autor:

Vekas

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

GULII IN CRUSTA DE MIGDALE

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 ianuarie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 ianuarie 2009

Ingrediente
(pentru 4 persoane):, 3 oua,, 50g.unt sau margarina,, 4 linguri faina,, 7-8dl.lapte,, 1 manunchi de patrunjel verde,, 1 manunchi de marar verde,, 1 manunchi de creson proaspat,, 1 lingurita Delikat,, 40g.pesmet,, 60g.fulgi de migdale,, 2 gulii,, 2 linguri ulei,, sare,, 1 pachet de fulgi de cartofi pentru piure

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

1.2 oua se fierb pana devin tari.Untul( sau margarina )se topeste intr-o craticioara,se adauga 2 linguri faina, se caleste (nu se prajeste)si se toarna 7dl.lapte.Sosul obtinut se fierbe cca.10 minute,amestecand mereu.
2.Patrunjelul verde si mararul ,precum si cresonul se toaca marunt.Din acest amestec, se lasa 2 linguri deoparte, restul se incorporeaza in sos.Se condimenteaza cu 1 lingurita Delikat.Se pastreaza la cald.
3.Oul ramas se bate bine.Fulgii de migdale se amesteca cu oul batut si cu pesmetul ,iar restul de faina se pune intr-o farfurie adanca.
Guliile se curata si se taie felii de 5mm.grosime.Se sareaza pe ambele parti.Se trec prin faina,prin ou si prin fulgii de migdale si se prajesc in ulei ,pe ambele parti, cca.4 minute.Se scot pe hartie absorbanta pentru a se indeparta surplusul de grasime.
4.4dl. apa se amesteca cu 1/2 lingurita sare si restul de lapte .Se lasa sa dea un clocot si , treptat, amestecand mereu ,se adauga fulgii de cartofi.Pireul fiind gata, se ia de pe foc si se adauga un ou fiert taiat cubulete.Celalalt ou se taie in sferturi.
5.Pe un platou se aseaza pireul de cartofi, alaturi guliile in crusta de migdale,sosul ,sferturile de ou si se presara verdeata tocata.Preparatul poate fi servit cu un vin alb sec.
Daca ti-a placut reteta noastra "GULII IN CRUSTA DE MIGDALE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Varza a la Cluj

Varza a la Cluj

Mai intai, tocam varza marunt. Frecam cu putina sare varza dulce. Daca varza murata este prea acra

1 vot    0 comentarii
2h 40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancare de orez cu rosii

Mancare de orez cu rosii

Morcovul se da prin razatoare iar celelalte legume se toaca marunt. Rosiile se oparesc si se decojesc

2 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 15 august 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • (pentru 4 persoane):
  • 3 oua,
  • 50g.unt sau margarina,
  • 4 linguri faina,
  • 7-8dl.lapte,
  • 1 manunchi de patrunjel verde,
  • 1 manunchi de marar verde,
  • 1 manunchi de creson proaspat,
  • 1 lingurita Delikat,
  • 40g.pesmet,
  • 60g.fulgi de migdale,
  • 2 gulii,
  • 2 linguri ulei,
  • sare,
  • 1 pachet de fulgi de cartofi pentru piure

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Piure de urzici