autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Heringi cu cartofi

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 250 g heringi (filé, nesarati), , 800 g cartofi rosii mici, , 2 legaturi ridichi, , 4 cepe verzi, , 1 mar mare acru, , 1 legatura marar, , 200 g smantana dulce (sau frisca nebatuta), , 1/2 l lapte, , 50 g maioneza, , 1 lingurita zeama de lamaie, , 1/2 lingurita chimen, , 1 varf de cutit zahar, , sare, , piper alb macinat.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

0 voturi

Mod de preparare

Se zvanta filé-urile de peste intr-un servet si se tin in lapte circa doua ore. Se spala cartofii si se fierb 20 de minute - cu capac - in apa cu sare si chimen. Cepele curatate se taie rondele, la fel si ridichile, iar mararul se toaca marunt. Se curata cartofii de coaja si se taie rondele; heringii se sterg cu hartie absorbanta si se taie fasii late de 2 cm. Se prepara sosul, amestecand maioneza cu smantana si cu zeama de lamaie, se sareaza si se pipereaza bine. Se curata si marul, se taie cubulete si se amesteca cu toate celelalte ingrediente si cu sosul de maioneza si smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Heringi cu cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Hamsii crocante

Hamsii crocante

Taiati capetele si cozile hamsiilor, dupa care le spalati foarte bine in multe ape. Apoi, pregatiti

3 voturi    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu peste
FILETE DE PANGA LA CUPTOR

FILETE DE PANGA LA CUPTOR

Se spala si se aseaza pestele in tava unsa in prealabil cu putin ulei. Se presara pe deasupra cu

10 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 250 g heringi (filé
  • nesarati)
  • 800 g cartofi rosii mici
  • 2 legaturi ridichi
  • 4 cepe verzi
  • 1 mar mare acru
  • 1 legatura marar
  • 200 g smantana dulce (sau frisca nebatuta)
  • 1/2 l lapte
  • 50 g maioneza
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 1/2 lingurita chimen
  • 1 varf de cutit zahar
  • sare
  • piper alb macinat.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pastrav la cuptor si orez cu legume. Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pentru pastrav. Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade C. Pestele se spala bine cu apa rece, apoi se pune intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Peste al cartoccio sau in punga la cuptor Peste al cartoccio sau in punga la cuptor

Dupa ce ati curatat pestii de solzi si de interioare, ii uscati de apa. In burta lor introduceti 1/2 catei de usturoi, frunzele de

8 voturi    5 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Ton rosu picant