autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Heringi cu sos curry si orez

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 heringi proaspeti (de circa 200 g fiecare), , 200 g orez cu bobul lung, , 1 ceapa, , 1 rosie frumoasa, , 1 lingurita praf de curry, , 1 ou fiert tare, , 20 cl smantana subtire, , 40 g unt, , 1 lamaie, , 5 fire de patrunjel verde, , sare, , piper.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Curatati pestele in interior si in exterior, spalati-l si zvantati-l. Decojiti oul si taiati marunt - separat - albusul si galbenusul. Opariti rosiile, curatati-le de pielita si seminte (prin presare) si taiati-le cubulete. Curatati lamaia de coaja, rupeti-o in sferturi si taiati-o cubulete. Taiati patrunjelul cu foarfeca. Incingeti cuptorul la 210gr.C.
Curatati ceapa, tocati-o marunt si caliti-o intr-o tigaie - in 20 g de unt. Adaugati praful de curry, smantana, sare si piper si lasati sosul sa fiarba incet, la foc mic.
Asezati heringii pe tava de la aragaz, turnati peste ei sosul de curry si smantana si dati-i 10 minute la cuptor.
Intre timp, fierbeti orezul 12 minute in apa cu sare, scurgeti-l, amestecati-l cu 20 g de unt si adaugati patrunjelul si cubuletele de rosie si de lamaie. Puneti-l pe 4 farfurii, impreuna cu heringii si sosul lor, si decorati cu oul tocat marunt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Heringi cu sos curry si orez" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Somon condimentat la tigaie

Somon condimentat la tigaie

Se curata somonul de solzi,se spala bine,se unge cu ulei de masline,se condimenteaza si se lasa vreo

4 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu peste
MACROU CU LEGUME LA CUPTOR, IN FOLIE DE ALUMINIU

MACROU CU LEGUME LA CUPTOR, IN FOLIE DE ALUMINIU

Macroul se curata, se spala si se condimenteaza dupe gust, apoi se unge cu putin ulei de masline

23 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 heringi proaspeti (de circa 200 g fiecare)
  • 200 g orez cu bobul lung
  • 1 ceapa
  • 1 rosie frumoasa
  • 1 lingurita praf de curry
  • 1 ou fiert tare
  • 20 cl smantana subtire
  • 40 g unt
  • 1 lamaie
  • 5 fire de patrunjel verde
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pastrav la cuptor si orez cu legume. Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pentru pastrav. Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade C. Pestele se spala bine cu apa rece, apoi se pune intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Peste al cartoccio sau in punga la cuptor Peste al cartoccio sau in punga la cuptor

Dupa ce ati curatat pestii de solzi si de interioare, ii uscati de apa. In burta lor introduceti 1/2 catei de usturoi, frunzele de

8 voturi    5 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
File de pangasius cu sos alb