Hamburger de post

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 chifle
  • 3 cepe de marime medie
  • un morcov mai mare
  • un borcan de 400 ml de fasole verde la conserva (sau boabe, daca preferati)
  • 5 linguri de ulei
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 legatura de patrunjel
  • o lingura de pasta de ardei rosu
  • 50 ml de bulion

Mod de preparare

Se iau chiflele si se decupeaza un capac in zona superioara a acestora, insa nu complet, astfel incat chifla sa poata fi inchisa la loc. Miezul se scobeste cu mana si se pune deoparte pentru mai tarziu.

Separat, intr-o cratita se pun 4 linguri de ulei la incins, iar cand este pregatit se adauga ceapa taiata marunt. Se caleste putin, pana se patrunde usor ceapa, dupa care se adauga morcovul taiat felii foarte subtiri, sare, piper si pasta de ardei. Se pune capacul, putina apa daca este nevoie si se amesteca in permanenta. Dupa aproximativ 10 minute se adauga bulionul fasolea si se prepara pana cand legumele sunt bine patrunse.La final se adauga patrunjelul tocat marunt. Se ia cratita de pe foc si se lasa putin sa se racoreasca, dupa care se adauga miezul de paine rezultat din scobirea chiflelor. Daca este nevoie, preparatul se mai poate condimenta.

Cu compozitia astfel preparata se umplu chiflele, dupa care se aseaza intr-o tava de copt. Pe deasupra se freaca cu un catel de usturoi, pentru un gust subtil si se ung cu putin ulei, ca sa fie mai crocante. Se dau la cuptor maximum 10 minute si se por servi cu salata de varza sau cu mustar si ketchup.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise