Humus reţetă

Humus reţetă

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Humus reţetă

Ingrediente

  • 350 g naut fiert sau din conserva, scurs
  • 180 g pasta de susan (tahini)
  • 2 catei usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • zeama de la o lamaie
  • 6 linguri de lichid scurs de pe naut
  • 1 praf de chilli
  • 1 praf de chimen macinat
  • 1 lingurita sare
  • boia dulce pentru decor
  • un varf de cutit de bicarbonat de sodiu

Mod de preparare

Nautul la conserve se mentine destul de bine, din punct de vedere al nutrientilor, existand o pierdere de maximum 15% de vitamine fata de varianta proaspata.

Boabe de naut prefierte se spala sub jet de apa rece si apoi se vor aduce la temperatura de fierbere in cateva minute, pe foc.

Orientalii pun putin bicarbonat de sodiu in apa in care fierb boabele de naut, asa ca am pus si eu...

Se pun toate ingredientele intr-un robot de bucatarie sau se amesteca folosind un mixer vertical, pana se obtine un amestec omogen. La servire se stropeste cu ulei de masline iar pentru decor se presara boia dulce de ardei.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor