autor:

sorina gabriela

» » Mancaruri cu carne

Iahnie de fasole

Autor: sorina gabriela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: sorina gabriela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 19 martie 2011

Ingrediente
500g fasole boabe,600-700g coaste afumate,2 cepe mai mari,sare,piper,50g pasta de tomate,100ml ulei ,o lingurita zahar si cimbru proaspat sau uscat.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

11 voturi

Mod de preparare

Se spala fasolea si se pune la fiert. Dupa circa 10 minute de fiert se schimba apa. Se procedeaza asa cam de 3 ori.Cand am terminat cele trei runde de schimbat apa la fasole,se pune iar la fiert , de data asta impreuna cu coasta de porc sau carne afumata .
Intr-o tigaie punem ceapa tocata marunt , cu putin ulei , la foc potrivit pentru a nu o arde.Cand devine aurie , se pune lingurita de zahar si pasta de tomate.Lasam sa se imprieteneasca circa 3-4 minute ,apoi luam tigaia de pe foc.
Cand fasolea este gata ,punem sosul si potrivim de sare si piper ,iar la sfarsit cimbrul.
Atentie : - pentru ca aceasta fasole este cu afumatura si se stie ca are sare , nu punem sare decat in clipa cand fasolea este aproape gata , pentru a nu avea surpriza sa fie sarata.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Iahnie de fasole boabe

Iahnie de fasole boabe

Se pune fasolea alba la inmuiat in apa rece, astfel incat boabele sa se umfle si se se fragezeasca,

15 voturi    5 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Iahnie de fasole alba, cu ciolan afumat

Iahnie de fasole alba, cu ciolan afumat

Punem fasolea boabe curatata in apa si o lasam de pe o zi pe alta.A doua zi schimbam apa si punem

21 voturi    3 comentarii
3h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T800E

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Ondulator Easy Curl

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Kati Manolache , 29 mai 2014

    Mmmmmm... :-) iubesc fasolica dar copii mei nu de aceia fac rar cu unpic de afumatura

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 22 martie 2011

    Merge bine cu o mamaliguta si un pahar de vin rosu. Felicitari!*****

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 21 martie 2011

    ce bine arata....si ce delicioasa este.:)

    • KatrinC

      KatrinC (Chef de cuisine) , 21 martie 2011

      Mmmmm mneam-mneam tareee tareee gustos !!! Una din mancarurile mele prefarate :)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

11 voturi

Ingrediente

  • 500g fasole boabe,600-700g coaste afumate,2 cepe mai mari,sare,piper,50g pasta de tomate,100ml ulei ,o lingurita zahar si cimbru proaspat sau uscat.

Raporteaza reteta

Retete
de sorina gabriela
Pui bine ametit

Pui bine ametit

Se spala bine puiul , se sterge cu un servet. Intr-un castron se amesteca toate ingredientele si

6 voturi    9 comentarii
1h 40 min
Fripturi
Vinete si dovlecei gratin

Vinete si dovlecei gratin

Se spala vanata si dovlecei, se curata de coaja(un rand da , unul nu),se taie rondele nu prea groase

81 voturi    36 comentarii
50 min
Retete vegetariene
Präjitura integrala cu visine

Präjitura integrala cu visine

Se pun visinile intr-o strecuratoare la scurs. Dupa ce sunt bine scurse se dau prin amidon si se

9 voturi    7 comentarii
50 min
Prajituri

mihai (Chef de cuisine)

Merge bine cu o mamaliguta si un pahar de vin rosu. Felicitari!*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rulada de miel umpluta cu legume Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant. Intr-un bol se amesteca vinul alb, condimentele si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Friptura de iepure cu legume la cuptor Friptura de iepure cu legume la cuptor

Carnea de iepure se spala si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Legumele se curata, se spala si se pun intr-o tava. Se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Varza fiarta cu coaste de porc