autor:

eugenia pavlenco

» » Dulciuri diverse

Gutuie coapta cu orez

Autor: eugenia pavlenco (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: eugenia pavlenco (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 mai 2008

Ingrediente
3 gutui, 3 linguri orez, 1-2 linguri zahar, 1/2 pahar stafide, 3 linguri unt topit, 1/2 pahar de nuca.

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

3 voturi

Mod de preparare

Gutuiele se spala, se inlatura mijlocul de seminte.
Orezul se fierbe 15 min, Stafidele se acopera cu apa fierbinte si se tin 30 min, se trec prin strecuratoare.
Miezul de nuci se piseaza.
Se amesteca orezul, nucile, stafidele si zaharul. Cu acest amestec su umplu gutuiele. Se pun untr-o tava unsa cu unt si se coc in cuptor la un foc potrivit pana se rumenesc. Se servesc cu dulceata de visine sau coarne.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Gutuie coapta cu orez" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura inteligenta

Prajitura inteligenta

Incorporez galbenusurile cu zaharul,zaharul vanilat si esenta.Intre timp topesc untul in 50 g lapte,

32 voturi    9 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Fursecuri cu unt si cocos

Fursecuri cu unt si cocos

Intr-un bol mixam untul (de la tamperatura camerei) cu zaharul pudra pana devine o crema, apoi adaugam

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 septembrie 2012

    Sigur au fost o bunatate...

  • Fara foto

    ana maria lengher (Chef de cuisine) , 01 august 2008

    Mie imi plac gutuile coapte, dar de obicei nu le combin.

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

3 voturi

Ingrediente

  • 3 gutui
  • 3 linguri orez
  • 1-2 linguri zahar
  • 1/2 pahar stafide
  • 3 linguri unt topit
  • 1/2 pahar de nuca.

Raporteaza reteta

Retete
de eugenia pavlenco
Rosii umplute cu branza

Rosii umplute cu branza

Rosiile se taie de-a lungul in jumatate, cu lingurita se inlatura semintele, se sareaza, Telemeaua

2 voturi    4 comentarii
15 min
Aperitive
Oua umplute

Oua umplute

Ouale fierte si racite se curata atent de coaja, Se taie in jumatate, se scoate galbenusul, marginele

7 voturi    15 comentarii
1h
Aperitive cu oua
sarmalute

sarmalute

Carnea se taie cubulete, se amesteca cu orezul si legumele prajite putin cu pasta de rosii, cu verdeata

3 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

valentina ionita (Chef de cuisine)

Sigur au fost o bunatate...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

0 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Dulceata de cirese amare cu aroma de menta Dulceata de cirese amare cu aroma de menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la doua cani de cirese fara samburi pline varf se adauga o cana rasa de zahar, se adauga

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Budinca de tapioca cu lapte de soia