autor:

zana b.

» » Dulciuri diverse

Gutui umplute cu nuci

Autor: zana b. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: zana b. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 octombrie 2009

Ingrediente
2 gutui mari,, 20 g unt,, 3 linguri cu miere,, 200 ml suc de portocale,, 80 g miez de nuca,, 60 g stafide,, 150 g branza dulce,, 1 lingurita coaja de lamaie,, 1/2 lingurita scortisoara macinata,, 2 - 3 cm baton de vanilie.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Gutuile se curata de puf, se scot samburii si se taie in doua.

Se amesteca o lingura de unt cu una de miere si 3 linguri suc de portocale. Se ung jumatatile de gutui cu aceasta compozitie, si, se asaza intr-o tava tapetata cu folie de aluminiu.

Restul de suc de portocale se toarna in tava si se coc gutuile la foc potrivit, 45 minute, pana se inmoaie (se mai poate turna suc de portocale sau apa daca e nevoie).

Nucile taiate marunt si stafidele se amesteca cu branza dulce pasata, coaja de lamaie, restul de miere, scortisoara si batonul de vanilie fin tocat. Se pune in fiecare gutuie din acest amestec si se mai coace 10 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gutui umplute cu nuci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Panna cotta

Panna cotta

Se pune pe foc intr-un vas smantana, zaharul, semintele de la pastaia de vanilie si se lasa doar

1 vot    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Eclere la minut

Eclere la minut

Se taie aluatul in 4 fasii si apoi fiecare fasie in 3 bucati si se dau la cuptor pana se rumenesc.Dupa

0 voturi    1 comentariu
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2009

    Foarte, foarte bun.

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 2 gutui mari,
  • 20 g unt,
  • 3 linguri cu miere,
  • 200 ml suc de portocale,
  • 80 g miez de nuca,
  • 60 g stafide,
  • 150 g branza dulce,
  • 1 lingurita coaja de lamaie,
  • 1/2 lingurita scortisoara macinata,
  • 2 - 3 cm baton de vanilie.

Raporteaza reteta

Cely Snijec

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Foarte, foarte bun.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Pana cota cu piure din fructe tropicale