autor:

kok miori

» » Aperitive

Hexagone cu ciuperci

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 20 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 20 iulie 2011

Ingrediente
Ptr hexagoane-aluat de foietaj, forma hexagonala, forma mai mica rotunda, , ptr umplutura, 1-2fire de praz taiate rondele, 50 gr de unt, 750 gr de ciuperci proaspete sau congelate, 100 gr brinza galbena, 3oua, 170ml smantina, 1/2pahar de lapte, 1-2 lingurite de amidon de porumb

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

13 voturi

Mod de preparare

Din alautul de foietaj se scot hexagoane groase si in ele se face in mjloc cu o forma mai mica un rotund.Vezi putea vedea pe fotografii.
Se pun hexagoanele pe o tava cu pergament si se coc la 180 de grade-cuptorul incalzit dinainte-25-30 de minute pina se aureaza frumos .Scoatem tava din cuptor si apasam pe capac sa se lese in jos.Umplem cu umplutura de ciuperci si mai coacem 15 minute dupa care se pot servi.

Umplutura de ciuperci-Se topeste untul in tigaie si se prajeste prazul usor se adauga ciupercile se sareaza si se pipereaza la gust.
Intr-un bol se bat ouale bine se adauga smantina si laptele se da la gust si se adauga si brinza rasa.
Cind continutul din tigaie sa racit putin se adauga la oua se amesteca bine si daca este lichida se adauga 1-2 lingurite de amidon de porumb ca so intareasca.
Se pune cu o lingurita umplutura in hexagoane si se mai coace 15 minute.Sint foarte gustoase si aspectoase si sint bune ca un aperitiv sau gustare.Se pot servi caldute sau reci.Daca va raman se pot incalzi 1minut la microunde.
In acest gen sint si hexagoane dulci cu mere.
Daca ti-a placut reteta noastra "Hexagone cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Dovlecei la placa

Dovlecei la placa

Se spala dovelceii, dupa care se taie in felii subtiri. Se incalzeste placa si se adauga feliile

0 voturi    2 comentarii
20 min
Aperitive
Bruschetti

Bruschetti

Se spala se curata de coaja rosiile si se taie cubulete foarte mici , se curata usturoiul si se taie

3 voturi    0 comentarii
10 min
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

13 voturi

Ingrediente

  • Ptr hexagoane-aluat de foietaj
  • forma hexagonala
  • forma mai mica rotunda
  • ptr umplutura
  • 1-2fire de praz taiate rondele
  • 50 gr de unt
  • 750 gr de ciuperci proaspete sau congelate
  • 100 gr brinza galbena
  • 3oua
  • 170ml smantina
  • 1/2pahar de lapte
  • 1-2 lingurite de amidon de porumb

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

11 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Mic dejun indragostit Mic dejun indragostit

Am pregatit aluatul de clatite si le-am copt pe un aparat special de facut gofre, asa se numesc clatitele acestea, apoi le-am umplut

1 vot    0 comentarii
40 min
Aperitive
Cum se fierbe porumbul Cum se fierbe porumbul

Cand doriti sa fierbeti porumbul congelat,il introduceti direct in apa fiarta sau il fierbeti la aburi,astfel isi ca pastra culoarea

9 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive
Omleta la cuptor cu legume