autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Heringi afumati cu plante aromate

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 12 fileuri de hering afumat, , 500 ml lapte, , 2 cepe (de preferinta, rosii),, 1 morcov, , 4 cepe mici de arpagic, , 1 bulb de fenicul, , 2 foi de dafin, , 1 legatura cimbru, , 2 cuisoare, , 20 boabe piper negru, , 20 boabe coriandru, , 500 ml ulei.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se tin fileurile timp de doua ore in lapte, ca sa se desareze putin, apoi se scurg si se sterg cu hartie absorbanta. Se curata toata ceapa si morcovul, se taie marunt. Feniculul curatat se taie felii subtiri, iar piperul si coriandrul se zdrobesc. Se ruleaza fileurile de hering si se pun intr-un borcan cu capac (nu foarte mare), impreuna cu toate plantele aromate si condimentele. Deasupra se toarna uleiul, in asa fel incat sa le acopere. Se pune capacul si se lasa pestele la marinat 24 de ore, la frigider. Cu 30 de minute inainte de a-l servi, se scoate din frigider. Ca garnitura: salata de cartofi calduta.
Un sfat util: heringii se pot conserva, la rece, o saptamana, dar trebuie sa fie bine acoperiti cu ulei. Daca pestele nu este sarat, nu e nevoie sa fie tinut in lapte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Heringi afumati cu plante aromate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Caracatita imbatata in vin rosu

Caracatita imbatata in vin rosu

Am avut norocul ca un prieten pescar sa ne ofere o caracatita abia scoasa din mare si ca sa nu o

1 vot    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu peste
Ciorba de peste

Ciorba de peste

Morcovii si ceapa, se curata, se spala, se taie cubulete, sau cum doriti, se pun la fiert in 2 l

13 voturi    14 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi Trimmer 8 in 1

- 20 %
189.99 lei
151.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 12 fileuri de hering afumat
  • 500 ml lapte
  • 2 cepe (de preferinta
  • rosii),
  • 1 morcov
  • 4 cepe mici de arpagic
  • 1 bulb de fenicul
  • 2 foi de dafin
  • 1 legatura cimbru
  • 2 cuisoare
  • 20 boabe piper negru
  • 20 boabe coriandru
  • 500 ml ulei.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pastrav la cuptor si orez cu legume. Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pentru pastrav. Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade C. Pestele se spala bine cu apa rece, apoi se pune intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Peste al cartoccio sau in punga la cuptor Peste al cartoccio sau in punga la cuptor

Dupa ce ati curatat pestii de solzi si de interioare, ii uscati de apa. In burta lor introduceti 1/2 catei de usturoi, frunzele de

8 voturi    5 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Placinta cu peste de moda veche