autor:

autor

» » Aperitive

Hummus rosu

    Reteta postata pe: 04 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 04 februarie 2014

Ingrediente
1 conservă de năut (sau fiert în casa, este mult mai bun aşa), 2 linguri de tahina (pastă de susan)- eu atât am pus aici-  sau mai multe, dacă preferați, dar nu mai mult de 4, totuși, pentru că e super consistentă și apoi o să vi se pară puțin grețoasă, 4 căței de usturoi, zeama de la o lămâie (sau mai mult dacă vă place, oricum o să gustați să potriviți de condimente), 2 linguri ulei de măsline, sare, după gust, piper, 1/2 de linguriță (eu am pus un amestec arăbesc), ulei de măsline, boia de ardei dulce/sumac, boabe de năut sau muguri de pin ușor rumeniți pentru decor, umătate de linguriță de chimion măcinat,, roșii deshidratate, lăsate la hidratat tot peste noapte în apă călduță,, două lingurițe cu pastă de ardei iute, o mână de frunze de pătrunjel tocate mărunt

Dificultate: Redusa Timp: nespecificat

2 voturi

Mod de preparare

Nu știu alții cum sunt, dar eu când mă gândesc la hummus simt nevoia irezistibilă să încerc noi combinații, să văd dacă e chiar o nebunie a mea sau felul ăsta e bun no matter what!



Eu una declar solemn: e bun oricum, în orice combinație, la orice oră, părerea mea! Ieri mi-a venit din nou pofta de hummus (deși cu o zi înainte tocmai mâncasem o porție, cu falafel și labneh-cremă de iaurt, la un restaurant arăbesc), așa că am pus peste noapte la înmuiat o cană de năut, azi l-am fiert și am pus ingredientele de bază de aici și în plus jumătate de linguriță de chimion măcinat, apoi am adăugat roșii deshidratate, lăsate la hidratat tot peste noapte în apă călduță, două lingurițe cu pastă de ardei iute- toate au ajuns în blender, peste compoziția de bază și apoi am mai aruncat cu grație o mână de frunze de pătrunjel tocate mărunt. Nebunie totală! Mâine o să încerc o altă combinație, că mi-a mai rămas năut fiert, dar până atunci mă duc să mai mănânc niște hummus din ăsta, că prea e bun!

Poftă bună!



Alte retete delicioase gasiti pe blogul Mariana Kitchening.
Daca ti-a placut reteta noastra "Hummus rosu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Guguluf aperitiv din carne tocata

Guguluf aperitiv din carne tocata

Intr-un castron amestecam carnea tocata cu ouale, sarea, piperul, cimbrul si usturoiul tocat marunt. Prazul

9 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Hexagone cu ciuperci

Hexagone cu ciuperci

Din alautul de foietaj se scot hexagoane groase si in ele se face in mjloc cu o forma mai mica un

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

nespecificat

2 voturi

Ingrediente

  • 1 conservă de năut (sau fiert în casa
  • este mult mai bun aşa)
  • 2 linguri de tahina (pastă de susan)- eu atât am pus aici-  sau mai multe
  • dacă preferați
  • dar nu mai mult de 4
  • totuși
  • pentru că e super consistentă și apoi o să vi se pară puțin grețoasă
  • 4 căței de usturoi
  • zeama de la o lămâie (sau mai mult dacă vă place
  • oricum o să gustați să potriviți de condimente)
  • 2 linguri ulei de măsline
  • sare
  • după gust
  • piper
  • 1/2 de linguriță (eu am pus un amestec arăbesc)
  • ulei de măsline
  • boia de ardei dulce/sumac
  • boabe de năut sau muguri de pin ușor rumeniți pentru decor
  • umătate de linguriță de chimion măcinat,
  • roșii deshidratate
  • lăsate la hidratat tot peste noapte în apă călduță,
  • două lingurițe cu pastă de ardei iute
  • o mână de frunze de pătrunjel tocate mărunt

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

104 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

61 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Cum se fierbe porumbul Cum se fierbe porumbul

Cand doriti sa fierbeti porumbul congelat,il introduceti direct in apa fiarta sau il fierbeti la aburi,astfel isi ca pastra culoarea

9 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive
Humus reţetă Humus reţetă

Se alege nautul si se lasa la inmuiat in apa calda 24 de ore.Se scurege de apa si se cojesc boabele prin frecare in palme. (.Eu am observat

6 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive
Pastida (placinta cu ciuperci)