autor:

ALINA BANICA

» » Mancaruri cu peste

Hamsie prajita

Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 iunie 2010

Ingrediente
-1 kg hamsie proaspata, -faina, -sare, -boia de ardei, -ulei pentru prajit, -1 lamaie, -4-5 catei de usturoi noi, -scobitori.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

14 voturi

Mod de preparare

1. Se curate hamsia de intestine si se spala bine sub jet de apa rece.
2. Se lasa la scurs intr-o strecuratoare.
3. Dupa ce s-a scurs se rastoarna intr-un castron si se freaca bine cu 2 lingurite de sare mare.
4. Se lasa timp de 30 de minute.
5. Intre timp pregatim faina cu putina boia de ardei.
6. Se infig pe fiecare scobitoare cate 4-5 pestisori, se tavalesc bine prin faina si se prajesc in uleiul incins in prealabil pana capata o culoare aurie.
7. Se scot cu grija pe o farfurie pe care am pus servetele absorbante pentru a trage surplusul de ulei.
8. Se repeta operatia pana terminam pestisorii.
9. Se aseaza pe un platou si se servesc cu zeama de lamaie si un mujdei de usturoi usor, si bineinteles cu mamaliguta calda.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Hamsie prajita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Placinta cu ton

Placinta cu ton

Se pregateste maiaua astfel, intr-un castronel se faramiteaza drojdia, peste ea se pune o lingurita

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
baby hering cu lamaie

baby hering cu lamaie

Pestele se curata si se clateste bine , ceapa tocata, solzisori se pun in tava peste care punem pestele,

4 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    botezatu floarea , 05 aprilie 2017

    super si foarte buni

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 15 iunie 2010

    Intr-adevar, in tava si fara ulei, doar pe hartie de copt sunt mai sanatosi...dar...nu mai miros a hamsii...nu mai miros a mare... Daca aveti probleme de sanatate puteti sa-i pregatiti in cuptor...daca nu...pofta mare!

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 15 iunie 2010

    Si eu tot la fel ii fac, numai ca numai cand nu am bete de frigarui ii pun pe scobitori. Uneori ii fac si intregi si-i curat cand mananc.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 15 iunie 2010

      Super !

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 15 iunie 2010

      O bunatate,unde este peste sunt prezenta,ca doar sunt fan peste.Ai votul meu.

    • Fara foto

      danaura , 15 iunie 2010

      Incercati sa-i prajiti in tava pe hartie de copt. Sunt mai sanatosi decat cei prajiti in ulei!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 iunie 2010

      O bunatate...

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 15 iunie 2010

      Tare buni mai sunt!!!*****

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 14 iunie 2010

      Deliciosi si foarte aspectuosi! Cum am scris si la Alice, pestele proaspat nu se compara ca aroma cu cel congelat.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 14 iunie 2010

      Deliciosi !*****

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 14 iunie 2010

      Foarte buni ,pestisorii tai.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

14 voturi

Ingrediente

  • -1 kg hamsie proaspata
  • -faina
  • -sare
  • -boia de ardei
  • -ulei pentru prajit
  • -1 lamaie
  • -4-5 catei de usturoi noi
  • -scobitori.

Raporteaza reteta

Retete
de ALINA BANICA
Crochete de pangasius

Crochete de pangasius

1. Se face o marinata din apa, sare, piper, dafin si otet si se pune la foc. 2. Cand incepe sa fiarba

10 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Salata de ciuperci cu verdeturi

Salata de ciuperci cu verdeturi

1. Se curata ciupercile si se frig pe gratar, apoi se lasa la racit. 2. Se toaca prazul, ceapa si

3 voturi    2 comentarii
1h
Salate de legume
Iepure de camp cu verdeturi si masline

Iepure de camp cu verdeturi si masline

1. Se spala carnea de iepure si se portioneaza. 2. Se prepara o marinata din ceapa uscata, piper

7 voturi    4 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

botezatu floarea

super si foarte buni

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Tocanita de mazare noua si cod Tocanita de mazare noua si cod

Se curata ceapa si prazul si se toaca julien, apoi se pun la calit in ulei. Se curata morcovul, se toaca marunt si se adauga peste

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Plachie cu peste file Plachie cu peste file

Intr-un vas yena, aranjam straturi de legume, ardeii taiati cuburi sau fasii, rosii felii subtiri, ceapa solzi subtiri, le stropim cu

2 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Mancaruri cu peste
Macrou prajit