Heringi cu cartofi

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 250 g heringi (filé, nesarati),
  • 800 g cartofi rosii mici,
  • 2 legaturi ridichi,
  • 4 cepe verzi,
  • 1 mar mare acru,
  • 1 legatura marar,
  • 200 g smantana dulce (sau frisca nebatuta),
  • 1/2 l lapte,
  • 50 g maioneza,
  • 1 lingurita zeama de lamaie,
  • 1/2 lingurita chimen,
  • 1 varf de cutit zahar,
  • sare,
  • piper alb macinat.

Mod de preparare

Se zvanta filé-urile de peste intr-un servet si se tin in lapte circa doua ore. Se spala cartofii si se fierb 20 de minute - cu capac - in apa cu sare si chimen. Cepele curatate se taie rondele, la fel si ridichile, iar mararul se toaca marunt. Se curata cartofii de coaja si se taie rondele; heringii se sterg cu hartie absorbanta si se taie fasii late de 2 cm. Se prepara sosul, amestecand maioneza cu smantana si cu zeama de lamaie, se sareaza si se pipereaza bine. Se curata si marul, se taie cubulete si se amesteca cu toate celelalte ingrediente si cu sosul de maioneza si smantana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana
Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava
Ciulama de pui cu ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Reteta de ciulama de pui cu ciuperci. Cum se prepara reteta de ciulama de pui cu ciuperci.

Ciulama de pui cu ciuperci