Hamsie prajita

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Hamsie prajita

Ingrediente

  • - 1 kg hamsie proaspata;
  • - faina;
  • - sare;
  • - boia de ardei;
  • - ulei pentru prajit;
  • - 1 lamaie;
  • - 4-5 catei de usturoi noi;
  • - scobitori.

Mod de preparare

1. Se curate hamsia de intestine si se spala bine sub jet de apa rece.

2. Se lasa la scurs intr-o strecuratoare.

3. Dupa ce s-a scurs se rastoarna intr-un castron si se freaca bine cu 2 lingurite de sare mare.

4. Se lasa timp de 30 de minute.

5. Intre timp pregatim faina cu putina boia de ardei.

6. Se infig pe fiecare scobitoare cate 4-5 pestisori, se tavalesc bine prin faina si se prajesc in uleiul incins in prealabil pana capata o culoare aurie.

7. Se scot cu grija pe o farfurie pe care am pus servetele absorbante pentru a trage surplusul de ulei.

8. Se repeta operatia pana terminam pestisorii.

9. Se aseaza pe un platou si se servesc cu zeama de lamaie si un mujdei de usturoi usor, si bineinteles cu mamaliguta calda.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana
Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava
Ciulama de pui cu ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Reteta de ciulama de pui cu ciuperci. Cum se prepara reteta de ciulama de pui cu ciuperci.

Ciulama de pui cu ciuperci