Ingrediente
350 g naut fiert sau din conserva, scurs, 180 g pasta de susan (tahini), 2 catei usturoi, 2 linguri ulei de masline, zeama de la o lamaie, 6 linguri de lichid scurs de pe naut, 1 praf de chilli, 1 praf de chimen macinat, 1 lingurita sare, boia dulce pentru decor, un varf de cutit de bicarbonat de sodiu
Dificultate: Redusa | Timp: 30 min
3 voturi
Mod de preparare
Boabe de naut prefierte se spala sub jet de apa rece si apoi se vor aduce la temperatura de fierbere in cateva minute, pe foc.
Orientalii pun putin bicarbonat de sodiu in apa in care fierb boabele de naut, asa ca am pus si eu...
Se pun toate ingredientele intr-un robot de bucatarie sau se amesteca folosind un mixer vertical, pana se obtine un amestec omogen. La servire se stropeste cu ulei de masline iar pentru decor se presara boia dulce de ardei.