1. Se amesteca bine toate ingredientele pentru aluat si se pune compozitia obtinuta 30 de minute la rece.
2. Se amesteca osanza de porc cu faina si se imparte in 3 .
3. Se unge aluatul,pe care il intindem sub forma dreptunghiulara pe planseta infainata, de 3 ori cu osanza si il lasam dupa fiecare ungere 30 minute la rece.
Atentie!Se respecta acelasi sens de impachetare de 3 ori.
4. Dupa ultima ungere si repausul de 30 de minute, se intinde aluatul si se taie cu cutit fierbinte, incalzit la aragaz.Se taie in patrate, pe care le umplem cu gem de pruna si le pliem fara sa se apese marginile.Se coc 15 minute la 250 *C, apoi reducem focul la 180-200*C si coacem inca 5-10 minute.
Atentie!Prajitura se pune cu deschizatura spre interior, asa haiosul se va deschide foarte frumos in timpul coacerii.
5. Cand sunt scoase din cuptor, se lasa putin sa se racoresca si se dau prin zahar vanilat.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii