autor:

dicarmencitta1957

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Iahnie de fasole

Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 15 octombrie 2009

Ingrediente
1 kg fasole boabe(alba)., 2 cepe rosii., 1 morcov., 100 gr bulion., 5 linguri ulei (din samburi de masline)., 1 lingurita boia dulce., 1 bucata de afumatura(500 gr)., un praf de bicarbonat de sodiu., marar tocat marunt., patrunjel tocat marunt., 2 foi dafin., sare, piper proaspat macinat.

Dificultate: Redusa Timp: 2h

5 voturi

Mod de preparare

Fasolea se pune la inmuiat cu o seara inainte, in apa rece. Dimineata fasolea este hidratata, iar pielita poate chiar sa fie indepartata de pe boabele de fasole. Scurgem toata apa si punem fasolea la fiert in apa rece, cu un praf de bicarbonat de sodiu. Se lasa sa fiarba 20 minute, dupa care se arunca apa si se pune din nou la fiert. Se toaca ceapa si morcovul si se calesc. Se adauga bulionul si o lingurita de boia si se mai lasa pe foc 2-3 minute. Cand fasolea este aproape fiarta si a scazut suficient, se adauga acest amestec peste fasole,si apoi se pun urmatoarele:bucata de carne afumata, piperul, frunzele de dafin si se da la cuptor inca aproximativ 1 ora, pentru a scadea complet. Cand este gata, se presara peste iahnia de fasole, patrunjel si marar tocat si se acopera. Se poate servi cu castraveti acri sau gogosari la otet.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Simfonia Iahnie de fasole a la Tradaro

Simfonia Iahnie de fasole a la Tradaro

- Pentru reusita unei iahnii delicioase, este bine ca fasolea sa fie pusa la inmuiat de seara pentru

14 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Iahnie de fasole alba cu pui

Iahnie de fasole alba cu pui

Se sareaza si pipareaza carnea de pui si se prajeste cateva minute pe toate partile intr-o tigaie

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 03 august 2010

    Super !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2009

    O bunatate...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009

    foarte buna

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 16 octombrie 2009

      O bunatate.

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2009

      Buna iahnia ta.O intrebare:de ce ai pus bicarbonat de sodiu la fiert fasolea?Nu am auzit si nici nu am folosit.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2009

      Foarte gustoasa.Mi s-a facut pofta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

5 voturi

Ingrediente

  • 1 kg fasole boabe(alba).
  • 2 cepe rosii.
  • 1 morcov.
  • 100 gr bulion.
  • 5 linguri ulei (din samburi de masline).
  • 1 lingurita boia dulce.
  • 1 bucata de afumatura(500 gr).
  • un praf de bicarbonat de sodiu.
  • marar tocat marunt.
  • patrunjel tocat marunt.
  • 2 foi dafin.
  • sare
  • piper proaspat macinat.

Raporteaza reteta

Retete
de dicarmencitta1957
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

500 ml frisca lichida se bate cu mixerul,la care adaugi o lingura de zahar si un pliculet de zahar

40 voturi    13 comentarii
1h
Torturi
Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Eu cumpar blatul pentru ca niciodata, nu imi iese perfect si mai ales mare si dreptunghiular. Crema

17 voturi    11 comentarii
30 min
Torturi
Supa crema de ciuperci.

Supa crema de ciuperci.

Se taie cubulete ceapa si telina. Intr-o oala de 3 l se topeste untul la foc mediu si se adauga ceapa,

23 voturi    9 comentarii
45 min
Supe de legume

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Gogosari la otet Gogosari la otet

Intr-o oala mai mare, asa cam de 10 l. se pune apa, otetul, conopida taiata fideluta, sarea, zaharul, ceapa taiata julien, usturoiul

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Mazare cu pui la tigaie