Iahnie de fasole

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Iahnie de fasole

Ingrediente

  • 500g fasole boabe
  • 600-700g coaste afumate
  • 2 cepe mai mari
  • sare
  • piper
  • 50g pasta de tomate
  • 100ml ulei
  • o lingurita zahar si cimbru proaspat sau uscat.

Mod de preparare

Se spala fasolea si se pune la fiert. Dupa circa 10 minute de fiert se schimba apa. Se procedeaza asa cam de 3 ori.Cand am terminat cele trei runde de schimbat apa la fasole,se pune iar la fiert , de data asta impreuna cu coasta de porc sau carne afumata .

Intr-o tigaie punem ceapa tocata marunt , cu putin ulei , la foc potrivit pentru a nu o arde.Cand devine aurie , se pune lingurita de zahar si pasta de tomate.Lasam sa se imprieteneasca circa 3-4 minute ,apoi luam tigaia de pe foc.

Cand fasolea este gata ,punem sosul si potrivim de sare si piper ,iar la sfarsit cimbrul.

Atentie : - pentru ca aceasta fasole este cu afumatura si se stie ca are sare , nu punem sare decat in clipa cand fasolea este aproape gata , pentru a nu avea surpriza sa fie sarata.

Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin

Se curata, se spala se taie macroul in doua, inlaturand capul, coada si aripioarele.

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin
Salata de icre

Salata de icre

Reteta de salata de icre. Cum faci acasa salata de icre.

Salata de icre
Crap prajit cu sos de rosii si capere

Crap prajit cu sos de rosii si capere

Crap prajit cu sos de rosii si capere
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor