autor:

zana b.

» » Conserve si muraturi

Gutui in otet

Autor: zana b. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: zana b. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 octombrie 2009

Ingrediente
1 1/2 kg gutui,, 250 g zahar,, 250 ml otet.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Gutuile se curata de coaja, se taie felii si se da deoparte partea lemnoasa.

Se pun gutuile la fiert 1/2 de ora si se strecoara.

Otetul se pune la fiert impreuna cu 2 litri de apa si cu zaharul, apoi se pun gutuile si se mai fierbe 10 minute, la foc mic.

Se pun gutuile fierbinti in borcane, se adauga zeama, si, dupa ce se racesc, se capseaza sau se leaga cu celofan.

Aceste gutui se servesc ca garnitura la friptura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gutui in otet" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Rosii uscate in ulei

Rosii uscate in ulei

Deci: simplu ca buna ziua! Iei rosiile, le speli, le tai felii, dar ai grija sa pastrezi cam aceeasi

28 voturi    17 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Gogosari traditionali

Gogosari traditionali

Cureti gogosarii si-i tai in sferturi. Faci un bait din apa, otet, mirodenii,sare, miere, ulei. Cand

52 voturi    7 comentarii
1h
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2009

    Interesant. Cred ca e delicios

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 1/2 kg gutui,
  • 250 g zahar,
  • 250 ml otet.

Raporteaza reteta

Cely Snijec

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Interesant. Cred ca e delicios

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Zarzavat pentru iarna Zarzavat pentru iarna

Toate aceste legume, spalate, curatate si taiate, se cantaresc si la fiecare kilogram de legume curatate, se adauga 20 gr sare pentru

77 voturi    31 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

4 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Pepene rosu, castraveti si gogonele, murate in saramura