autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Heringi cu cartofi

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 250 g heringi (filé, nesarati), , 800 g cartofi rosii mici, , 2 legaturi ridichi, , 4 cepe verzi, , 1 mar mare acru, , 1 legatura marar, , 200 g smantana dulce (sau frisca nebatuta), , 1/2 l lapte, , 50 g maioneza, , 1 lingurita zeama de lamaie, , 1/2 lingurita chimen, , 1 varf de cutit zahar, , sare, , piper alb macinat.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

0 voturi

Mod de preparare

Se zvanta filé-urile de peste intr-un servet si se tin in lapte circa doua ore. Se spala cartofii si se fierb 20 de minute - cu capac - in apa cu sare si chimen. Cepele curatate se taie rondele, la fel si ridichile, iar mararul se toaca marunt. Se curata cartofii de coaja si se taie rondele; heringii se sterg cu hartie absorbanta si se taie fasii late de 2 cm. Se prepara sosul, amestecand maioneza cu smantana si cu zeama de lamaie, se sareaza si se pipereaza bine. Se curata si marul, se taie cubulete si se amesteca cu toate celelalte ingrediente si cu sosul de maioneza si smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Heringi cu cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Caracatita a la Gallega

Caracatita a la Gallega

Caracatita cel mai bine e sa fie congelata pentru a nu se intarii cand o fierbeti. Eu cumpar caracatita

3 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu peste
Peste cu sos de lamaie

Peste cu sos de lamaie

Se spala bine pestele si se usuca intr-un prosop curat. Nu se da nici prin faina, nici prin malai.

8 voturi    2 comentarii
15 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 250 g heringi (filé
  • nesarati)
  • 800 g cartofi rosii mici
  • 2 legaturi ridichi
  • 4 cepe verzi
  • 1 mar mare acru
  • 1 legatura marar
  • 200 g smantana dulce (sau frisca nebatuta)
  • 1/2 l lapte
  • 50 g maioneza
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 1/2 lingurita chimen
  • 1 varf de cutit zahar
  • sare
  • piper alb macinat.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu peste

Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Ardei grasi umpluti cu salata de peste Ardei grasi umpluti cu salata de peste

Taiem ardeii pe jumatate (pe verticala) pastrand coditele. Ii curatam de seminte si de nervuri,ii spalam si apoi ii stergem de apa. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
CHIFTELUTE DIN FILE DE PESTE