autor:

valentina ionita

» » , Retete de post, Salate

Humus reţetă

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 16 martie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 16 martie 2015

Ingrediente
350 g naut fiert sau din conserva, scurs, 180 g pasta de susan (tahini), 2 catei usturoi, 2 linguri ulei de masline, zeama de la o lamaie, 6 linguri de lichid scurs de pe naut, 1 praf de chilli, 1 praf de chimen macinat, 1 lingurita sare, boia dulce pentru decor, un varf de cutit de bicarbonat de sodiu

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Nautul la conserve se mentine destul de bine, din punct de vedere al nutrientilor, existand o pierdere de maximum 15% de vitamine fata de varianta proaspata.

Boabe de naut prefierte se spala sub jet de apa rece si apoi se vor aduce la temperatura de fierbere in cateva minute, pe foc.

Orientalii pun putin bicarbonat de sodiu in apa in care fierb boabele de naut, asa ca am pus si eu...

Se pun toate ingredientele intr-un robot de bucatarie sau se amesteca folosind un mixer vertical, pana se obtine un amestec omogen. La servire se stropeste cu ulei de masline iar pentru decor se presara boia dulce de ardei.
Daca ti-a placut reteta noastra "Humus reţetă" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate
Humus reţetă

Humus reţetă

Spălaţi năutul şi îl lăsaţi în apă caldă să se înmoaie 3 ore pentru a

0 voturi    0 comentarii
2h
Retete de post
Humus reţetă

Humus reţetă

Se alege nautul si se lasa la inmuiat in apa calda 24 de ore.Se scurege de apa si se cojesc boabele

6 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
239.99 lei
215.99 lei

Crockpot Express

- 10 %
999.99 lei
899.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 martie 2015

    Multumesc... E delicios si il recomand cu drag...

  • Fara foto

    Irina Scripcaru , 18 martie 2015

    trebuie incercata!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 350 g naut fiert sau din conserva
  • scurs
  • 180 g pasta de susan (tahini)
  • 2 catei usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • zeama de la o lamaie
  • 6 linguri de lichid scurs de pe naut
  • 1 praf de chilli
  • 1 praf de chimen macinat
  • 1 lingurita sare
  • boia dulce pentru decor
  • un varf de cutit de bicarbonat de sodiu

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

50 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

76 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc... E delicios si il recomand cu drag...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate

Salata rece cu orez Salata rece cu orez

Am pus orezul la fiert in apa fiarta, sarata. Sfat: orezul se poate fierbe si amesteca din cand in cand sau se poate pune direct in

10 voturi    4 comentarii
15 min
Salate
Salata Italiana Salata Italiana

Se fierb pastele in apa cu sare. Intre timp, se taie feliute sau julien, sunca presata, maslinele si ardeiul capia. Dupa ce s-au fiert

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Paste si pizza
Salata orientala de post