autor:

valentina ionita

» » Conserve si muraturi

Hrean in otet pe gustul tau

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 29 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 29 aprilie 2009

Ingrediente
200 g hrean dat pe razatoarea mica, miere de albine naturala, otet de mere, sare dupa gust, apa fiarta si racita sau apa plata dupa gust pentru a diminua din taria si iuteala hreanului, 2-3 lingurite ulei pentru a da luciu, stralucire preparatului final

Dificultate: Redusa Timp: 1h

19 voturi

Mod de preparare

Hreanul se curata, se spala, se zvanta si se da pe razatoarea mica sau se toaca la blender. Personal imi place ca hreanul sa fie dat prin razatoarea mica.

Hreanul ras se amesteca cu sosul preparat din otet de mere, miere de albine si sare dupa gust, apoi se adauga putina apa pentru a obtine taria si consistenta dorita,iar la sfarsit se toarna 2-3 lingurite ulei si se amesteca bine. Se pastreaza in borcane si se serveste la preparate din carne, peste, legume si diferite sosuri.
Daca ti-a placut reteta noastra "Hrean in otet pe gustul tau" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Hrean cu sfecla rosie in otet pe gustul tau

Hrean cu sfecla rosie in otet pe gustul tau

Hreanul se curata, se spala, se zvanta bine si se da pe razatoarea mica sau se toaca la blender.

17 voturi    2 comentarii
1h 40 min
Salate de legume
Ardei copţi la borcan

Ardei copţi la borcan

Coaceţi ardeii( se pot coace şi în tava din cuptor, dar să-i întoarceţi).Îi închideţi într-o

19 voturi    3 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 noiembrie 2009

    Inainte sa pun capacele mai adaug cate putin ulei in borcane si capsez bine...Se pastreaza foarte bine in frigider...Eu am tinut cateva borcane de hrean simplu pe balcon si am deschis un borcan dupa o luna si a fost ok, nu am avut surprize neplacute,in schimb hreanul cu sfecla il pastrez numai in frigider...

  • Fara foto

    vero79 (Bucatar sef) , 18 noiembrie 2009

    La noi in familie se consuma foarte mult hrean Cum as putea sa-l pun sa stea si pentru iarna? Mersi pentru reteta

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 17 noiembrie 2009

    Foarte bun, dar si sanatos

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 17 noiembrie 2009

      Foarte bun,mai ales pentru sanatate.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 02 mai 2009

      Apa ??? Nu am incercat inca, numai cu miere sau zahar si otet....

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

19 voturi

Ingrediente

  • 200 g hrean dat pe razatoarea mica
  • miere de albine naturala
  • otet de mere
  • sare dupa gust
  • apa fiarta si racita sau apa plata dupa gust pentru a diminua din taria si iuteala hreanului
  • 2-3 lingurite ulei pentru a da luciu
  • stralucire preparatului final

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Inainte sa pun capacele mai adaug cate putin ulei in borcane si capsez bine...Se pastreaza foarte bine in frigider...Eu am tinut cateva borcane de hrean simplu pe balcon si am deschis un borcan dupa o luna si a fost ok, nu am avut surprize neplacute,in schimb hreanul cu sfecla il pastrez numai in frigider...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Gogonele in saramura Gogonele in saramura

Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti pentru culoare si decor. Se presara boabe

1 vot    1 comentariu
30 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti in otet Ardei iuti in otet

Se spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte. Separat, se pun la fiert, apa cu otetul, zaharul, sarea si mirodenii

2 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Vinete murate