Gutui la cuptor cu mirodenii

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 gutui mari, curatate de coaja si taiate in jumatati
  • 1 gutuie curatata de coaja si rasa
  • 1 ceasca vin dulce
  • 2 linguri lichior anason
  • 1 lingura miere
  • 6 cuiusoare
  • 1 lingurita scortisoara
  • zeama de la 2 lamai

Mod de preparare

Gutuiele curatate de coaja, taiate in doua si fara seminte se pun intr-un castron cu apa in care s-a adaugat mai inainte zeama de la doua lamai.

Se incalzeste cuptorul la 200 grade C. Gutuiele se scurg bine si se aranjeaza intr-un vas de sticla termorezistent, infingindu-se cuisoare in fiecare. Se presara pe deasupra zaharul,gutuia rasa si scortisoara. Se incalzeste putin vinul si se dizolva in el mierea, apoi se toarna peste gutui. Se pune si lichiorul de anason,si se acopera vasul cu folie de aluminiu.

Se baga vasul la cuptor si se lasa aproximativ 60 min la 180 grade C. Se inlatura folia si se mai lasa 10 min ca sa se rumeneasca gutuiele. Se servesc cu o lingurita de iaurt sau smintina batuta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise