Hummus rosu

Hummus rosu

Ingrediente

  • 1 conservă de năut (sau fiert în casa, este mult mai bun aşa)
  • 2 linguri de tahina (pastă de susan)- eu atât am pus aici- sau mai multe, dacă preferați, dar nu mai mult de 4, totuși, pentru că e super consistentă și apoi o să vi se pară puțin grețoasă
  • 4 căței de usturoi
  • zeama de la o lămâie (sau mai mult dacă vă place, oricum o să gustați să potriviți de condimente)
  • 2 linguri ulei de măsline
  • sare, după gust
  • piper, 1/2 de linguriță (eu am pus un amestec arăbesc)
  • ulei de măsline, boia de ardei dulce/sumac, boabe de năut sau muguri de pin ușor rumeniți pentru decor
  • umătate de linguriță de chimion măcinat,
  • roșii deshidratate, lăsate la hidratat tot peste noapte în apă călduță,
  • două lingurițe cu pastă de ardei iute
  • o mână de frunze de pătrunjel tocate mărunt

Mod de preparare

Nu știu alții cum sunt, dar eu când mă gândesc la hummus simt nevoia irezistibilă să încerc noi combinații, să văd dacă e chiar o nebunie a mea sau felul ăsta e bun no matter what!

Eu una declar solemn: e bun oricum, în orice combinație, la orice oră, părerea mea! Ieri mi-a venit din nou pofta de hummus (deși cu o zi înainte tocmai mâncasem o porție, cu falafel și labneh-cremă de iaurt, la un restaurant arăbesc), așa că am pus peste noapte la înmuiat o cană de năut, azi l-am fiert și am pus ingredientele de bază de aici și în plus jumătate de linguriță de chimion măcinat, apoi am adăugat roșii deshidratate, lăsate la hidratat tot peste noapte în apă călduță, două lingurițe cu pastă de ardei iute- toate au ajuns în blender, peste compoziția de bază și apoi am mai aruncat cu grație o mână de frunze de pătrunjel tocate mărunt. Nebunie totală! Mâine o să încerc o altă combinație, că mi-a mai rămas năut fiert, dar până atunci mă duc să mai mănânc niște hummus din ăsta, că prea e bun!

Poftă bună!

Alte retete delicioase gasiti pe blogul Mariana Kitchening.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise