autor:

Vekas

» » Aluaturi si Foietaje

Haios

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Ungaria


    Reteta postata pe: 05 ianuarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Specific:  

Ungaria


Reteta postata pe: 05 ianuarie 2013

Ingrediente
Pentru aluat:, 640g.faina,, 3 linguri smantana,, 3 galbenusuri,, 1 lingurita de zahar,, 1 lingurita de sare,, 2 linguri otet,, apa minerala sau sifon, In plus, 240 g.faina,, 600 g. osanza(untura haios)

Dificultate: Medie Timp: 1h 50 min

15 voturi

Mod de preparare

1. Se amesteca bine toate ingredientele pentru aluat si se pune compozitia obtinuta 30 de minute la rece.

2. Se amesteca osanza de porc cu faina si se imparte in 3 .

3. Se unge aluatul,pe care il intindem sub forma dreptunghiulara pe planseta infainata, de 3 ori cu osanza si il lasam dupa fiecare ungere 30 minute la rece.

Atentie!Se respecta acelasi sens de impachetare de 3 ori.

4. Dupa ultima ungere si repausul de 30 de minute, se intinde aluatul si se taie cu cutit fierbinte, incalzit la aragaz.Se taie in patrate, pe care le umplem cu gem de pruna si le pliem fara sa se apese marginile.Se coc 15 minute la 250 *C, apoi reducem focul la 180-200*C si coacem inca 5-10 minute.

Atentie!Prajitura se pune cu deschizatura spre interior, asa haiosul se va deschide foarte frumos in timpul coacerii.

5. Cand sunt scoase din cuptor, se lasa putin sa se racoresca si se dau prin zahar vanilat.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Haios" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Haioș

Haioș

Haioşul este cu siguranţă al Ardealului. Luat de românce de la unguroaice. În maghiară,

39 voturi    29 comentarii
2h 40 min
Prajituri
Omizi delicioase

Omizi delicioase

Cotrobaind eu pe siteul unui producator de condimente si arome pentru prajituri (consacrat si bine

8 voturi    7 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    vio leta , 29 iulie 2017

    bune de tot

  • Fara foto

    Pensiunea Select Arad , 20 decembrie 2015

    super! va rog sa mi spuneti cata apa ati pus?ms

  • Fara foto

    Anca Encic Elena Hohota , 02 aprilie 2015

    exceptionale

    • Fara foto

      Livia Cugerean , 18 decembrie 2014

      Foarte bune !!!

    • Fara foto

      Viorica Ciusleanu , 16 noiembrie 2014

      E adevarat ca are multe calori dar e foarte bun

    • Fara foto

      Achim Eugenia , 27 februarie 2014

      f bune

    • Fara foto

      Doina Diaconu , 18 decembrie 2013

      delicioase!!!

    • Vekas

      Vekas (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2013

      Multumesc, Sidy, pentru aprecieri si urari.La multi ani si tie si multa sanatate intregii familii.Asa e, numai cu osanza de la porc, si proaspata, merita sa le prepari.Am facut deja de 4 ori pana acum si mi-au iesit perfect.Am facut si pogacele cu jumari, nu stiu cand le postez, imaginile sunt in aparatul nepotelului si nu prea are timp de mine.Te pup.

    • Gabriela Saleh

      Gabriela Saleh (Chef de cuisine) , 14 ianuarie 2013

      Stiti cumva daca se poate inlocui untura de porc cu altceva?

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2013

      Delicios!***** Ce pofta mi-ai facut!!!!!!!!!!!!!!!!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 06 ianuarie 2013

      Minunat ti-a iesit draga Maria ! Bravo.... Anul acesta nu am facut ca nu am avut osanza si cu alta grasime, nu ne place..... La multi ani sanatosi si fericiti Maria !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 50 min

15 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 640g.faina,
  • 3 linguri smantana,
  • 3 galbenusuri,
  • 1 lingurita de zahar,
  • 1 lingurita de sare,
  • 2 linguri otet,
  • apa minerala sau sifon
  • In plus
  • 240 g.faina,
  • 600 g. osanza(untura haios)

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

vio leta

bune de tot

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Focaccia crocanta