autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Hase de macrou afumat cu frisca

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 450 g macrou afumat, , 70 g unt moale, , 150 g frisca lichida (nebatuta), , 2 linguri otet, , 2 cepe de arpagic,, zeama de la 1 lamaie, , 1 legatura codite de ceapa verde, , piper.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Se curata ceapa si se taie foarte fin, iar coditele de ceapa verde - rondele. Macrourile curatate de pielita si de oase se faramiteaza cu mana intr-un castron. Se adauga untul moale, zeama de lamaie, otetul, ceapa taiata, jumatate din rondelele de ceapa verde si piperul. Se amesteca compozitia cu furculita pana devine omogena, dupa care se incorporeaza usor frisca. Se presara cu restul de ceapa verde, se acopera castronul cu un capac, se baga la frigider si se lasa sa stea o ora. Haseul se serveste rece, cu paine prajita.
Un sfat util: daca vreti ca acest aperitiv sa aiba si mai multa savoare, taiati cateva cornuri felii, asezati-le in tava de la aragaz, stropiti-le cu putin ulei de masline si bagati-le in cuptor, sub grill, sa se rumeneasca frumos. Serviti-le calde, unse cu haseul de macrou rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Hase de macrou afumat cu frisca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Pastrav mediteran

Pastrav mediteran

-pestele se curata si se spala bine; -se ia o tava,se captuseste cu aluminiu,se aseaza pestele intreg

3 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
macrou cu sos de rosii

macrou cu sos de rosii

Se caleste ceapa taiata marunt pina ce straluceste, se adauga ardeiul gras, sucul de rosii si apoi

8 voturi    10 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 450 g macrou afumat
  • 70 g unt moale
  • 150 g frisca lichida (nebatuta)
  • 2 linguri otet
  • 2 cepe de arpagic,
  • zeama de la 1 lamaie
  • 1 legatura codite de ceapa verde
  • piper.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu peste

Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Ardei grasi umpluti cu salata de peste Ardei grasi umpluti cu salata de peste

Taiem ardeii pe jumatate (pe verticala) pastrand coditele. Ii curatam de seminte si de nervuri,ii spalam si apoi ii stergem de apa. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Somon pe pat de orez, la cuptor