Se spala heringii (intregi) curatati, se zvanta, se stropesc cu zeama de lamaie si se sareaza. Li se leaga cozile de capete (cu sfoara de bucatarie), se toarna peste ei otetul amestecat cu apa si se lasa 10 minute sa se marineze. Se pun apoi intr-o oala cu apa rece, usor acrita (cu putin otet), se incorporeaza ceapa si foile de dafin si se lasa sa fiarba, la foc mic, pana ce carnea incepe sa se desprinda de pe oase.
Se prepara sosul: se toaca marunt verdeata, se caleste putin in unt, se presara deasupra faina, se amesteca bine si se stinge cu zeama de carne. Se lasa sa fiarba 8 minute la foc potrivit, se adauga sare si zeama de lamaie si se leaga sosul cu oul batut cu smantana. Heringii se servesc calzi, cu sos de smantana, presarati cu codite de ceapa verde taiate rondele.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii