autor:

Alinutza

» » Aperitive

Gustare cu dovlecei

Autor: Alinutza (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alinutza (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 septembrie 2009

Ingrediente
1/2 ceasca cu faina integrala, 1/2 ceasca faina normala de grau, 1 lingurita praf de copt, 1 lingurita praf de scortisoara, 1 praf de copt, 50g margarina slaba, 1/2 ceasca zahar tos, 1/3 ceasca zahar brun, 2 oua, 1/3 ceasca iaurt vanilie degresat, 2 dovlecei medii

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

1 vot

Mod de preparare

Cuptorul se incalzeste cuptorul la foc mare.Se tapeteaza o tava de prajitura cu putina margarina si faina(se pot folosi pentru un aspect mai frumos tavi de mini tarte).Dovleceii se taie cubulete si se lasa la scurs pe servetele absorbante pentru a nu avea prea multa apa.Intr-un castron se pune margarina si cele doua tipuri de zahar si se amesteca bine cu mixerul,vreme de 5 minute,pana se obtine o crema.se adauga pe urma oule unul cate unul continuand amestecarea cu mixerul dupa fiecare ou . Se adauga iaurtul si dupa faina in ploaie.La final dovleceii.Se pune in forma si se da la cuptor 40 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gustare cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Pranz ardelenesc

Pranz ardelenesc

Se taie feliute slanina si telemeaua. Rosia se taie feliute Castravetele se taie rondele. Ceapa

5 voturi    6 comentarii
30 min
Aperitive
Legume gratinate

Legume gratinate

Fasolea se curata, se spala, se rupe in 2-3 bucati si apoi se pune intr-un vas cu apa si putina sare

6 voturi    1 comentariu
1h 40 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2010

    Ce aperitive delicioase!

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

1 vot

Ingrediente

  • 1/2 ceasca cu faina integrala
  • 1/2 ceasca faina normala de grau
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita praf de scortisoara
  • 1 praf de copt
  • 50g margarina slaba
  • 1/2 ceasca zahar tos
  • 1/3 ceasca zahar brun
  • 2 oua
  • 1/3 ceasca iaurt vanilie degresat
  • 2 dovlecei medii

Raporteaza reteta

Retete
de Alinutza
Mancare de ciuperci taraneasca

Mancare de ciuperci taraneasca

Ciupercile se spala si se taie in patru cele mari si jumatati cele mici,ceapa se toaca marunt,gogosarul

24 voturi    2 comentarii
40 min
Retete vegetariene
Rulada de porc cu spanac

Rulada de porc cu spanac

Spanacul se opareste si se scurge ,daca e congelat se pune direct in tigaia cu unt.Ceapa se taie

6 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Chec cu jambon

Chec cu jambon

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare.Se adauga galbenusurile frecate separatapoi faina amestecata

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
mariana scarlat

mariana scarlat (Chef de cuisine)

Ce aperitive delicioase!

Adauga reteta
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Scoicute cu cartofi si salam