Se iau chiflele si se decupeaza un capac in zona superioara a acestora, insa nu complet, astfel incat chifla sa poata fi inchisa la loc. Miezul se scobeste cu mana si se pune deoparte pentru mai tarziu.
Separat, intr-o cratita se pun 4 linguri de ulei la incins, iar cand este pregatit se adauga ceapa taiata marunt. Se caleste putin, pana se patrunde usor ceapa, dupa care se adauga morcovul taiat felii foarte subtiri, sare, piper si pasta de ardei. Se pune capacul, putina apa daca este nevoie si se amesteca in permanenta. Dupa aproximativ 10 minute se adauga bulionul fasolea si se prepara pana cand legumele sunt bine patrunse.La final se adauga patrunjelul tocat marunt. Se ia cratita de pe foc si se lasa putin sa se racoreasca, dupa care se adauga miezul de paine rezultat din scobirea chiflelor. Daca este nevoie, preparatul se mai poate condimenta.
Cu compozitia astfel preparata se umplu chiflele, dupa care se aseaza intr-o tava de copt. Pe deasupra se freaca cu un catel de usturoi, pentru un gust subtil si se ung cu putin ulei, ca sa fie mai crocante. Se dau la cuptor maximum 10 minute si se por servi cu salata de varza sau cu mustar si ketchup.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii