Gutuiele curatate de coaja, taiate in doua si fara seminte se pun intr-un castron cu apa in care s-a adaugat mai inainte zeama de la doua lamai.
Se incalzeste cuptorul la 200 grade C. Gutuiele se scurg bine si se aranjeaza intr-un vas de sticla termorezistent, infingindu-se cuisoare in fiecare. Se presara pe deasupra zaharul,gutuia rasa si scortisoara. Se incalzeste putin vinul si se dizolva in el mierea, apoi se toarna peste gutui. Se pune si lichiorul de anason,si se acopera vasul cu folie de aluminiu.
Se baga vasul la cuptor si se lasa aproximativ 60 min la 180 grade C. Se inlatura folia si se mai lasa 10 min ca sa se rumeneasca gutuiele. Se servesc cu o lingurita de iaurt sau smintina batuta.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii