autor:

Varadi Silvia

» » Mancaruri cu peste

Hamsii prajite

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 iulie 2010

Ingrediente
1kg hamsii proaspete, sare, faina, malai, scobitori, lamaie, ulei de palmier nehidrogenat pentru prajit

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

16 voturi

Mod de preparare

Pestele se curata de intestine si se spala foarte bine sub jet de apa rece.Se pune pestele intr-o stracuratoare si se sareaza dupa gust.Se lasa sa se scurga bine.Apoi intr-un vas amestecam in proportii egale faina cu malaiul.Luma scobitorile si infigem in ele hamsiile de la cap,cate 4-5 bucati,ii tavalim prin amestecul de faina si malai si in prajim in ulei bine incins,cate 3-4 minute pe fiecare parte.II scoatem pe hartie absorbanta sa iasa surplusul de ulei.Se servesc fierbinti cu lamaie sau mujdei de usturoi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Hamsii prajite" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Salata cu creveti, avocado, portocale

Salata cu creveti, avocado, portocale

Procedeul cel mai anevoios este cel al decorticarii crevetilor...  pe care mai intii eu i-am

8 voturi    4 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

27 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 18 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Viorica Popa , 09 septembrie 2014

    Cele mai bune retete!

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 10 mai 2011

    Catalina,iti multumesc pentru comentariu.Ai perfecta dreptate.

  • catalina

    catalina (Chef de cuisine) , 09 mai 2011

    de ce anumite persoane intra in pagina asta doar ca sa critice si sa jigneasca .eu intru ca sa invat lucruri noi ,sa iau idei de la alte persoane chiar daca dupa aceea in bucataria mea fac ce cred eu mai bine.sa respectam retetele celorlalte gospodine domnilor,doamnelor si domnisoarelor si daca nu va place o anumita reteta nu o pregatiti si punct.eu mananc hamsiile fara mate dar respect persoanele ca si tatal meu de altfel carora le plac cu mate.fiecare cu gustul si obiceiurile lui cum spune silvia si daca cuiva nu-i place sa treaca pagina si atat.respect si bun simt intre toate.5 stelute de la mine silvia .mersi mult

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 01 august 2010

      Vera,ai perfecta dreptate.Eu aveam o alta impresie despe ardeleni,dar mai exista si uscaturi prin padure,asta este.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 01 august 2010

      Eventual ii scot si capul amsiei,ce scarbos,sa le mananci cu intestine!fiecare mananca si pregateste dupa capul si priceperea lui! Ce usor este sa ataci pe altii...

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 29 iulie 2010

      Mirabela,vezi cum vorbesti,ca eu nu te-am jignit pe tine.Ce tie nu iti place altuia nu-i face.Cate bordeie atatea obiceie.Ce nu iti convine?Eu una ,nu pot manca pestii cu tot cu mate,daca tu da,e treaba ta.In materie de bucatarie fiecare gateste asa cum ii place.Nu da tu lectii de cum se gateste hamsia,ca nu esti in masura sa faci asta.

    • Fara foto

      Mirabela (Chef de cuisine) , 27 iulie 2010

      Hmm, nu le fac dupa gustul meu, desi io sunt ardeleanca, ci le fac asa cum se fac ele la 'mare'. Sotul meu e calarasean, deci nu e o chestie de gusturi. Dv. ati fi tb sa stiti mai bine, mai ales ca sunteti bucuresteanca, dar ce sa-i faci acu, ca voi bucurestenii nu-i nime! Cred ca la varsta dv. m-as fi asteptat la un comentariu mult mai cu mult bun simt, mai ales in ceea ce priveste pusul ardeiului in mancarea de mazare, chiar m-ati facut sa zambesc, dar in schimb se pune zahar, nu? Mai ales la cat de diabeticosi suntem noi romanii !! P.S. Hamsiile nu se curata de intestine.

    • dora

      dora (Chef de cuisine) , 26 iulie 2010

      Arata delicios

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 26 iulie 2010

      Mirabela,se dau atat prin faina cat si malai.Acum tu le faci dupa gustul tau.Cel mai bine se prajesc in baie de ulei,dar.....fiecare face dupa gustul lui.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 26 iulie 2010

      Gustoase...gustoase!

    • COSTINELA  M.

      COSTINELA M. (Chef de cuisine) , 26 iulie 2010

      Excelente !

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 26 iulie 2010

      Un deliciu.

    • liliana hristova

      liliana hristova (Chef de cuisine) , 25 iulie 2010

      Doar uitandu-ma la poza am simtit mirosul si mi-a lasat gura apa

    • Fara foto

      Mirabela (Chef de cuisine) , 25 iulie 2010

      ok, sunt foarte bune, se dau doar prin faina, se prajesc in ulei, iar uleiul in tigaie sa fie de 1 cm, si puse cat mai multe hamsii in uleiul bine incins, astfel ca uleiul sa nu sara.

    • Adina

      Adina (Chef de cuisine) , 25 iulie 2010

      Si cu o bere rece langa hamsiile astea atat de apetisante! Bune rau!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 25 iulie 2010

      Silvioara, o nebunie sunt hamsiile prajite, cu mujdei cu mamaliguta si cu un pahar de bere! M-ai facut sa salivez.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 25 iulie 2010

      Delicioase!*****

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 25 iulie 2010

      Deliciosi!!!felicitãri pt. prezentare!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

16 voturi

Ingrediente

  • 1kg hamsii proaspete
  • sare
  • faina
  • malai
  • scobitori
  • lamaie
  • ulei de palmier nehidrogenat pentru prajit

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

19 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

Varadi Silvia (Chef de cuisine)

Catalina,iti multumesc pentru comentariu.Ai perfecta dreptate.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Peste asiatic Peste asiatic

Intr-un castron se amesteca toate ingredientele pentru marinada,se adauga pestele, se amesteca bine sa fie cuprins pestele in totalitate

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Peste ( file de merluciu)