autor:

valentina ionita

» » , Retete de post, Salate

Humus rapid preparat din naut prefiert la borcan

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 16 martie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 16 martie 2015

Ingrediente
350 g naut fiert sau din conserva, scurs, 180 g pasta de susan (tahini), 2 catei usturoi, 2 linguri ulei de masline, zeama de la o lamaie, 6 linguri de lichid scurs de pe naut, 1 praf de chilli, 1 praf de chimen macinat, 1 lingurita sare, boia dulce pentru decor, un varf de cutit de bicarbonat de sodiu

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Nautul la conserve se mentine destul de bine, din punct de vedere al nutrientilor, existand o pierdere de maximum 15% de vitamine fata de varianta proaspata.
Boabe de naut prefierte se spala sub jet de apa rece si apoi se vor aduce la temperatura de fierbere in cateva minute, pe foc.
Orientalii pun putin bicarbonat de sodiu in apa in care fierb boabele de naut, asa ca am pus si eu...
Se pun toate ingredientele intr-un robot de bucatarie sau se amesteca folosind un mixer vertical, pana se obtine un amestec omogen. La servire se stropeste cu ulei de masline iar pentru decor se presara boia dulce de ardei.
Daca ti-a placut reteta noastra "Humus rapid preparat din naut prefiert la borcan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
Stroganoff de ciuperci cu tarhon

Stroganoff de ciuperci cu tarhon

1. Incinge o tigaie la foc potrivit, apoi adauga untul.Caleste ceapa impreuna cu usturoiul, pana

4 voturi    7 comentarii
30 min
Salate de legume
Conopida cu maioneza si usturoi

Conopida cu maioneza si usturoi

Inainte de toate pregatim conopida: ii rupem frunzele, taiem buchetelele de conopida si le spalam

25 voturi    10 comentarii
50 min
Salate de legume

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 martie 2015

    Multumesc... E delicios si il recomand cu drag...

  • Fara foto

    Irina Scripcaru , 18 martie 2015

    trebuie incercata!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 350 g naut fiert sau din conserva
  • scurs
  • 180 g pasta de susan (tahini)
  • 2 catei usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • zeama de la o lamaie
  • 6 linguri de lichid scurs de pe naut
  • 1 praf de chilli
  • 1 praf de chimen macinat
  • 1 lingurita sare
  • boia dulce pentru decor
  • un varf de cutit de bicarbonat de sodiu

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc... E delicios si il recomand cu drag...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate de legume

Salata usoara de rosioare cu ciuperci Salata usoara de rosioare cu ciuperci

Ciupercile vin taiate felii si calite in putin ulei si le lasam sa se raceasca putin. Rosioarele le taiem felii si ceapa de asemeni;

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive
Dovlecei cu parmezan Dovlecei cu parmezan

Se taie rondele dovlecelul, se sareaza si se lasa la scurs 15 minute, apoi se scot rondelele pe un servetel absorbant. Se asaza rondelele

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive
Salata de varza dulce