autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Heringi cu sos de smantana

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente: 8 heringi, , 3 linguri zeama de lamaie, , sare, , 4 linguri otet, , 1 lingurita boabe de piper, , 1 ceapa taiata mai mare, , 2 foi de dafin., Pentru sos: 3 linguri verdeata (marar, patrunjel, busuioc, codite de ceapa verde), 60 g unt, , 30 g faina, , 3/8 l zeama de carne (Knorr+apa), , sare, , zeama de lamaie, , 1 galbenus, , 1/8 l smantana, , 1 legatura codite de ceapa verde.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

0 voturi

Mod de preparare

Se spala heringii (intregi) curatati, se zvanta, se stropesc cu zeama de lamaie si se sareaza. Li se leaga cozile de capete (cu sfoara de bucatarie), se toarna peste ei otetul amestecat cu apa si se lasa 10 minute sa se marineze. Se pun apoi intr-o oala cu apa rece, usor acrita (cu putin otet), se incorporeaza ceapa si foile de dafin si se lasa sa fiarba, la foc mic, pana ce carnea incepe sa se desprinda de pe oase.
Se prepara sosul: se toaca marunt verdeata, se caleste putin in unt, se presara deasupra faina, se amesteca bine si se stinge cu zeama de carne. Se lasa sa fiarba 8 minute la foc potrivit, se adauga sare si zeama de lamaie si se leaga sosul cu oul batut cu smantana. Heringii se servesc calzi, cu sos de smantana, presarati cu codite de ceapa verde taiate rondele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Heringi cu sos de smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
FILE DE COD PANE

FILE DE COD PANE

Bati un ou cu sare si piper,Treci pestele prin fainasi ou, dai la prajit in ulei incins.Asezi pe

6 voturi    11 comentarii
20 min
Mancaruri cu peste
Creveti cu sos picant,

Creveti cu sos picant,

Curatam ceapa si o taiem julien, rosiile le spalam si le dam pe razatoare, curatam cateii de usturoi

0 voturi    0 comentarii
20 min
Mancaruri cu peste
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente: 8 heringi
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • sare
  • 4 linguri otet
  • 1 lingurita boabe de piper
  • 1 ceapa taiata mai mare
  • 2 foi de dafin.
  • Pentru sos: 3 linguri verdeata (marar
  • patrunjel
  • busuioc
  • codite de ceapa verde)
  • 60 g unt
  • 30 g faina
  • 3/8 l zeama de carne (Knorr+apa)
  • sare
  • zeama de lamaie
  • 1 galbenus
  • 1/8 l smantana
  • 1 legatura codite de ceapa verde.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Plachie cu peste file Plachie cu peste file

Intr-un vas yena, aranjam straturi de legume, ardeii taiati cuburi sau fasii, rosii felii subtiri, ceapa solzi subtiri, le stropim cu

0 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Mancaruri cu peste
Tarta cu ton si legume Tarta cu ton si legume

Pregatim intai legumele pentru umplutura. Taiem ardeii cuburi si ceapa si le calim in cele 2 linguri de ulei pana se inmoaie putin. Patrunjelul

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Peste sarat si uscat
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania