Gulii umplute cu legume

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Gulii umplute cu legume

Ingrediente

  • 5 gulii de toamna mari
  • 1 ceapa rosie
  • o bucatica de praz
  • 1 ardei
  • 3 morcovi
  • 5-6 linguri orez
  • 4-5 linguri ulei de masline
  • sare si piper dupa gust
  • 2 lingurite sos de chili
  • 3 lingurite sos de curry
  • oregano si busuioc uscat

Mod de preparare

Ma intai curatam guliile, le spalam si le scobim cu ajutorul cutitului si apoi a unei linguri.. O sa dureze ceva vreme pana scobim pentru ca sunt niste legume nu tocmai moi :). Dar daca am reusit eu reusiti si voi.

Curatam si spalam restul legumelor iar orezul il spalam si il lasam in apa calduta. Intr-un wok incalzim uleiul in care adaugam ceapa si ardeiul tocat marunt. Calim 1-2 minute apoi adaugam si prazul taiat felii si morcovii dati pe razatoare. Miezul de gulie il tocam in robot si al adaugam compozitiei noastre. Lasam sa se caleasca timp de 5-6 minute si adaugam sare si piper dupa gust.

Adaugam orezul si o cana de apa calda si lasam aprox. 5 minute ( in acest timp scade apa adaugata).

Luam de pe foc si cu o lingurita luam din compozitie si umplem cele 5 gulii.

Asezam guliile intr-o tava teflonata (sau vas de sticla termorezistent). Ce ramane din compozitie asezam in tava apoi turnam 4 cani de apa, acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 30 de minute.

Dupa acest timp scoatem din cuptor si adaugam in tava sosul de curry si chili si presaram putin oregano si busuioc (daca va plac alte ierburi aromate le puteti inlocui pe acestea).

Dam din nou la cuptor aprox. 20 de min sau pana gulia e fiarta complet.

Scoatem din cuptor si servim cald gulia umpluta si sosul de legume.

Puteti servi cu smantana..

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise