autor:

ALINA BANICA

» » Mancaruri cu peste

Hamsii la grill

Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iulie 2010

Ingrediente
-1 kg de hamsie, -sare, -piper, -usturoi granulat, -bete pentru frigarui

Dificultate: Redusa Timp: 1h

15 voturi

Mod de preparare

1. Se curata hamsia de intestine, se spala si se lasa la surs.
2. Dupa ce s-a scurs se condimenteaza cu sare, piper si usturoi granulat si se da la rece pentru 30 de minute.
3. Se aprinde intre timp grillul de la cuptorul aragazului si se incalzeste.
4. Apoi se insira pestisorii pe bete de frigarui si se aseaza intr-o tava in care am pus hartie pentru copt.
5. Se lasa in cuptor 5-7 minute, apoi se intorc si se mai lasa pe atat.

Eu i-am servit cu garnitura de cartofi natur, cu zeama de lamaie si un mujdei usor de usturoi. Se pot servi si cu mamaliguta calda si cu aceleasi sosuri.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Hamsii la grill" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Peste cu legume

Peste cu legume

Spala bine file de peste. Curatam cartofii si morcovii , spalam si taiem rondele sau cum doriti.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu peste
Zacusca de peste  (Reteta originala preluata de la Manastirea Varatec)

Zacusca de peste (Reteta originala preluata de la Manastirea Varatec)

Aceasta reteta am descoperit-o la Manastirea Varatec cu vreo 15 ani in urma ... Este una dintre

48 voturi    17 comentarii
3h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    gospodina alexandru (Bucatar sef):

    sunt excelente dar trebuie sa le asortezi cu ceea ce-ti place. oricum un pahar de bere .gustul dulce amarui aromat cu usturoi si lamaie e superb . poti manca doua sau mai multe .pe mine ma gadila la limba cand doar ma gandesc.

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 09 iulie 2010

    Ideea cu betisoarele este grozava...scutim mult timp.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 iulie 2010

    Imi place cum ti-au iesit si ma bucur ca ti-a placut ideea cu betisoarele...O bunatate,nu-i asa?...Pupici

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 09 iulie 2010

    Imi plac tare mult.*****

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 09 iulie 2010

      Foarte bun!!!frumoasã prezentare :)

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 08 iulie 2010

      Arata de nota 10!F.interesant.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 08 iulie 2010

      Buna mancare !

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 08 iulie 2010

      Foarte fine si arata grozav!*****

    • licu pop

      licu pop (Chef de cuisine) , 08 iulie 2010

      Arata grozav si trebuie sa fie tare bun!!*****

    • Danutza_Retetegg

      Danutza_Retetegg (Chef de cuisine) , 08 iulie 2010

      Imi plac pestisorii tai, yum-yum!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

15 voturi

Ingrediente

  • -1 kg de hamsie
  • -sare
  • -piper
  • -usturoi granulat
  • -bete pentru frigarui

Raporteaza reteta

Retete
de ALINA BANICA
Crochete de pangasius

Crochete de pangasius

1. Se face o marinata din apa, sare, piper, dafin si otet si se pune la foc. 2. Cand incepe sa fiarba

10 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Salata de ciuperci cu verdeturi

Salata de ciuperci cu verdeturi

1. Se curata ciupercile si se frig pe gratar, apoi se lasa la racit. 2. Se toaca prazul, ceapa si

3 voturi    2 comentarii
1h
Salate de legume
Iepure de camp cu verdeturi si masline

Iepure de camp cu verdeturi si masline

1. Se spala carnea de iepure si se portioneaza. 2. Se prepara o marinata din ceapa uscata, piper

7 voturi    4 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

ALINA BANICA (Chef de cuisine)

Ideea cu betisoarele este grozava...scutim mult timp.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pastrav la cuptor si orez cu legume. Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pentru pastrav. Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade C. Pestele se spala bine cu apa rece, apoi se pune intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Peste al cartoccio sau in punga la cuptor Peste al cartoccio sau in punga la cuptor

Dupa ce ati curatat pestii de solzi si de interioare, ii uscati de apa. In burta lor introduceti 1/2 catei de usturoi, frunzele de

8 voturi    5 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Filete de Pescada marinate în lapte cu Salvie