Heringi cu cartofi

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 250 g heringi (filé, nesarati),
  • 800 g cartofi rosii mici,
  • 2 legaturi ridichi,
  • 4 cepe verzi,
  • 1 mar mare acru,
  • 1 legatura marar,
  • 200 g smantana dulce (sau frisca nebatuta),
  • 1/2 l lapte,
  • 50 g maioneza,
  • 1 lingurita zeama de lamaie,
  • 1/2 lingurita chimen,
  • 1 varf de cutit zahar,
  • sare,
  • piper alb macinat.

Mod de preparare

Se zvanta filé-urile de peste intr-un servet si se tin in lapte circa doua ore. Se spala cartofii si se fierb 20 de minute - cu capac - in apa cu sare si chimen. Cepele curatate se taie rondele, la fel si ridichile, iar mararul se toaca marunt. Se curata cartofii de coaja si se taie rondele; heringii se sterg cu hartie absorbanta si se taie fasii late de 2 cm. Se prepara sosul, amestecand maioneza cu smantana si cu zeama de lamaie, se sareaza si se pipereaza bine. Se curata si marul, se taie cubulete si se amesteca cu toate celelalte ingrediente si cu sosul de maioneza si smantana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise