Gutuile se curata de puf, se scot samburii si se taie in doua.
Se amesteca o lingura de unt cu una de miere si 3 linguri suc de portocale. Se ung jumatatile de gutui cu aceasta compozitie, si, se asaza intr-o tava tapetata cu folie de aluminiu.
Restul de suc de portocale se toarna in tava si se coc gutuile la foc potrivit, 45 minute, pana se inmoaie (se mai poate turna suc de portocale sau apa daca e nevoie).
Nucile taiate marunt si stafidele se amesteca cu branza dulce pasata, coaja de lamaie, restul de miere, scortisoara si batonul de vanilie fin tocat. Se pune in fiecare gutuie din acest amestec si se mai coace 10 minute.
Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii