autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Heringi afumati cu plante aromate

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 12 fileuri de hering afumat, , 500 ml lapte, , 2 cepe (de preferinta, rosii),, 1 morcov, , 4 cepe mici de arpagic, , 1 bulb de fenicul, , 2 foi de dafin, , 1 legatura cimbru, , 2 cuisoare, , 20 boabe piper negru, , 20 boabe coriandru, , 500 ml ulei.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se tin fileurile timp de doua ore in lapte, ca sa se desareze putin, apoi se scurg si se sterg cu hartie absorbanta. Se curata toata ceapa si morcovul, se taie marunt. Feniculul curatat se taie felii subtiri, iar piperul si coriandrul se zdrobesc. Se ruleaza fileurile de hering si se pun intr-un borcan cu capac (nu foarte mare), impreuna cu toate plantele aromate si condimentele. Deasupra se toarna uleiul, in asa fel incat sa le acopere. Se pune capacul si se lasa pestele la marinat 24 de ore, la frigider. Cu 30 de minute inainte de a-l servi, se scoate din frigider. Ca garnitura: salata de cartofi calduta.
Un sfat util: heringii se pot conserva, la rece, o saptamana, dar trebuie sa fie bine acoperiti cu ulei. Daca pestele nu este sarat, nu e nevoie sa fie tinut in lapte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Heringi afumati cu plante aromate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Creveti cu usturoi si vin alb

Creveti cu usturoi si vin alb

Se spala creveti si se lasa la scurs intr-o sita. Incalziti uleiul intr-o oala de teflon la flacara

17 voturi    7 comentarii
25 min
Mancaruri cu peste
File de cod la gratar

File de cod la gratar

Pestele se curata si se spala bine,apoi se usuca cu ajutorul unui prosop de hartie.Se pune gratarul

3 voturi    4 comentarii
50h
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 12 fileuri de hering afumat
  • 500 ml lapte
  • 2 cepe (de preferinta
  • rosii),
  • 1 morcov
  • 4 cepe mici de arpagic
  • 1 bulb de fenicul
  • 2 foi de dafin
  • 1 legatura cimbru
  • 2 cuisoare
  • 20 boabe piper negru
  • 20 boabe coriandru
  • 500 ml ulei.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Peste asiatic Peste asiatic

Intr-un castron se amesteca toate ingredientele pentru marinada,se adauga pestele, se amesteca bine sa fie cuprins pestele in totalitate

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
lup de mare la cuptor