autor:

Timea

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Gulii umplute cu legume

Autor: Timea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 ianuarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Timea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 ianuarie 2014

Ingrediente
5 gulii de toamna mari, 1 ceapa rosie, o bucatica de praz, 1 ardei, 3 morcovi, 5-6 linguri orez, 4-5 linguri ulei de masline, sare si piper dupa gust, , 2 lingurite sos de chili, 3 lingurite sos de curry, oregano si busuioc uscat

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Ma intai curatam guliile, le spalam si le scobim cu ajutorul cutitului si apoi a unei linguri.. O sa dureze ceva vreme pana scobim pentru ca sunt niste legume nu tocmai moi :). Dar daca am reusit eu reusiti si voi.



Curatam si spalam restul legumelor iar orezul il spalam si il lasam in apa calduta. Intr-un wok incalzim uleiul in care adaugam ceapa si ardeiul tocat marunt. Calim 1-2 minute apoi adaugam si prazul taiat felii si morcovii dati pe razatoare. Miezul de gulie il tocam in robot si al adaugam compozitiei noastre. Lasam sa se caleasca timp de 5-6 minute si adaugam sare si piper dupa gust.



Adaugam orezul si o cana de apa calda si lasam aprox. 5 minute ( in acest timp scade apa adaugata).



Luam de pe foc si cu o lingurita luam din compozitie si umplem cele 5 gulii.



Asezam guliile intr-o tava teflonata (sau vas de sticla termorezistent). Ce ramane din compozitie asezam in tava apoi turnam 4 cani de apa, acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 30 de minute.



Dupa acest timp scoatem din cuptor si adaugam in tava sosul de curry si chili si presaram putin oregano si busuioc (daca va plac alte ierburi aromate le puteti inlocui pe acestea).



Dam din nou la cuptor aprox. 20 de min sau pana gulia e fiarta complet.



Scoatem din cuptor si servim cald gulia umpluta si sosul de legume.



Puteti servi cu smantana..
Daca ti-a placut reteta noastra "Gulii umplute cu legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Piure de spanac

Piure de spanac

Spanacul se curata si se spala in mai multe ape, apoi se pune la fiert in apa cu sare. Se lasa cca

1 vot    0 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Rulada cu spanac si cabanos

Rulada cu spanac si cabanos

Faceti un aluat putin mai gros decat cel de clatite din ouale crude, faina, lapte in care adaugati

12 voturi    10 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • LUBITA

    LUBITA (Chef de cuisine) , 28 decembrie 2014

    Dupa cum arata,trebuie sa fie foarte bun!!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

6 voturi

Ingrediente

  • 5 gulii de toamna mari
  • 1 ceapa rosie
  • o bucatica de praz
  • 1 ardei
  • 3 morcovi
  • 5-6 linguri orez
  • 4-5 linguri ulei de masline
  • sare si piper dupa gust
  • 2 lingurite sos de chili
  • 3 lingurite sos de curry
  • oregano si busuioc uscat

Raporteaza reteta

Retete
de Timea
Prajitura cu mar si scortisoara

Prajitura cu mar si scortisoara

Se separa albusurile de galbenus. Albusurile se bat spuma cu mixerul apoi se adauga zaharul si mixam

13 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Tort de biscuiti cu budinca

Tort de biscuiti cu budinca

Intr-un bol se zdrobesc biscuitii cu mana si se amesteca cu cele 2 linguri de cacao. Laptele se

11 voturi    4 comentarii
1h 40 min
Torturi
Placinta de cartofi si ceapa

Placinta de cartofi si ceapa

E foarte usor de facut, iar imaginile practic nici nu mai necesita explicatii! - se curata ceapa

25 voturi    11 comentarii
3h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
LUBITA

LUBITA (Chef de cuisine)

Dupa cum arata,trebuie sa fie foarte bun!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Gulas de vita Gulas de vita

Punem pulpa de vită, tăiată cubulețe mari, la fiert in oala minune pt 2 ore fără sare. Căt fierbe carnea, intr-o oala punem

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu carne
Portofele de ardei kapia cu carne tocata, ciuperci si cascaval Portofele de ardei kapia cu carne tocata, ciuperci si cascaval

Se maruntesc ciupercile si se pun la calit in putin ulei de masline alaturi de carnea tocata. Se toaca ceapa verde si usturoiul foarte

5 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Ciorba de fasole verde