autor:

autor

» » Aperitive

Hummus rosu

    Reteta postata pe: 04 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 04 februarie 2014

Ingrediente
1 conservă de năut (sau fiert în casa, este mult mai bun aşa), 2 linguri de tahina (pastă de susan)- eu atât am pus aici-  sau mai multe, dacă preferați, dar nu mai mult de 4, totuși, pentru că e super consistentă și apoi o să vi se pară puțin grețoasă, 4 căței de usturoi, zeama de la o lămâie (sau mai mult dacă vă place, oricum o să gustați să potriviți de condimente), 2 linguri ulei de măsline, sare, după gust, piper, 1/2 de linguriță (eu am pus un amestec arăbesc), ulei de măsline, boia de ardei dulce/sumac, boabe de năut sau muguri de pin ușor rumeniți pentru decor, umătate de linguriță de chimion măcinat,, roșii deshidratate, lăsate la hidratat tot peste noapte în apă călduță,, două lingurițe cu pastă de ardei iute, o mână de frunze de pătrunjel tocate mărunt

Dificultate: Redusa Timp: nespecificat

2 voturi

Mod de preparare

Nu știu alții cum sunt, dar eu când mă gândesc la hummus simt nevoia irezistibilă să încerc noi combinații, să văd dacă e chiar o nebunie a mea sau felul ăsta e bun no matter what!



Eu una declar solemn: e bun oricum, în orice combinație, la orice oră, părerea mea! Ieri mi-a venit din nou pofta de hummus (deși cu o zi înainte tocmai mâncasem o porție, cu falafel și labneh-cremă de iaurt, la un restaurant arăbesc), așa că am pus peste noapte la înmuiat o cană de năut, azi l-am fiert și am pus ingredientele de bază de aici și în plus jumătate de linguriță de chimion măcinat, apoi am adăugat roșii deshidratate, lăsate la hidratat tot peste noapte în apă călduță, două lingurițe cu pastă de ardei iute- toate au ajuns în blender, peste compoziția de bază și apoi am mai aruncat cu grație o mână de frunze de pătrunjel tocate mărunt. Nebunie totală! Mâine o să încerc o altă combinație, că mi-a mai rămas năut fiert, dar până atunci mă duc să mai mănânc niște hummus din ăsta, că prea e bun!

Poftă bună!



Alte retete delicioase gasiti pe blogul Mariana Kitchening.
Daca ti-a placut reteta noastra "Hummus rosu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Chiftele cu cartofi si branza dulce

Chiftele cu cartofi si branza dulce

Cartofii se fierb 20-30 minute in coaja,se scot din apa,se racesc putin si se curata de pielita; Se

19 voturi    7 comentarii
30 min
Aperitive
Pranz ardelenesc

Pranz ardelenesc

Se taie feliute slanina si telemeaua. Rosia se taie feliute Castravetele se taie rondele. Ceapa

5 voturi    6 comentarii
30 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.49 lei

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

nespecificat

2 voturi

Ingrediente

  • 1 conservă de năut (sau fiert în casa
  • este mult mai bun aşa)
  • 2 linguri de tahina (pastă de susan)- eu atât am pus aici-  sau mai multe
  • dacă preferați
  • dar nu mai mult de 4
  • totuși
  • pentru că e super consistentă și apoi o să vi se pară puțin grețoasă
  • 4 căței de usturoi
  • zeama de la o lămâie (sau mai mult dacă vă place
  • oricum o să gustați să potriviți de condimente)
  • 2 linguri ulei de măsline
  • sare
  • după gust
  • piper
  • 1/2 de linguriță (eu am pus un amestec arăbesc)
  • ulei de măsline
  • boia de ardei dulce/sumac
  • boabe de năut sau muguri de pin ușor rumeniți pentru decor
  • umătate de linguriță de chimion măcinat,
  • roșii deshidratate
  • lăsate la hidratat tot peste noapte în apă călduță,
  • două lingurițe cu pastă de ardei iute
  • o mână de frunze de pătrunjel tocate mărunt

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

102 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

61 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Carnati de casa in aluat de pizza Carnati de casa in aluat de pizza

Se face un aluat simplu de pizza din ingredientele mai sus mentionate si se lasa la dospit cam 15-20 de minute Se intinde aluatul in

23 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Rulada aperitiv in trei culori