autor:

flori de piatra

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

IAHNIE DE FASOLE

Autor: flori de piatra (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: flori de piatra (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 aprilie 2009

Ingrediente
500-600 g fasole boabe,2 cepe, 1 morcov, 1 pastarnac, 1 radacina patrunjel (facultativ), telina, suc de rosii sau 1-2 linguri bulion, piper boabe, foi de dafin, marar sau patrunjel verde (la alegere), 50 ml ulei, sare, cimbru (facultativ).

Dificultate: Medie Timp: 1h

21 voturi

Mod de preparare

Fasolea se alege si se spala in cateva ape reci. Se lasa de seara pana dimineata la inmuiat intr-o cantitate suficienta de apa astfel ca fasolea sa ramana in permanenta in apa sau nu se mai lasa la inmuiat ci se pune la fiert in oala sub presiune.
Sfat: prima apa se arunca dupa ce a dat in clocot si se inlocuieste cu alta apa calda chiar fierbinte si se pune din nou la fiert de data aceasta cu legumele tocate marunt sau date pe razatoarea mica sau mare dupa cum preferati.(La fel se procedeaza si in cazul cand o puneti la oala sub presiune). Se adauga uleiul , sarea si piperul si se lasa la fiert la foc mic.Se amesteca din cand in cand ,iar cand scade si fasolea nu este inca bine fiarta se completeaza cu apa calda.
Cand fasolea este bine fiarta se adauga sucul de rosii sau bulionul desfacut in putina apa rece. Se mai continua fierberea cateva minute, dupa care se pun foile de dafin, putin cimbru.
Se serveste cu verdeata deasupra alaturi de muraturi sau de salata sau se poate servi ca garnitura la orice fel de friptura, carnati prajiti, etc.
Daca ti-a placut reteta noastra "IAHNIE DE FASOLE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Iahnie de fasole alba cu pui

Iahnie de fasole alba cu pui

Se sareaza si pipareaza carnea de pui si se prajeste cateva minute pe toate partile intr-o tigaie

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
iahnie de fasole cu sunca afumata

iahnie de fasole cu sunca afumata

- fasolea se tine 12 ore la inmuiat in apa rece,se pune la fiert se arunca apa de 2 ori, a 3 a oara

8 voturi    1 comentariu
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • gratiela

    gratiela (Chef de cuisine) , 30 octombrie 2011

    pentru a accentua savoarea mancarii , eu inabus mai intai legumele impreuna cu mirodeniile in ulei ( nu le prajesc, doar le inabus putin pt.a-si amesteca aromele) , iar spre sfarsitul prepararii mancarii adaug un ingredient surpriza , care da o aroma deosebita : un varf de lingurita de leustean tocat marunt . incercati, chiar daca aveti retineri si nu veti regreta .

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 august 2010

    O bunatate !

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 21 noiembrie 2009

    Foarte buna iahnia de fasole.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 15 noiembrie 2009

      foarte buna, se poate gati cu carnita, dar si de post. Si eu pun cimbru.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 noiembrie 2009

      Bun,bun,super bun....,mai ales ca de azi a inceput postul...

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2009

      Ce buna este fasolea mai ales daca mai pui si putina afumatura.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009

      Foarte gustoasa

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

21 voturi

Ingrediente

  • 500-600 g fasole boabe,2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 radacina patrunjel (facultativ)
  • telina
  • suc de rosii sau 1-2 linguri bulion
  • piper boabe
  • foi de dafin
  • marar sau patrunjel verde (la alegere)
  • 50 ml ulei
  • sare
  • cimbru (facultativ).

Raporteaza reteta

Retete
de flori de piatra
Iepure cu masline

Iepure cu masline

Se spala iepurele f. bine, se curata de pielite, par, alice si se curge de sangele pe care-l lasa.

20 voturi    3 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Tochitura de vanat

Tochitura de vanat

Maruntaiele se spala bine in apa rece. Se toaca in cubulete potrivite si se pun in uleiul deja incins

16 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Supa cu galuste

Supa cu galuste

Se spala carnea de pasare si se pune la fiert. Se ia spuma pe care o lasa, se adauga ceapa, pastarnacul,

31 voturi    16 comentarii
2h
Supe de carne

gratiela (Chef de cuisine)

pentru a accentua savoarea mancarii , eu inabus mai intai legumele impreuna cu mirodeniile in ulei ( nu le prajesc, doar le inabus putin pt.a-si amesteca aromele) , iar spre sfarsitul prepararii mancarii adaug un ingredient surpriza , care da o aroma deosebita : un varf de lingurita de leustean tocat marunt . incercati, chiar daca aveti retineri si nu veti regreta .

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Varza noua cu marar si afumatura