autor:

kok miori

» » Aperitive

Hexagone cu ciuperci

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 20 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 20 iulie 2011

Ingrediente
Ptr hexagoane-aluat de foietaj, forma hexagonala, forma mai mica rotunda, , ptr umplutura, 1-2fire de praz taiate rondele, 50 gr de unt, 750 gr de ciuperci proaspete sau congelate, 100 gr brinza galbena, 3oua, 170ml smantina, 1/2pahar de lapte, 1-2 lingurite de amidon de porumb

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

12 voturi

Mod de preparare

Din alautul de foietaj se scot hexagoane groase si in ele se face in mjloc cu o forma mai mica un rotund.Vezi putea vedea pe fotografii.
Se pun hexagoanele pe o tava cu pergament si se coc la 180 de grade-cuptorul incalzit dinainte-25-30 de minute pina se aureaza frumos .Scoatem tava din cuptor si apasam pe capac sa se lese in jos.Umplem cu umplutura de ciuperci si mai coacem 15 minute dupa care se pot servi.

Umplutura de ciuperci-Se topeste untul in tigaie si se prajeste prazul usor se adauga ciupercile se sareaza si se pipereaza la gust.
Intr-un bol se bat ouale bine se adauga smantina si laptele se da la gust si se adauga si brinza rasa.
Cind continutul din tigaie sa racit putin se adauga la oua se amesteca bine si daca este lichida se adauga 1-2 lingurite de amidon de porumb ca so intareasca.
Se pune cu o lingurita umplutura in hexagoane si se mai coace 15 minute.Sint foarte gustoase si aspectoase si sint bune ca un aperitiv sau gustare.Se pot servi caldute sau reci.Daca va raman se pot incalzi 1minut la microunde.
In acest gen sint si hexagoane dulci cu mere.
Daca ti-a placut reteta noastra "Hexagone cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Vinete la cuptor

Vinete la cuptor

Ceapa si rosiile le curatam de coaja si se taie separat cuburi. Se pune ceapa la calit cu 1 catel

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Salata de beof

Salata de beof

Pentru salata de boeuf eu folosesc o parte din carnea de pui fiarta (pieptul) pentru supa de pui.

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

12 voturi

Ingrediente

  • Ptr hexagoane-aluat de foietaj
  • forma hexagonala
  • forma mai mica rotunda
  • ptr umplutura
  • 1-2fire de praz taiate rondele
  • 50 gr de unt
  • 750 gr de ciuperci proaspete sau congelate
  • 100 gr brinza galbena
  • 3oua
  • 170ml smantina
  • 1/2pahar de lapte
  • 1-2 lingurite de amidon de porumb

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

8 voturi    1 comentariu
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

29 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

9 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Adauga reteta
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Chiftelute gigant de dovlecei umplute cu ou si gujoane de pui