Gutuiele curatate de coaja, taiate in doua si fara seminte se pun intr-un castron cu apa in care s-a adaugat mai inainte zeama de la doua lamai.
Se incalzeste cuptorul la 200 grade C. Gutuiele se scurg bine si se aranjeaza intr-un vas de sticla termorezistent, infingindu-se cuisoare in fiecare. Se presara pe deasupra zaharul,gutuia rasa si scortisoara. Se incalzeste putin vinul si se dizolva in el mierea, apoi se toarna peste gutui. Se pune si lichiorul de anason,si se acopera vasul cu folie de aluminiu.
Se baga vasul la cuptor si se lasa aproximativ 60 min la 180 grade C. Se inlatura folia si se mai lasa 10 min ca sa se rumeneasca gutuiele. Se servesc cu o lingurita de iaurt sau smintina batuta.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii