halva turceasca.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 linguri unt topit (sau ulei)
  • 4 lingură făină
  • 1 1/2 pahare sirop. Siropul: 150 g zahăr
  • 1 1/2 pahare apă
  • zahăr vanilat şi scortişoară.

Mod de preparare

Se înfierbântă untul topit în care se prăjeşte făina, amestecând mereu să nu se ardă. Când făina este bine rumenită, se opăreşte cu siropul şi se amestecă mereu, lăsând să fiarbă până ce se îngroaşă. Se aşază caldă pe o farfurie, cu o lingură, în formă de cartofi, şi se presară cu zahăr vanilat sau amestecat cu scorţişoară pisată.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise