autor:

Cely Snijec

» » Conserve si muraturi

HRIBI CONGELATI

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 septembrie 2009

Ingrediente
Hribi proaspeti

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Cureti hribii,tai felii, speli in cateva ape,scurgi si dai la fiert in apa clocotita. Cum da un clocot, strecori, clatesti si dai din nou la fiert cu putina sare, foi de dafin si cimbru.Lasi sa fiarba o jumatate de ora dupa care clatesi cu apa rece si lasi la scurs o ora. Portionezi in pungi cat pentru o mancare, dai la congelator. Iarna folosesti la tocanit de carne, sau mancarica de ciuperci cu usturoi sau cu smantana.Poti folosi si la salate. Se pastreaza foarte bine.
Daca ti-a placut reteta noastra "HRIBI CONGELATI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Gem de rosii

Gem de rosii

Fin si parfumat, cu o culoare intensa, minunat pentru prepararea aluaturi-lor dulci gen fursecuri

15 voturi    11 comentarii
1h 40 min
Conserve si muraturi
Pesmet de casa

Pesmet de casa

Cand va ramane paine, nu o aruncati, taiati-o felii si uscati-o putin la cuptor ca sa nu mucegaiasca.

11 voturi    9 comentarii
25 min
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rodica Ionescu , 22 martie 2014

    E pacat sa arunci apa, lasi sa scada, sau nu pui decat foarte putina

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2010

    Si mie imi plac,dar atat de multe as vrea sa pun la congelator...ca niciodata nu sunt de ajuns sertarele...

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 09 noiembrie 2009

    sunt ft buni congelati!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 septembrie 2009

      Cu ani in urma mai congelam si eu ca faceam f. des pizza pt copii, erau tare buni.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 24 septembrie 2009

      Bun. Intr-adevar se pastreaza foarte bine.

    • NicoletaC

      NicoletaC (Chef de cuisine) , 19 septembrie 2009

      Din pacate, nu am invatat sa cunosc ciupercile "bune". Le folosesc pe cele din conserva si soiurile proaspete de pleurotus si champignon in mancaruri, dar in special la checul cu ciuperci si verdeata.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009

      Buni cu diferite ocazii, la indemana din congelator.

    • Alina

      Alina (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2009

      Cely, si eu folosesc aceiasi tehnica. Stau foarte bine. Si soiurile champinon si pleurotus se pot congele in acelasi mod.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Hribi proaspeti

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

65 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

27 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

mirey (Chef de cuisine)

Si mie imi plac,dar atat de multe as vrea sa pun la congelator...ca niciodata nu sunt de ajuns sertarele...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Gogonele in saramura Gogonele in saramura

Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti pentru culoare si decor. Se presara boabe

1 vot    1 comentariu
30 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti in otet Ardei iuti in otet

Se spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte. Separat, se pun la fiert, apa cu otetul, zaharul, sarea si mirodenii

2 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Visine la borcan