Curatati pestele in interior si in exterior, spalati-l si zvantati-l. Decojiti oul si taiati marunt - separat - albusul si galbenusul. Opariti rosiile, curatati-le de pielita si seminte (prin presare) si taiati-le cubulete. Curatati lamaia de coaja, rupeti-o in sferturi si taiati-o cubulete. Taiati patrunjelul cu foarfeca. Incingeti cuptorul la 210gr.C.
Curatati ceapa, tocati-o marunt si caliti-o intr-o tigaie - in 20 g de unt. Adaugati praful de curry, smantana, sare si piper si lasati sosul sa fiarba incet, la foc mic.
Asezati heringii pe tava de la aragaz, turnati peste ei sosul de curry si smantana si dati-i 10 minute la cuptor.
Intre timp, fierbeti orezul 12 minute in apa cu sare, scurgeti-l, amestecati-l cu 20 g de unt si adaugati patrunjelul si cubuletele de rosie si de lamaie. Puneti-l pe 4 farfurii, impreuna cu heringii si sosul lor, si decorati cu oul tocat marunt.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii