Patria acestei plante sunt padurile din Himalaia. In prezent din boabele de hrisca se pregatesc multe feluri de mancare, se utilizeaza in scopuri curative si este inclusa in dietele diferitelor maladii. Este bogata in proteine si glucide, contine o cantitate mica de lipide. La fel, in hrisca se gasesc microelemente utile ca fosforul, iodul, calciu, fierul, vitaminele din grupul B si rutina. Cel mai important, hrisca este o sursa de fier pentru organism. Includerea in ratia alimentara a terciului de hrisca cu lapte duce la cresterea nivelului de dopamina, contribuind astfel la inlaturarea depresiei. (P.O.)
1.Hrisca se curata de impuritati, se clateste, apoi se pune la inmuiat in apa si se lasa peste noapte.
2.Dimineata se scurge de apa si se pune in laptele incalzit si se da in citeva clocote.
3.Amestecam cu 2 lingurite miere, presaram putina scortisoara si terciul e gata.
Putem amesteca in terci si o banana.
Pofta buna !

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii