autor:

kok miori

» » Mancaruri cu carne

Hamburger de pasare

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 noiembrie 2013

Ingrediente
500 gr de piept de pasare, , 500 gr de sferturi de pasare fara oase, , 1 ceapa mare, , 2 felii de paine alba inmuiate in apa, , sare, piper, cardamon

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se taie ceapa marunt si se prajeste intr-o tigaie anti aderenta cu putin ulei pana devine sticloasa. Se macina carnea cu ceapa si painea inmuiata la masina de tocat cu sita cu gauri mari o singura data. Se amesteca compozitia cu sare, piper si cardamon si se lasa la rece o ora ca gusturile, sa se impreuneze. Inainte de a le frige pe gratar este bine de pregatit tot ce ne trebuie pentru un hamburger gustos. Pregatim painici rotunde, felii de rosii, ceapa, castraveti murati, foi de salata verde, sos de maioneza si ce mai doriti sa puneti.



Pe o plansa curata punem o forma rotunda si adaugam carnea in ea pana se formeaza hamburgerul. Incingem bine o tigaie cu grill si ungem cu putin ulei si cand uleiul se incinge punem cu o spatula hamburgerul la grill. Il lasam pe o parte 2-3 minute ca sa se faca bine, dar sa nu se usuce si il invartim pe partea cealalta acoperim cu un capac pt. un minut-doua, dupa care scoatem capacul si il lasam inca 2 minute pana este gata;dupa care il asezam in painicica cu tot ce dorim.



Daca nu aveti forma rotunda pentru hamburger, se pot face cu mana parjoale mari si nu plate. Cand le frigeti in tigaie nu trebuie sa se usuce, trebuie sa fie suculente.



Inca un pont - cand macinati carnea, este bine de lasat putina grasime pe sferturi sau de adaugat putina grasime ca hamburgerii sa fie suculenti. Pacat ca nu am poze, dar ies minunati si foarte buni pt. o masa copioasa, mai ales pentru copii caci ei se dau in vant dupa asemenea lucruri.
Daca ti-a placut reteta noastra "Hamburger de pasare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
VARZA CALITA CU COSTITA

VARZA CALITA CU COSTITA

1. Se calesc ceapa si morcovul, adaugam varza tocata marunt si stoarsa foarte bine. 2. Calim carnea

104 voturi    17 comentarii
4h
Mancaruri cu carne
Varza verde cu pulpa de porc

Varza verde cu pulpa de porc

Spalam carnea, o stergem cu un servetel, o taiem bucati potrivite. Ceapa o curatam, o tocam, ceapa

2 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 500 gr de piept de pasare
  • 500 gr de sferturi de pasare fara oase
  • 1 ceapa mare
  • 2 felii de paine alba inmuiate in apa
  • sare
  • piper
  • cardamon

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

9 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Placinta cu carne si aluat de casa