autor:

sorina gabriela

» » Mancaruri cu carne

Iahnie de fasole

Autor: sorina gabriela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: sorina gabriela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 19 martie 2011

Ingrediente
500g fasole boabe,600-700g coaste afumate,2 cepe mai mari,sare,piper,50g pasta de tomate,100ml ulei ,o lingurita zahar si cimbru proaspat sau uscat.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

11 voturi

Mod de preparare

Se spala fasolea si se pune la fiert. Dupa circa 10 minute de fiert se schimba apa. Se procedeaza asa cam de 3 ori.Cand am terminat cele trei runde de schimbat apa la fasole,se pune iar la fiert , de data asta impreuna cu coasta de porc sau carne afumata .
Intr-o tigaie punem ceapa tocata marunt , cu putin ulei , la foc potrivit pentru a nu o arde.Cand devine aurie , se pune lingurita de zahar si pasta de tomate.Lasam sa se imprieteneasca circa 3-4 minute ,apoi luam tigaia de pe foc.
Cand fasolea este gata ,punem sosul si potrivim de sare si piper ,iar la sfarsit cimbrul.
Atentie : - pentru ca aceasta fasole este cu afumatura si se stie ca are sare , nu punem sare decat in clipa cand fasolea este aproape gata , pentru a nu avea surpriza sa fie sarata.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Iahnie de fasole

Iahnie de fasole

Fasolea se alege,se spala bine,se lasa cateva ore la inmuiat,dupa care se va opari si se va schimba

28 voturi    9 comentarii
1h
Retete de post
Iahnie de fasole boabe

Iahnie de fasole boabe

Se pune fasolea alba la inmuiat in apa rece, astfel incat boabele sa se umfle si se se fragezeasca,

15 voturi    5 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

  • 4 comentarii

  • Kati Manolache , 29 mai 2014

    Mmmmmm... :-) iubesc fasolica dar copii mei nu de aceia fac rar cu unpic de afumatura

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 22 martie 2011

    Merge bine cu o mamaliguta si un pahar de vin rosu. Felicitari!*****

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 21 martie 2011

    ce bine arata....si ce delicioasa este.:)

    • KatrinC

      KatrinC (Chef de cuisine) , 21 martie 2011

      Mmmmm mneam-mneam tareee tareee gustos !!! Una din mancarurile mele prefarate :)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

11 voturi

Ingrediente

  • 500g fasole boabe,600-700g coaste afumate,2 cepe mai mari,sare,piper,50g pasta de tomate,100ml ulei ,o lingurita zahar si cimbru proaspat sau uscat.

Raporteaza reteta

Retete
de sorina gabriela
Pui bine ametit

Pui bine ametit

Se spala bine puiul , se sterge cu un servet. Intr-un castron se amesteca toate ingredientele si

6 voturi    9 comentarii
1h 40 min
Fripturi
Vinete si dovlecei gratin

Vinete si dovlecei gratin

Se spala vanata si dovlecei, se curata de coaja(un rand da , unul nu),se taie rondele nu prea groase

88 voturi    36 comentarii
50 min
Retete vegetariene
Präjitura integrala cu visine

Präjitura integrala cu visine

Se pun visinile intr-o strecuratoare la scurs. Dupa ce sunt bine scurse se dau prin amidon si se

9 voturi    7 comentarii
50 min
Prajituri

mihai (Chef de cuisine)

Merge bine cu o mamaliguta si un pahar de vin rosu. Felicitari!*****

Retete

din Mancaruri cu carne

Pilaf cu cocos de tara Pilaf cu cocos de tara

Am taiat si parlit carnea. Am pus-o la fiert pana cand s-a format spuma. Apoi am aruncat prima apa. (Puteti doar sa aruncati spuma si

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
FRIPTURA DE MIEL LA CUPTOR