autor:

Vekas

» » Mancaruri cu peste

Homari cu sos de sampanie

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 decembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 decembrie 2010

Ingrediente
(pentru 2 portii):, 2 homari de 800-900 g.,, 2 esalote,, 1 ceapa cu cuisoare infipte in ea,, 1 foaie de dafin,, 2 morcovi, taiati rondele,, 1 praz,, 16 crengute patrunjel+1 crenguta cimbru+1 tija de telina+1 crenguta de rozmarin ,toate prinse intr-un manunchi,, 150g.unt,, 300g.smantana,, 1 portocala,, 1 sticla de sampanie,, sare, , piper

Dificultate: Medie Timp: 1h 16 min

6 voturi

Mod de preparare

1.Intr-o cratita ,se prepara o supa cu legumele si plantele aromatice prinse in manunchi,se adauga foia de dafin,sampania,portocala desfacuta in felii, sare,piper si 2,5l. apa.
2.Se fierbe compozitia de mai sus 40 de minute, pe foc mic.
3.Se pun homarii in supa si se tin 20 de minute ,in cratita acoperita.Se scot si se pastreaza la cald.
4.Se scoate 1 l. de supa din cratita , se pune intr-o alta craticioara si se lasa sa fiarba 10 minute, pe foc mare.Se adauga smantana ,apoi untul taiat bucatele,amestecand pentru a se lega sosul.Se sareaza si pipereaza.
5.Se taie in doua homarii si se pun pe un platou incalzit in prealabil.Se acopera cu sosul fierbinte de sampanie si se serveste imediat.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Homari cu sos de sampanie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Peste cu ghimbir si sos caramel

Peste cu ghimbir si sos caramel

1. Se fierbe zaharul in 50 ml apa, la foc mic, timp de 10-15 minute, amestecand continuu, pana capata

3 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Creveti pane cu sos de maioneza cu usturoi

Creveti pane cu sos de maioneza cu usturoi

Am curatat crevetii numai de cap dupa care i-am spalat.Am pus o oala cu apa la fiert iar cand apa

7 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Luana

    Luana (Chef de cuisine) , 29 decembrie 2010

    Tentant........am sa-l incerc de Anul Nou,dar in loc de sampanie voi folosi vin alb*****

Dificultate

Medie

Timp

1h 16 min

6 voturi

Ingrediente

  • (pentru 2 portii):
  • 2 homari de 800-900 g.,
  • 2 esalote,
  • 1 ceapa cu cuisoare infipte in ea,
  • 1 foaie de dafin,
  • 2 morcovi
  • taiati rondele,
  • 1 praz,
  • 16 crengute patrunjel+1 crenguta cimbru+1 tija de telina+1 crenguta de rozmarin ,toate prinse intr-un manunchi,
  • 150g.unt,
  • 300g.smantana,
  • 1 portocala,
  • 1 sticla de sampanie,
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Luana

Luana (Chef de cuisine)

Tentant........am sa-l incerc de Anul Nou,dar in loc de sampanie voi folosi vin alb*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Salau in dovleac placintar Salau in dovleac placintar

Se taie capac la dovleac, se scot semintele si o mare cantitate din miez cu ajutorul unei linguri. Se sareaza pestii, se condimenteaza

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pastrav la cuptor si orez cu legume. Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pentru pastrav. Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade C. Pestele se spala bine cu apa rece, apoi se pune intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pangasius cu ciuperci la cuptor