

Atunci cand e posibil, se poate pune cu o seara inainte carnea la macerat intr-un sos de mustar, sos de soia, praf de usturoi si ulei. Pentru

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu carne
Ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza Ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza

Pentru ca suntem in sezonul rece, am pregatit ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza. Mod de preparare: Se pune la fiert, intr-o

1 vot    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Piure de cartofi dulci