Gutuiele curatate de coaja, taiate in doua si fara seminte se pun intr-un castron cu apa in care s-a adaugat mai inainte zeama de la doua lamai.
Se incalzeste cuptorul la 200 grade C. Gutuiele se scurg bine si se aranjeaza intr-un vas de sticla termorezistent, infingindu-se cuisoare in fiecare. Se presara pe deasupra zaharul,gutuia rasa si scortisoara. Se incalzeste putin vinul si se dizolva in el mierea, apoi se toarna peste gutui. Se pune si lichiorul de anason,si se acopera vasul cu folie de aluminiu.
Se baga vasul la cuptor si se lasa aproximativ 60 min la 180 grade C. Se inlatura folia si se mai lasa 10 min ca sa se rumeneasca gutuiele. Se servesc cu o lingurita de iaurt sau smintina batuta.
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii