Hribi conservati in ulei de masline

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Hribi conservati in ulei de masline

Ingrediente

  • 1 kg hribi
  • cimbru verde
  • 5 catei de usturoi
  • frunze de dafin
  • amestec de piper boabe mozaic si coriandru
  • boabe ienibahar
  • ulei de masline
  • sare de mare

Mod de preparare

Hribii proaspeti culesi din padure se spala bine cu apa rece si se lasa la scurs pe un servet absorbant .

Cei mai mari se taie in doua, iar cei mai mici se lasa intregi.

Hribii se oparesc in apa si sare, apoi se lasa sa se raceasca.

Intr-un bol se amesteca piperul boabe mozaic si coriandru, boabele de ienibahar, usturoiul curatat si taiat felii subtiri,crengute de cimbru mici, foile de dafin, sarea.

Se adauga hribii si se amesteca bine toate ingredientele.

Hribii se pun in borcane si se toarna uleiul de masline cat sa ii acopere.

Se inchid borcanele etans si se sterlizeaza pe baie de aburi timp de 25 -30 minute.

Se lasa borcanele sa se raceasca , apoi se depoziteaza intr-un loc uscat si racoros.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure