autor:

autor

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Iahnie de cartofi cu ceapa

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
500 gr. cartofi, 3 cepe, sare, piper, 1 buc. telina mica, 1 foaie de dafin, 1 cub zahar, putin sos de rosii (bulion), boia, 3 linguri ulei, 1 lingura faina, marar si patrunjel

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Se taie cepele marunt. Se rumeneste faina in uleiul incins, se adauga ceapa. Cind s-a rumenit si ceapa, se pun cartofii taiati si se amesteca toate pe foc. Se toarna apa fiarta cit sa acopere cartofii, apoi se adauga telina, sarea, piperul, boiaua, zaharul, foaia de dafin si se lasa sa fiarba pina se inmoaie cartofii. La urma se adauga bulionul. Se presara verdeata taiata marunt. Se lasa pe foc mic sa scada zeama.
Se poate servi si calda, si rece
Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de cartofi cu ceapa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Conopida pane (arabeasca)

Conopida pane (arabeasca)

Conopida se taie in buchetele cam de marimea unui ou mare sau ceva mai mare (rezulta cam 16 bucati) Buchetelele

15 voturi    10 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancarica de cartofi

Mancarica de cartofi

Se curata cartofii si se taie in cuburi.Restul legumelor le curatam si le taiem marunt.Carnatul afumat

5 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 500 gr. cartofi
  • 3 cepe
  • sare
  • piper
  • 1 buc. telina mica
  • 1 foaie de dafin
  • 1 cub zahar
  • putin sos de rosii (bulion)
  • boia
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingura faina
  • marar si patrunjel

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

100 voturi    17 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Sarmalute in dovleac placintar si dovleac patisson:)