Ingrediente
2 linguri ulei de masline, 4 bucati piept de pui(sau 8 pulpe), sare, piper, 4 felii de bacon taiat bucati mici, 1 ceapa medie tocata marunt, 1 morcov taiat cuburi, 3 catei de usturoi, 1 lingura ierburi italiene(busuioc,oregano,rozmarin,cimbru), 450g fasole boabe alba(la conserva sau uscata), 450g rosii taiate din conserva, 250ml supa de pui, 2 linguri frunze de patrunjel proaspat(tocat marunt)
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
3 voturi
Mod de preparare
In aceeasi tigaie se pun la calit max.5 min. baconul,ceapa,usturoiul zdrobit,morcovul si ierburile intr-o lingura de ulei.
Cand legumele sunt patrunse se adauga carnea de pui,boabele de fasole(daca aveti fasole uscata o puneti inainte la fiert in apa cu sare cca.30min.),rosiile,supa de pui si o lingura de patrunjel proaspat.Se lasa la foc mic 15 minute.
Se transfera carnea intr-un vas termorezistent si se toarna peste ea amestecul de rosii si fasole.Se acopera cu o folie de aluminiu si se pune la cuptor la 180C ,30 de minute.Dupa cele 30min.,se inlatura folia si se mai lasa in cuptor inca 15min.Cand e gata se presara restul de patrunjel tocat(1 lingura) si se serveste.