Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se indeparteaza semintele.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • - 4 gutui medii;
  • - 20 g unt;
  • - scorțișoară măcinată;
  • - 1 baton scorțișoară;
  • - 6 linguri de zahăr;
  • - 500 ml vin roșu (am folosit demisec);
  • - 2 linguri miere;
  • - 250 ml apă;

Mod de preparare

- Gutuile se spală bine, se taie în sferturi sau pe jumătăți, în funcție de preferințe și se îndepărtează semințele;

- Pregătiți o tavă pentru cuptor, puneți gutuile și adăugați peste fructe, uniform: 3 linguri de zahăr, untul, scorțișoara măcinată, mierea;

- În tavă adăugați apa, lângă gutui;

- Dați la cuptor timp de aprox. 50 de minute, iar din când în când stropiți gutuile cu siropul din tavă;

Sirop de vin roșu

- Puneți vinul pe foc mediu și adăugați 3 linguri de zahăr și un baton de scorțișoară;

- După ce fierbe, micșorați flacăra și lăsați să se reducă la foc mic, până ajunge la consistența de sirop, și anume, când luați pe lingură, să lase urme și să nu curgă picături;

- Când gutuile sunt gata, se servesc cu siropul de vin, merg foarte bine împreună.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise