autor:

Sidy

» » , Borsuri si Ciorbe, Mancaruri cu carne

Gulyas la ceaun

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Ungaria


    Reteta postata pe: 18 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Ungaria


Reteta postata pe: 18 iulie 2009

Ingrediente
1 kg carne porc si vita( se poate si pui), 1 kg cartofi, 3-4 morcovi, 2-3 patrunjei, 5-6 cepe verzi, 1 ou, 100 g faina, 1 ardei gras, 2 rosii, 1 tub Piros Arany iute( pasta ardei), sare, piper, paprika, 2-3 linguri ulei, chimion

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

41 voturi

Mod de preparare

Se curata toate legumele si se taie cubulete. Carnea se taie la fel.Se face focul si se pune ceaunul cu putin ulei, la incalzit.Ceapa, ardeiul si rosiile se pun la calit in ulei.Cind sunt gata calite , se adauga bucatile de carne , paprika, chimion, sare si pasta de ardei iute. Se amesteca bine si cind carnea isi schimba culoarea se adauga 1 l apa si se lasa sa fiarba carnea bine. Cind este aproape fiarta se adauga apa necesara, zarzavatul iar peste 15 minute cartofii.Cind sunt fierti se adauga galustele facute din faina si ou(se bat bine oul, se adauga faina si 1 lingura ulei si se amesteca bine ca sa iasa un aluat moale . Daca e prea tare se adauga apa , apoi se amesteca bine) Se rup cu o lingura si se lasa sa fiarba pina acestea se ridica deasupra.In acel moment gulyasul este gata. Se presara cu patrunjel verde tocat, deasupra.
Daca doriti , se poate servi alaturi de un ardei iute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gulyas la ceaun" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Gulas(gulyas) de miel la ceaun

Gulas(gulyas) de miel la ceaun

Curatam toate legumele si le taiem marunt. Carnea o portionam si o spalam bine, apoi o lasam la

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Retete la gratar
mancare de cartofi cu carne de pui

mancare de cartofi cu carne de pui

Se curata cartofii. Se pregatesc pulpele. Se pune uleiul in oala la incins, dupa care se adauga pulpele

106 voturi    12 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Lucia

    Lucia (Chef de cuisine) , 10 iulie 2012

    O bunatate de mancare! Deja mi-e pofta...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 iunie 2010

    Arata super si cred ca este o bunatate !

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009

    Intr-adevar mancarea la ceaun este mai gustoasa.Iar reteta mi se pare minunata.Felicitari!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 august 2009

      Tare gustos, mai ales la ceaun

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 08 august 2009

      Simie imi place gulasul,din pacate nu am facut la ceaun niciodata.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 august 2009

      Cred ca e o nebunie

    • Fara foto

      Sidy , 27 iulie 2009

      Carmen ai dreptate ...este minunat !!! Dar cu mamaliguta nu merge ca are galuste in el...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 27 iulie 2009

      Mama ce pofta mi-ai facut si facut la ceaun, cred ca este un deliciu cu o mamaliguta,yammmi, yammmy.Felicitari pentru reteta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

41 voturi

Ingrediente

  • 1 kg carne porc si vita( se poate si pui)
  • 1 kg cartofi
  • 3-4 morcovi
  • 2-3 patrunjei
  • 5-6 cepe verzi
  • 1 ou
  • 100 g faina
  • 1 ardei gras
  • 2 rosii
  • 1 tub Piros Arany iute( pasta ardei)
  • sare
  • piper
  • paprika
  • 2-3 linguri ulei
  • chimion

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

222 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Lucia (Chef de cuisine)

O bunatate de mancare! Deja mi-e pofta...

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Piccata à la Catalina