autor:

Ady

» » Mancaruri cu carne

Gulyas de porc cu bere neagra

Autor: Ady (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ady (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iulie 2011

Ingrediente
Pentru 4 portii ai nevoie de:, 500 g pulpa de porc, 2 linguri de untura (sau ulei de floarea soarelui), 1 ceapa mai mare, 2 catei usturoi, 500 g cartofi (noi), 500 g morcovi, 1 bere neagra (500ml), ceva mustar, pasta de tomate, maghiran, chimen, sare, piper negru, boia de ardei iute (chilli), putin amidon (sau faina)

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

1 vot

Mod de preparare

Pulpa de porc taiata cuburi o prajim in untura incinsa, adaugam ceapa maruntita si usturoiul pisat, condimentam si asezonam cu mustar, sare, piper, chimen si maghiran, turnam jumatate din cantitatea de bere (250 ml), apoi, sub capac, lasam la foc mic sa se fragezeasca (aproximativ 45 de minute). Intre timp curatam cartofii si morcovii, respectiv ii taiem felii mai groase, aruncam peste carne si, tot sub capac, turnand restul de bere si pasta de tomate peste masa de carne, lasam sa se intrepatrunda (circa 15-20 de minute, la foc domol). Din amidon (faina) si boia formam o pasta cu cateva linguri din sosul gulasului si turnam peste, mestecand pana la omogenizare. Servim imediat cu smantana si frunze de patrunjel verde.



Sfaturi: daca nu aveti pulpa de porc, folositi ceafa sau costite de porc, important fiind sa aiba straturi de grasime. Nu va faceti probleme pentru surplusul de calorii si glicemie: acea componenta va aduce o savoare suplimentara, indispensabila pentru un gulyas delicios. Mai mult: in asociere cu berea neagra grasimea se dizolva, lasand doar impregnanta savorii!



Recomandare: alaturi de morcovi si cartofi puteti folosi telina, patrunjel si pastarnac, in acest caz renuntatand la maghiran. Fiind sezon, inlocuiti pasta de tomate cu rosii proaspete si carnoase. Serviti gulyasul fara alta garnitura, eventual doar cu o salata de varza alba.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gulyas de porc cu bere neagra" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pulpe de Pui cu Mustar la Cuptor

Pulpe de Pui cu Mustar la Cuptor

Pasul 1: Zdrobim usturoiul intr-un bol in care vom pregati marinata pentru pui. Peste usturoi punem

1 vot    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Sarmalute in foi de vita

Sarmalute in foi de vita

Carnea tocata se amesteca cu ceapa, orezul, mararul, sarea si piperul. Frunzele de vita se spala

13 voturi    15 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 25 %
279.99 lei
209.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2012

    Cred ca este o reteta delicioasa dar eu nu consum carne grasa in ultimul timp din cauza colesterolului...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 15 iulie 2011

    Eu folosesc bere neagra la carnea de pasare, e delicioasa!

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru 4 portii ai nevoie de:
  • 500 g pulpa de porc
  • 2 linguri de untura (sau ulei de floarea soarelui)
  • 1 ceapa mai mare
  • 2 catei usturoi
  • 500 g cartofi (noi)
  • 500 g morcovi
  • 1 bere neagra (500ml)
  • ceva mustar
  • pasta de tomate
  • maghiran
  • chimen
  • sare
  • piper negru
  • boia de ardei iute (chilli)
  • putin amidon (sau faina)

Raporteaza reteta

Retete
de Ady
Sarmalute a la Ady - cu ficat de pui, cocos si invelite in varza creata

Sarmalute a la Ady - cu ficat de pui, cocos si invelite in varza creata

Punem foile de varza sa dea un clocot in apa cu sare, le scurgem si le rulam, lasandu-le sa se raceasca.

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Mancaruri cu carne
Rosii umplute cu pasta de conopida si feta

Rosii umplute cu pasta de conopida si feta

Pregatesti astfel: speli conopida, o desfaci buchetele si le fierbi cam 10 minute in apa cu sare.

1 vot    1 comentariu
30 min
Aperitive
Clatite delicioase cu spanac (ideal pentru diabetici)

Clatite delicioase cu spanac (ideal pentru diabetici)

Preparare: din faina, oua, lapte si un varf de cutit de sare omogenizam aluatul de clatite si lasam

1 vot    5 comentarii
50 min
Aperitive cu brinza

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca este o reteta delicioasa dar eu nu consum carne grasa in ultimul timp din cauza colesterolului...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Cartofi cu rulouri surpriza si ciocanele delicioase,la cuptor Cartofi cu rulouri surpriza si ciocanele delicioase,la cuptor

Ciocanelele se spala si se aseaza spre marginea tavii,nuschiuletul se subtiaza pe lung cu lama unui cutit,se sareaza si se condimenteaza

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Humus reţetă Humus reţetă

Humus: 250g naut crud lasat cateva ore in cam de 3 ori apa in volum sa se umfle (si se umfla bine), fiert la foc mare in apa multa (completati

1 vot    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Mancare de castraveti murati cu carne de porc