autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Heringi afumati cu plante aromate

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 12 fileuri de hering afumat, , 500 ml lapte, , 2 cepe (de preferinta, rosii),, 1 morcov, , 4 cepe mici de arpagic, , 1 bulb de fenicul, , 2 foi de dafin, , 1 legatura cimbru, , 2 cuisoare, , 20 boabe piper negru, , 20 boabe coriandru, , 500 ml ulei.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se tin fileurile timp de doua ore in lapte, ca sa se desareze putin, apoi se scurg si se sterg cu hartie absorbanta. Se curata toata ceapa si morcovul, se taie marunt. Feniculul curatat se taie felii subtiri, iar piperul si coriandrul se zdrobesc. Se ruleaza fileurile de hering si se pun intr-un borcan cu capac (nu foarte mare), impreuna cu toate plantele aromate si condimentele. Deasupra se toarna uleiul, in asa fel incat sa le acopere. Se pune capacul si se lasa pestele la marinat 24 de ore, la frigider. Cu 30 de minute inainte de a-l servi, se scoate din frigider. Ca garnitura: salata de cartofi calduta.
Un sfat util: heringii se pot conserva, la rece, o saptamana, dar trebuie sa fie bine acoperiti cu ulei. Daca pestele nu este sarat, nu e nevoie sa fie tinut in lapte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Heringi afumati cu plante aromate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Sturion in crusta de pesmet cu malai

Sturion in crusta de pesmet cu malai

Sturionul se curata, se spala, se lasa la scurs si apoi se portioneaza in felii. Se presara cu sare,

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Pilaf italienesc cu cotlet de rechin

Pilaf italienesc cu cotlet de rechin

Se fierbe orezul dupa ce l-am spalat bine, dupa indicatiile de pe punga.La acest orez am adaugat

3 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 12 fileuri de hering afumat
  • 500 ml lapte
  • 2 cepe (de preferinta
  • rosii),
  • 1 morcov
  • 4 cepe mici de arpagic
  • 1 bulb de fenicul
  • 2 foi de dafin
  • 1 legatura cimbru
  • 2 cuisoare
  • 20 boabe piper negru
  • 20 boabe coriandru
  • 500 ml ulei.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Crema de somon Crema de somon

Somonul il blendezi bine pana cand se marunteste bine, dupa care adaugi crema de branza si omogenizezi. Ceapa verde o toci marunt si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Peste umplut cu legume la cuptor, in sos de rosii cu garnitura de orez Peste umplut cu legume la cuptor, in sos de rosii cu garnitura de orez

Pestele, dupa ce a fost curatat de solzi si spalat bine, se va deschide si se va cresta pe latime si se va condimenta si stropi cu suc

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Marinata de peste cu lamaie si usturoi