autor:

» » Mancaruri cu peste

Heringi cu sos curry si orez

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 heringi proaspeti (de circa 200 g fiecare), , 200 g orez cu bobul lung, , 1 ceapa, , 1 rosie frumoasa, , 1 lingurita praf de curry, , 1 ou fiert tare, , 20 cl smantana subtire, , 40 g unt, , 1 lamaie, , 5 fire de patrunjel verde, , sare, , piper.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Curatati pestele in interior si in exterior, spalati-l si zvantati-l. Decojiti oul si taiati marunt - separat - albusul si galbenusul. Opariti rosiile, curatati-le de pielita si seminte (prin presare) si taiati-le cubulete. Curatati lamaia de coaja, rupeti-o in sferturi si taiati-o cubulete. Taiati patrunjelul cu foarfeca. Incingeti cuptorul la 210gr.C.
Curatati ceapa, tocati-o marunt si caliti-o intr-o tigaie - in 20 g de unt. Adaugati praful de curry, smantana, sare si piper si lasati sosul sa fiarba incet, la foc mic.
Asezati heringii pe tava de la aragaz, turnati peste ei sosul de curry si smantana si dati-i 10 minute la cuptor.
Intre timp, fierbeti orezul 12 minute in apa cu sare, scurgeti-l, amestecati-l cu 20 g de unt si adaugati patrunjelul si cubuletele de rosie si de lamaie. Puneti-l pe 4 farfurii, impreuna cu heringii si sosul lor, si decorati cu oul tocat marunt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Heringi cu sos curry si orez" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
STORCEAG ca la  SF.GHEORGHE

STORCEAG ca la SF.GHEORGHE

- Se pun 2 litri apă cu sarea şi piperul la fiert -Se taie în bucăţele cât mai mărunte

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu peste
Peste la cuptor cu garnitura de orez

Peste la cuptor cu garnitura de orez

1. Pestele se curata si se spala in citeva ape; 2. Ceapa, patrunjelul, usturoiul de toaca marunt; 3.

2 voturi    2 comentarii
2h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 heringi proaspeti (de circa 200 g fiecare)
  • 200 g orez cu bobul lung
  • 1 ceapa
  • 1 rosie frumoasa
  • 1 lingurita praf de curry
  • 1 ou fiert tare
  • 20 cl smantana subtire
  • 40 g unt
  • 1 lamaie
  • 5 fire de patrunjel verde
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pilaf grecesc cu creveti si ierburi Pilaf grecesc cu creveti si ierburi

Se spala bine crevetii si se pun la fiert in apa clocotita 5 minute, dupa care se strecoara si se dau de o parte.Incalziti uleiul de

0 voturi    1 comentariu
nespecificat
Mancaruri cu peste
Mici din carne de peste Mici din carne de peste

Feliile de pește se pun în apă cu sare și zeamă de lămâie pentru 10-15 minute. După aceea se scurg bine şi se pun

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Crap romanesc prajit