autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Heringi cu sos de smantana

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente: 8 heringi, , 3 linguri zeama de lamaie, , sare, , 4 linguri otet, , 1 lingurita boabe de piper, , 1 ceapa taiata mai mare, , 2 foi de dafin., Pentru sos: 3 linguri verdeata (marar, patrunjel, busuioc, codite de ceapa verde), 60 g unt, , 30 g faina, , 3/8 l zeama de carne (Knorr+apa), , sare, , zeama de lamaie, , 1 galbenus, , 1/8 l smantana, , 1 legatura codite de ceapa verde.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

0 voturi

Mod de preparare

Se spala heringii (intregi) curatati, se zvanta, se stropesc cu zeama de lamaie si se sareaza. Li se leaga cozile de capete (cu sfoara de bucatarie), se toarna peste ei otetul amestecat cu apa si se lasa 10 minute sa se marineze. Se pun apoi intr-o oala cu apa rece, usor acrita (cu putin otet), se incorporeaza ceapa si foile de dafin si se lasa sa fiarba, la foc mic, pana ce carnea incepe sa se desprinda de pe oase.
Se prepara sosul: se toaca marunt verdeata, se caleste putin in unt, se presara deasupra faina, se amesteca bine si se stinge cu zeama de carne. Se lasa sa fiarba 8 minute la foc potrivit, se adauga sare si zeama de lamaie si se leaga sosul cu oul batut cu smantana. Heringii se servesc calzi, cu sos de smantana, presarati cu codite de ceapa verde taiate rondele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Heringi cu sos de smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Peste cu legume

Peste cu legume

Spala bine file de peste. Curatam cartofii si morcovii , spalam si taiem rondele sau cum doriti.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu peste
Pastrav mediteran

Pastrav mediteran

-pestele se curata si se spala bine; -se ia o tava,se captuseste cu aluminiu,se aseaza pestele intreg

3 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente: 8 heringi
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • sare
  • 4 linguri otet
  • 1 lingurita boabe de piper
  • 1 ceapa taiata mai mare
  • 2 foi de dafin.
  • Pentru sos: 3 linguri verdeata (marar
  • patrunjel
  • busuioc
  • codite de ceapa verde)
  • 60 g unt
  • 30 g faina
  • 3/8 l zeama de carne (Knorr+apa)
  • sare
  • zeama de lamaie
  • 1 galbenus
  • 1/8 l smantana
  • 1 legatura codite de ceapa verde.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Crema de somon Crema de somon

Somonul il blendezi bine pana cand se marunteste bine, dupa care adaugi crema de branza si omogenizezi. Ceapa verde o toci marunt si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Peste umplut cu legume la cuptor, in sos de rosii cu garnitura de orez Peste umplut cu legume la cuptor, in sos de rosii cu garnitura de orez

Pestele, dupa ce a fost curatat de solzi si spalat bine, se va deschide si se va cresta pe latime si se va condimenta si stropi cu suc

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Rondele de crap umplute cu sunca si cascaval