autor:

SIMONA PATRAS

» » Conserve si muraturi

Hribi conservati in ulei de masline

Autor: SIMONA PATRAS (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 august 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: SIMONA PATRAS (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 august 2014

Ingrediente
1 kg hribi, cimbru verde, 5 catei de usturoi, frunze de dafin, amestec de piper boabe mozaic si coriandru, boabe ienibahar, ulei de masline, sare de mare

Dificultate: Medie Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

Hribii proaspeti culesi din padure se spala bine cu apa rece si se lasa la scurs pe un servet absorbant .



Cei mai mari se taie in doua, iar cei mai mici se lasa intregi.



Hribii se oparesc in apa si sare, apoi se lasa sa se raceasca.



Intr-un bol se amesteca piperul boabe mozaic si coriandru, boabele de ienibahar, usturoiul curatat si taiat felii subtiri,crengute de cimbru mici, foile de dafin, sarea.



Se adauga hribii si se amesteca bine toate ingredientele.



Hribii se pun in borcane si se toarna uleiul de masline cat sa ii acopere.



Se inchid borcanele etans si se sterlizeaza pe baie de aburi timp de 25 -30 minute.



Se lasa borcanele sa se raceasca , apoi se depoziteaza intr-un loc uscat si racoros.
Daca ti-a placut reteta noastra "Hribi conservati in ulei de masline" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
DIN CATEGORIA LEGUME CONGELATE CRUDE - DOVLECEI

DIN CATEGORIA LEGUME CONGELATE CRUDE - DOVLECEI

Dovleceii se pot congela in mai multe moduri in functie de modul de preparare.Se vor alege dovlecei

39 voturi    6 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Castraveti in otet

Castraveti in otet

Castravetii se aseaza in picioare intr-un borcan sau se taie felii de 5mm si se pun taiati in borcane... Adaugam

39 voturi    5 comentarii
20 min
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    , 01 octombrie 2014

    sunt foarte buni ,am mancat ,dar aveau si otet pus la consevat ,anul trecut am facut si eu ,dar hribii si ghebele sunt foarte scumpe ,in market anul trecut ajungand la 120 lei kg

Dificultate

Medie

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • 1 kg hribi
  • cimbru verde
  • 5 catei de usturoi
  • frunze de dafin
  • amestec de piper boabe mozaic si coriandru
  • boabe ienibahar
  • ulei de masline
  • sare de mare

Raporteaza reteta

Retete
de SIMONA PATRAS
Miel cu masline si sos de ansoa

Miel cu masline si sos de ansoa

Carnea de miel se taie bucati potrivite, spala si se sterge cu un prosop absorbant. Se condimenteaza

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Macarons cu crema de ciocolata, migdale si nuca

Macarons cu crema de ciocolata, migdale si nuca

Preparare macarons: Faina de migdale se amesteca cu zaharul pudra si se cern de 2-3 ori printr-o

1 vot    3 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale

Se amesteca drojdia cu laptele caldut si o lingura de zahar. Separat se oparesc 3 linguri de

4 voturi    2 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

0 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Sirop din flori de salcam Sirop din flori de salcam

Se pune apa la fiert intr-o oala mare si atunci cand da in clocote, se pun in ea florile de salcam spalate. Se fierb 30-40 de minute,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata din flori de salcam