autor:

Gustos_Ro

» » Aperitive

Hremzli ca in Maramures

Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 februarie 2014

Ingrediente
10 cartofi, 3 oua, 4 linguri de faina, Sare (dupa gust), Piper (dupa gust)

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

4 voturi

Mod de preparare

Se curata cartofii si se dau prin razatoare. Peste cartofi se adauga ouale, faina, sare si piper. Se amesteca toate ingredientele.



In uleiul incins se adauga treptat cate o lingura din compozitie si se lasa la prajit pana devin aurii.



Reteta face parte din a doua editie a programului de educatie culinara “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Gold Maya si Kotanyi Romania.



Reteta traditionala din Maramures ”Hremzli” (in Sighetul Marmatiei) sau ”Hermze” (in Baia Mare) a fost oferita de Pensiunea Ideal, din Baia Mare, judetul Maramures si a fost preparata de Dan-Silviu Boerescu a.k.a. Bucatarescu, in cadrul Campaniei ”Descopera traditiile culinare romanesti!”. Fotografiile retetei au fost realizate de Point Studio.
Daca ti-a placut reteta noastra "Hremzli ca in Maramures" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu oua
Dejun simplu, rapid si gustos

Dejun simplu, rapid si gustos

Se bat ouale spuma, se adauga piper si sare. Intr-o farfurie adanca se pune cana de lapte, se da

9 voturi    7 comentarii
30 min
Aperitive cu oua
Omletă cu ciuperci

Omletă cu ciuperci

Ciupercile se curăță cu o perie sau un șervet de hârtie și se taie felii - eu de data asta

2 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive cu oua

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Cristina Costachi , 09 decembrie 2014

    astea-s tocineii din Bucovina

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

4 voturi

Ingrediente

  • 10 cartofi
  • 3 oua
  • 4 linguri de faina
  • Sare (dupa gust)
  • Piper (dupa gust)

Raporteaza reteta

Retete
de Gustos_Ro
Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Philips Multicooker are un program special pentru pilaf si instructiuni pentru preparare. Dupa 40

5 voturi    4 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Berbecut cu sos de legume

Berbecut cu sos de legume

Pulpa de berbecut impreuna cu usturoiul, piperul, sarea, foile de dafin, uleiul de masline si vinul

2 voturi    1 comentariu
1h 40 min
Fripturi
Vinete umplute - reteta din Muntenia

Vinete umplute - reteta din Muntenia

Se taie vinetele in doua pe lungime si se pun in apa cu sare pentru 30 de minute. Se scot din apa,

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu oua

Tarta morarului Tarta morarului

Se prepara un blat din ingredientele mentionate, apoi se intinde intr-o folie de plastic, cu un sucitor, in foaie de 0,5 cm grosime,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Placinta cu ciuperci in aluat fraged Placinta cu ciuperci in aluat fraged

Se pune o foaie de aluat in vas, iar in interior se pun toate legumele pe rand asezate, se toaarna compozitia de oua cu iaurt. Se coace

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Ouă în zăpadă