Gulas vegetarian

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa
Gulas vegetarian

Ingrediente

  • pentru 4 portii
  • 3 cepe mari cojite si taiate cuburi de 1.5 cm
  • 2 ardei rosii grasi taiati cuburi de 1.5cm - bineinteles curatati de samburi
  • 2 ardei verzi taiati de asemenea cuburi de 1.5cm
  • 4 linguri ulei de masline
  • 3 catei de usturoi tocati marunti
  • 5 linguri de paprika rosie dulce
  • 1 lingurita chilli rosu maruntit - daca nu aveti merge bine un ardei iute mic sau putina pasta picanta de ardei.
  • 1 lingurita de chimen
  • 4 rosii mari carnoase taiate cubulete de 1.5 cm
  • 3 cartofi mari curatati, taiati cuburi de 3 cm
  • sare
  • pentru servire
  • 2 linguri ceapa verde taiata cuburi
  • smantana proaspata

Mod de preparare

Intr-o tigaie adanca se incalzeste uleiul de masline si se prajeste ceapa; se adauga si ardeii si se prajesc usor la un foc potrivit spre mic, pana devin sticlosi; se adauga mirodeniile si se amesteca bine si se lasa sa se prajeasca usor, mai mult sa fiarba usor; se lasa asa cateva minute dupa care se adauga rosiile si se presara sare si se lasa sa mai fiarba acoperit cateva minute ca rosiile sa lase zeama. Se adauga cartofii si se adauga putina apa ca sa acopere partial gulasul si se lasa sa fiarba acoperit pana cand cartofii sunt gata. Se da la gust cu sare si piper dupa nevoie, este bine de gustat inainte de a pune.

Se serveste caldut cu ceapa verde si marar si putina smantana.

Este o mancare gustoasa care se potriveste si ca garnitura la peste sau carne sau pentru o zi rece cand nu doresti sa mananci carne.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise