autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Heringi cu sos de smantana

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente: 8 heringi, , 3 linguri zeama de lamaie, , sare, , 4 linguri otet, , 1 lingurita boabe de piper, , 1 ceapa taiata mai mare, , 2 foi de dafin., Pentru sos: 3 linguri verdeata (marar, patrunjel, busuioc, codite de ceapa verde), 60 g unt, , 30 g faina, , 3/8 l zeama de carne (Knorr+apa), , sare, , zeama de lamaie, , 1 galbenus, , 1/8 l smantana, , 1 legatura codite de ceapa verde.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

0 voturi

Mod de preparare

Se spala heringii (intregi) curatati, se zvanta, se stropesc cu zeama de lamaie si se sareaza. Li se leaga cozile de capete (cu sfoara de bucatarie), se toarna peste ei otetul amestecat cu apa si se lasa 10 minute sa se marineze. Se pun apoi intr-o oala cu apa rece, usor acrita (cu putin otet), se incorporeaza ceapa si foile de dafin si se lasa sa fiarba, la foc mic, pana ce carnea incepe sa se desprinda de pe oase.
Se prepara sosul: se toaca marunt verdeata, se caleste putin in unt, se presara deasupra faina, se amesteca bine si se stinge cu zeama de carne. Se lasa sa fiarba 8 minute la foc potrivit, se adauga sare si zeama de lamaie si se leaga sosul cu oul batut cu smantana. Heringii se servesc calzi, cu sos de smantana, presarati cu codite de ceapa verde taiate rondele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Heringi cu sos de smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Hamsii crocante

Hamsii crocante

Taiati capetele si cozile hamsiilor, dupa care le spalati foarte bine in multe ape. Apoi, pregatiti

3 voturi    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu peste
Pastrav la gratar cu écrase de cartofi si mazare si sos picant de rosii, pin si telina

Pastrav la gratar cu écrase de cartofi si mazare si sos picant de rosii, pin si telina

Prepapare : se fierb cartofii in coaja in aburi , presarati cu putina sare de mare grunjoasa. Dupa

3 voturi    2 comentarii
25 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente: 8 heringi
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • sare
  • 4 linguri otet
  • 1 lingurita boabe de piper
  • 1 ceapa taiata mai mare
  • 2 foi de dafin.
  • Pentru sos: 3 linguri verdeata (marar
  • patrunjel
  • busuioc
  • codite de ceapa verde)
  • 60 g unt
  • 30 g faina
  • 3/8 l zeama de carne (Knorr+apa)
  • sare
  • zeama de lamaie
  • 1 galbenus
  • 1/8 l smantana
  • 1 legatura codite de ceapa verde.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Somon la cuptor in crusta de aluat fraged Somon la cuptor in crusta de aluat fraged

Mai intai vom pregati aluatul, ca sa aiba timp sa se odihneasca. Intr-un vas punem faina si sarea, peste care vom adauga untul rece,

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lup de mare cu legume si orez negru Lup de mare cu legume si orez negru

Pestele curatat se pune la marinat pentru cel putin 30 min, impreuna cu continutul plicului de condiment lichid. Dupa marinare punem

0 voturi    0 comentarii
55 min
Mancaruri cu peste
Hamsi präjit